faba píše:Ty už s námy nejseš

?
Nevím, jak je to dlouho, ale nejspíš definitivní konec s hrou TRS nastal při ukončení projektu Koridorizace Louček.
Nicméně TRS se mi líbí graficky, herně je pro mě velmi špatné. Líbí se mi zde možnosti elektrifikace a vegetace. Líbí se mi zde i volnost, co se týče pohybu krajinou, dají se tak dělat perfektní screeny i na ohniskovou vzálenost. U MsTS je ovšem více kladů, než záporů. Realné lokomotivy, stanoviště (ať už 2D, ale budí reálný dojem), možnost tvorby opravdu reálných tratí (narovinu u TRS to nejde).
Nepopírám i to, že po dokončení Projektu 251 pro MsTS dodělám Loučky (je to ovšem jen spekulace, která je otázkou několka let!). Musím se přiznat, že mě dost lákají i Bardotky od 350, jeho rozpracovaná mapa, pak třeba objekty od Draca a podobně. Jeden čas jsem měl v podpisu i větu
jednou nohou v TRS a druhou v MsTS, jdu ve stopách Churchilla______
Dle mého názoru by si každý, kdo si nezakládá na výborné grafice TRS měl zkusit i MsTS. Pro začátek třeba trať BP nebo jiné. Já okusil BP od pana Šemory, první jízda byla z Brna hl.n směr k nám na tehdy jenom Níhov. Po naběhnutí obrazovky se přede mnou zobrazil 2D pohled na stanoviště lokomotivy 242. Od té doby jsem věděl, že TRS u mne končí. Upřímně TRS mi hodně dalo (pořád mluvím o grafice) ale na druhou stranu s odtupem času i hodně vzalo. Nikdy jsem nedokázal vytvořit mapu, vždy jsem ji smazal, nevytvořil jsem pořádný 3D model (ani teď nejsem spokojený se zesilovacím vedením), ale jediné, co jsem za ty léta poznal bylo ovládání, způsob integrování objektů, systém ukládání hry a další technické parametry. Hodně jsem se učil, obrovské poděkování patří všem, co mi pomáhali, kde najít to, či ono. Dnes se kolikrát zastavuji i nad tím, co jsem byl schopný naťukat na klávesnici. Za některé příspěvky se omlouvám. Nejvíc mě mrzí ten můj nechvalný zápis zde na foru, vyhoštění z fóra, prosící e-maily na Sueneého a podobně. Mám zde ale i dobré zážitky. Návštěva TrainzConu byla dobrá, HH bylo moje první PJ, co jsem viděl. Poznal jsem zde mnoho lidí, kamarádů, se kterými si už teď ani moc nepíšu. Oni jistě ví, které myslím
Co se týče spolupráce MsTS a trs, snažím se nějaké vzájemné spolupracování. Nejčastěji domlouvám konverze. Není to ale hlavní způsob spolupráce. Myslím si, že obě komunity toho o té druhé moc neí. Hlavně ta TRS o MsTS. Myslím, že kdyby pár náhodných Trainzáků zkusilo MsTS, přešlo by. Nevím, je to jen moje domněka. Ovšem na toto téma by se mohlo rozjet mnoho diskuzí. Tady jsem se pokusil zkráceně vysvětlit mojí současnost.
Omlouvám se tedy za OT.
Zdraví Heme
LX Samozřejmě, souhlasím