od Dikobraz64 » pon 19. črc 2010 18:05:57
Mě osobně pomáhá v kritických místech mapy omezit počet křivkových objektů a nové fototextury povrchu z TS2009 nahrazuji starými. Z FPS 4 až 8, kdy se mi seká pohyb vlaku, jsem dostal na hodnoty nad 40. Například textura trávy 512x512 má 769 kB, ta samá 128x128 (standard z TRS2004) jen 49 kB. Není sice tak hezká, ale plynulost hry se mi zlepšila.
Zkus vypnout zobrazování stínů a snížit zobrazovanou vzdálenost.
Pokud není možné před hraním vypnout antivirový program, přidej hru mezi výjimky buď jako celý adresář, nebo aspoň EXE soubory.
Já v žádném případě neprovozuji hru pod DirectX, ale mám nastaveno OpenGL. Doporučuji grafiku s čipem nVidia. Momentálně mám ATi a není to zrovna nejlepší.
Na svém PC mám nainstalováno jen to nejnutnější minimum aplikací - operační systém, office, antivir, acrobat reader, WinRAR, grafický editor, 3D editor, kodeky pro videa a další nezbytnosti. Programy, které nepoužívám, jsem odinstaloval a vyčistil registry. Všechno co nemusí po startu windows běžet mám zakázáno automaticky spouštět. Hra tak má takřka celou kapacitu PC jen pro sebe.
Dikobraz64