Moderátor: Lugger
azaren píše:Možná si u některých problémů poklepeš na čelo, že jsem blázen - ale opravdu i takové problémy se tu na foru několikrát řešily. Čili takto z patra mě napadá:
[edit: tuto budovu neznám, možná by pomohl ještě screen "vnitřku" - čili jaké jsou možnosti nakládky/vykládky u objektu.]
1) podporuje budova nakládku/vykládku surovin?
2) podporuje vagon nakládku/vykládku surovin?
3) je obilí ve vagonu i ve scenery objektu pod stejným KUIDem? (možná mají stejný obrázek ale jiný KUID)
4) jak jsem psal výše, tuto budovu neznám. Napadá mě ale, že některé scriptované vykládky/nakládky vyžadují zadání dalších proměnných a nestačí je pouze vytvořit. Např. zadat které vagony mohou obilí odvážet apod.
5) Dokáže AI strojvůdce náklad naložit?
6) Nehlásí vagon či objekt chybějící KUID?
7) Když najede vagon na nakládku/vykládku nezahlásí TS09 nějakou chybu? (zobrazeno v pravem dolním rohu - červená ikonka)
Nvm na kolik jsi zkušený hráč, tak píši vše co mě napadlo, kde by mohl být problém.
Kdyžtak dolož víc info - myslím že na to přijdem.
pista píše:Zdravím,
mám sice TRS 04 a je to trochu z jiného konce, ale jednou se mi stalo, že jsem stejný problém s nakládkou a vykládkou uhlí (coal). Průmyslová kolej vyžadovala spotřebu v tunách (jako měrná jednotka) a já tam poslal vagon s nákladem uhlí na průmyslovou kolej, která byla v základu hry, ale ouha vagon byl naložen sice uhlím, ale měrná jednotka nákladu nebyla v tunách, ale jako jeden kus (styl kusového zboží) a vagon se mi tudíž ani nenaložil ani nevyložil. Bylo to prostě dané v configu vagonu, který napsal autor modelu vagonu. Trápil jsem se s tím docela dost dlouho, než jsem to zjistil.
Pišta.
azaren píše:Vím, což nevysvětluje to co jsem říkal. Pokud v ostatních budovách máš KUID stejný jako u vagonů, fungovat budou.
Budova, kterou si ale posílal v odkazech je od proroutes, tedy není vytvořena auranem. Vše sedí problému, který popisuji.
Můj odhad je ten, že mlýn používá kuid obilý, který vypadá třeba stejně, ale má jiné kuid číslo -> tudíš u ostatních budov vagon funguje, ale u zmiňované budovy ne.
"Oprava" by byla myslím v celku jednoduchá, pokud tam nepoužívají nějaké šílené scripty.
Neříkám, že se nemohu plést, jen si myslím, že to je nejpravděpodobnější. Z mé strany bych pak musel vyzkoušet, jestli budova u mě funguje a pak bych se kdyžtak zaměřoval na něco dalšího. Tak či tak potřebuji vidět kuidy vagonu, abych zjistil, který to je.
azaren píše:Je to jak říkám:
Podle kuidů, které zde uvádíš pak:
V budově, ve které nemůžeš vyložit ječmen je ječmen pod kuidem: kuid2:30671:9110411:1
kdežto ječmen ve vagonu je kuid2:151900:100039:1
Což znamená, že ačkoli se jedná o jednu surovinu (ječmen) tak trainz to vidí jako dně rozdílné suroviny.
Vzhledem k tomu, že u ostatních budov ti vykládka z vagonu jde a navíc vagon mi podle obrázku připadal že má přiložen náklad i jako animovaný, pak nejjednodušší řešení pro tebe bude následující:
1) Zálohuj si budovu (mill) který budeš upravovat tak, ať máš někde kopii, kdyby jsi něco udělal nevratně špatně
2) Otevři si budovu v content manageru (tuším ctrl+shift+E)
3) vyhledej v otevřeném soubor "config" a otevři ho
4) najdi v configu výše zmiňovaný kuid ( kuid2:30671:9110411:1 ) a nahraď ho kuidem kuid2:151900:100039:1 (pozn: měl by tam být uveden minimálně dvakrát až třikrát, změň ho všude)
5) ulož a potvrď změny (tuším ctrl+m)
6) zkus jestli funguje - pokud ne, odepiš jen že ti to nejde a já si pak k tomu sednu na PC doma a popíšu to podrobněji (na notebooku nemam TS)
Je možnost, že tam jsou nějaké scripty apod. které tento postup neumožní. To ti ale odtud neporadím - musel bych se kdyžtak na tu budovu podívat u sebe doma.
azaren píše:Je to jak říkám:
Podle kuidů, které zde uvádíš pak:
V budově, ve které nemůžeš vyložit ječmen je ječmen pod kuidem: kuid2:30671:9110411:1
kdežto ječmen ve vagonu je kuid2:151900:100039:1
Což znamená, že ačkoli se jedná o jednu surovinu (ječmen) tak trainz to vidí jako dně rozdílné suroviny.
Vzhledem k tomu, že u ostatních budov ti vykládka z vagonu jde a navíc vagon mi podle obrázku připadal že má přiložen náklad i jako animovaný, pak nejjednodušší řešení pro tebe bude následující:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník