Tak jsem návod z druhého příspěvku v tomto vláknu silně zjednodušil (žádné drahé vrstvené editory, žádné mřížky) a zrychlil a zpřesnil jeho možnosti. Z původního návodu použít jen ten CDP - rozklepnout a v content manageru se vytvoří 4 KUID s názvy A1, A2, B1, B2. Pokrývají každý 360x360 m - 1/4 čtverce v editoru hry. Editací v content manageru se jim vnutí jiný soubor TEXTURA.TXT a to je vše. Jde o objekty (ne textury jak tvrdí autor v návodu) vkládané v editoru na záložce s domečkem podle jejich názvu a přikryjí danou plochu v nulové výšce. Přes ně se namalují koleje, textury, budovy... ze hry a pak se tyto pomocné objekty smažou a jede se na další čtverec.
Pro vytvoření oněch TEXTURA.TXT opět fotomapy
http://www.mapy.cz. Ale nastavit rozlišenn jeden dílek na měřítku = 20m, tedy celé měřítko 80m. Pak jsou (narozdíl od autora postupu) vidět jednotlivé koleje a perfektně se kladou celá nádraží s výhybkami, délkami nástupišť - no super pomůcka bez nutnosti shánět klad kolejnic jinde. Musí člověk mít monitor takový, že jde v internet browseru z mapy vyříznou okno 900x900 pixel - to jsem pokusy a výpočty zjistil, že je pak 360x360 m. No a vybrat si nějaký bod v terénu, kde bude střed budoucího čtverce 720x720 a k tomu bodu se snažit udělat 4 výřezy 900x900 pixel. Nevyjde to úplně přesně, ale reálné mapy se nestaví aby stéblo trávy navazovalo na stéblo trávy vedle. Navíc s těmi objekty A1.. jde v editoru normálně trochu šoupat. Pokud na výšku tam vleze trochu záhlaví browseru - tak se to taky nepo.., prostě na okraji čtverce nebude terén, stejně se to ve finále smaže.
Takže se vybere kus mapy, ALT+PrintScreen se vloží do schránky a z ní do nějakého editoru. Já jsem použil Fast Stone, který je free. V něm se obrázek ožízne (Crop - Save Crop to File) na 900x900 pixel. No a oříznutý se změní na 512x512/24bit barvy (Resize = Resample). Přejmenuje se na TEXTURA.TXT a vnutí do KUID. No a jede se dál. Po prvním pokusu to jde svižně a mnohonásobně rychleji než hlídat čtverečky a směry kolejí ručně podle fotky, pak tam hledat pokládky nádraží na webu, stejně se směry a velikosti neuhlídají a mapa je zmatečná...
Držím palce.