Pifrnec píše:Zkus tam přetáhnout celou složku Local (jestli tam je) a smaž asset.tdx.Takhle jsem předělával TC z jinýho disku
Tak jsem se po dlouhé době odhodlal zkusit "převod" z české do anglické verze, ale asi to není to pravé. Kromě složky Local jsem zazálohoval (na externí disk) i další složky, včetně asset.tdx (kromě Original). Po instalaci EN začal Trainz při prvním spuštění opravovat databázi. Pak jsem vše natáhl zase zpátky (tedy z ext. HDD do "user" složky), dal kompletní opravu databáze (ve SSP). Pak jsem spustil znovu Trainz, ten mi nabídl Patch na vyšší verzi, tak jsem ho spustil.
Sice vidím všechny mapy a v nich POUZE NĚKTERÁ vozidla, ale nemohu použít skoro žádné vozidlo nebo soupravu ze seznamu, navíc nejsou vůbec vidět koleje, pouze dvojité přerušované čáry.
Takže v tom mám trochu zmatek a rád bych si ujasnil:
1. Je nutné opravdu archivovat pouze složku Local a po přesunu ze zálohy mazat asset.tdx? Co vlastně udělá výmaz tohoto souboru?
2. Jaký by měl být správný postup po instalaci? Přetáhnout z archivu Local, případně další, TEPRVE POTÉ spusti Train a nechat ho udělat opravu databáze? A je pak ještě nutné spouštět opravu databáze ve SSP?
3. Doporučili byste nechat proběhnout ty patche? Nejsou právě oni příčinou výše popsaných problémů?
4. Lze vůbec převádět mapy a vozy z CZ do EN verze? Možná je tohle příčina. Navíc - sice jsem instaloval EN verzi a v prvním rozběhnutí Trainzu bylo vše v angličtině, ale když jsem obnovil složky, tak to bylo v češtině. Nevím, zdali je tenhle "mišmaš" dobrý....