Moderátor: Lugger
ajabaja píše:K TOP-při prvotním uložení se opravdu TOP může tvářit,že je vše opraveno,ale při uložení dvouhmatem může nastat situace,že se objeví nové chyby,které TOP zrovna v danou chvíli nepoznal,anebo se prostě smaže ona část configu,o které jsem psal výše.Dochází k tomu zejména při špatném zakomentování některého z tagu nebo zásobníku závorkou(chybějící nebo přebývající).Proto ono předchozí doporučení-před uložením dvouhmatem ještě vše znova překontrolovat na chyby,pomocí funkce z kontextové nabídky.
ajabaja píše:S chybami textur je to různé.Někdy chybí samotná textura,někdy nechybí textura,ale zůstal po nějaké předchozí zápis v souboru .im,kterou autor odstranil nebo nahradil jinou,ale v material editoru v gmaxu už ji neodstranil,a při exportu zůstal v .im souboru chybný zápis,někdy jen přebývají soubory .txt.Vše z toho se dá nějak řešit,buď dohotovením příslušné textury,smazáním přebývajících souborů nebo úpravou souboru .im pomocí codepadu a nahrazením chybného názvu textury.Ale to už bývá práce velmi individuální a je to i trošku pracné.Osobně si takhle vše postupně opravuji,ale ne každý má na to nervy.
vinceblack píše:... že tam není vykřičník nebo červené "puzzle". Pak se tedy snažím buď nahradit KUID v configu nebo opravit hlášky typu "něco není v tomto zásobníku povolenou" přes TOP. Tam je křížkem vyházím, uložím, znovu Ctrl+M a kontrola..
ajabaja píše:Náhodou...,TOP považuji za docela geniální,protože každému dává možnost pochopit souvislosti a náležitosti configu.Mně osobně,kdysi před mnoha lety,když jsem s Trainzem začínal,tohle strašně moc chybělo a "i" jsem "záviděl v dobrém" tehdejším autorům,že se v configu orientují.Na netu se tehdy téměř žádné info k tomuhle dohledat nedalo a manuál nic nevysvětloval-jen ovládání hry.Jó,to byly časy...verze 1.0 potom 1.1.1,1.1.3,později TRS2004...CDéčka od Kelvyta s objekty za 90,-Kč jsme schraňovali jako poklad....No dost nostalgie.
A při získání určité rutiny se určité věci daleko rychleji vyhledají a opraví přímo v TOP proti manuálním opravám v exploreru.Veliká výhoda zejména u sériových oprav mnoha objektů-jde to jako na "běžícím páse".A že jsem objektů už opravil tisíce.CZ region už mám už u sebe kompletní.Vše je jen o "osahání si" tohoto šikovného prográmku.
ajabaja píše:Ještě jinak-stalo se tak poté,co jsem jednou v noci zavřel ssp a šel spát,druhý den po startu pc a hry,začal TS2009 samovolně opravovat databázi,i když mi den předtím nic nespadlo a od zdlouhavé opravě databáze se tohle děje.Taky se vrátily i některé opravené loko do původního,neopraveného stavu.
janlady píše:Voni Ajabajo voni jsou snad mezi poslednímy co se snaží SP4 ukrotit,všichni už to raději odinstalovali. té dobroty
ajabaja píše:Jak to ale popisuješ v jiném vlákně,tak bych to spíše tipoval na vzájemnou kolizi verzí,takže bych osobně spíše zazálohoval složky s objekty,obě verze TRS odinstaloval,vyčistil registry,popř. nechal pc projet i na různou havěť a znova TS i TRS nainstaloval v pořadí od nejnovějšího.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků