TRS_09 (odděleno od "Odkazy, linky, downloady")2

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

Re: TRS_09 (odděleno od "Odkazy, linky, downloady")2

Příspěvekod Draco » ned 31. srp 2008 8:58:33

Josef72: Mě nemusíš poučovat...umím používat net a ty obrázky z odkazů jsem nejspíše viděl dříve nebo stejně jak ty. Co na nich vidíš tak světoborného ? Jednu kolej z divokého západu (či australské buše) nahradili jinou...světlý odstín pražců je úplně mimo mísu....nebo snad jemnější tvarování terénu.....na co ti bude když to současné stačí ? To samé lze říci o menším texturovacím fleku a dalších nesmyslech...kraviny v kravíně....to není důvod utrácet za to peníze když už mi tu téměř to samé dobře funguje...ne pro mě. Proto trvám na tom, že jsi sběratel her kterému o jízdu nejde.

Já to chápu, ale do budoucna je tohle "neudržitelné"

Ano je to neudržitelné a je mi jasné, že sběratel modelujíci v TRS09 se na TRS04 ohlížet nemusí (to mu ale ještě nedává právo plivat směrem dolů), ale stejně tak se někdo kdo jede v TRS09 nesmí zlobit kvůli tomu, že mě jeho verze vůbec nezajímá a neposkytnu mu žádnou podporu směrem vzhůru. I podpora z TRS04 do vyšších verzí je totiž neudržitelná...už jen z toho důvodu, že to nemá autor kde odzkoušet.

K tomu co jsi napsal snad jen tolik, že jsem v minulosti asi přecenil tvoji úroveň.

To mě mělo naštvat ? Buď v klidu já se také seknul...a nejen u jednoho člověka tady. Stav si sám modely pro svoji vysněnou TRS09 ale buď tak hodný a ušetři ostaní Auranských reklamních hlášek a nevnucuj svému okolí názor který je čistě jen tvůj. Ostatní totiž mohou smýšlet jinak (a mají na to právo). Pohrdlivé hlášky typu "tak proč se stále ohlížet za 04" totiž jasně svědčí o tom, že i já jsem tě zřejmě přecenil...škoda.
Tento účet byl zrušen uživatelem.
Draco
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS2004 + SP4

Příspěvekod Josef72 » ned 31. srp 2008 9:35:26

Není to poprvé, co tady prezentuješ svůj silně subjektivně názor na věc jako obecnou pravdu.
Nejde o kvalitu textury koleje, která je deflautní, ale o dost podrobném vymodelování, které nové Trainz umožní. Což byl taky důvod proč ji Auran zveřejnil. A jestliže ji Auran zveřejnil společně s delflautní nádražní budovou, tak se asi něco zásadního změní i se samotnou hrou (že by "LOD" ?), pač udělat jenom samotný podrobný model se dá i nyní.

"....na co ti bude když to současné stačí ?"

Opět. Kdo rozhodl, že to současné stačí ? Je tak těžké porozumět tomu, že ta hra bude zcela mrtvá, pakliže tvůrci nebudou reagovat na jasný trend v grafice her ? A že tudíž nemohou zůstat u "omalovánek" z doby kolem roku 2003 ? To jestli mi jde o jízdu nebo nejde ponech stranou, to není tvá věc. Ani nevím co tím chtěl básník říci.

(to mu ale ještě nedává právo plivat směrem doolů)

Nevím o jakém plivání píšeš. Ta hra už nic nového nenabídne a bude jenom stárnout, to je holý fakt. Proč tohle vztahuješ na svou osobu nevím.

To mě mělo naštvat ? Buď v klidu já se také seknul...a nejen u jednoho člověka tady. Stav si sám modely pro svoji vysněnou TRS09 ale buď tak hodný a ušetři ostaní Auranských reklamních hlášek a nevnucuj svému okolí názor který je čistě jen tvůj.

Nechtěl jsem tě naštvat, pouze decentně naznačit, že Tvůj příspěvek vykazuje dost velkou dávku schizofrenie a je slušně řečeno nesmyslný. Já jsem reagoval na povzdech někoho jiného než jsi ty, načež ses do toho jak je Tvým častým zvykem vložil a napsal něco, co nemělo s původním příspěvkem žádnou souvislost. Něco o střílení a pod...

Reklamní hlášky ? Opět nevím o čem píšeš. Vnucování svého názoru ? Kde je rozdíl mezi tím že tady napíšeš ty , já nebo někdo jiný svůj názor a tím, že už někdo něco druhým vnucuje ? Co kdybys přestal druhým vnucovat svůj názor na TRS 2004 a přestal tady dělat reklamu této hře ? Tvoje logika.
Josef72
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Příspěvekod smejki » ned 31. srp 2008 9:41:22

Lukasx: Zrovna tak nemá cenu vynášet něco, než to bude hotové.... A stojím si za svým, že nejen u Auranu (ale i u něj dost), se nevyplácí spoléhat na jejich nadšené řeči, co všechno. Až to vyjde, uvidíme. Doteď je to pro mě jen další hra ze serie, z níž minimálně poslední díl je dost diskutabilní a zatím v ní není nic, co by mě přimělo přejít na jinou.
Nu, a to jsem já
smejki
Object Creator
Object Creator

Trainz UID: 323597
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: INTEL i7, nVIDIA 260, 4GB RAM, 1,5 TB disk, 24 a 20 p Belinea LCD, Blue Ray palidlo

Příspěvekod majlo91 » ned 31. srp 2008 9:59:28

presne jak napisal smejki, nema zmysel hodnotit nieco, co este ani nevyslo... objektivne sa neda porovnavat aky je rozdiel medzi 04 a 09, ano rozdiel tam urcite bude, ale pokial 09 este nevysla, nema zmysel porovnavat ich, ked nikto z nas este nehral 09 ;) chapem Dracov nazor, ze nie vsetko co je nove musi byt in, s tim absolutne suhlasim a som sa aj presvedcil a aj nazor Josefa72, ze prinesie to nieco nove...

zatial co sa da povedat :arrow: UVIDIME :-?
ČD 242.210
majlo91
Rozhlížím se
Rozhlížím se

Trainz UID: 407366
Hardware: MacBook Pro 13" 2.5Ghz Intel Core 2 Duo, 4GB Memory, NVIDIA GeForce 9400M graphics, 320GB HD

Příspěvekod Draco » ned 31. srp 2008 10:45:05

Josef72: Hrej si na písečku s novou mašinkou od Auranů....mě ta moje dostačuje a to ti zřejmě vadí. Vadí ti, že někdo nestaví pro "pokrokové" vyšší verze hry....to máš smůlu ;-) Já nikomu nic nevnucuji...narozdíl od tebe, ale nezlob se na mě schizofrenní a nesmyslná je ta tvoje hláška "tak proč se stále ohlížet za 04". Prostě se smiř s tím, že někteří v TRS04 pojedou stále a navždy a ohlížet se budou (bez ohledu na poznámky ostatních o zaostalosti, hlouposti, nesmyslnosti atd.)...prostě proto, že si s tím vystačí. Uznávám, ale, že je nemístné vykřikovat, že "proč to nemá podporu pro 04"...ano prostě nemá protože autor nechce a nesnaží se (má na to právo) stejně jako já nechci pro 06 a dále. Když podpora není, tak si musím sám věc upravit, nebo zahodit, oželet a jít hledat nějaký jiný model který podporu má...brečet nad nepodporou nemá smysl B-)
Draco
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Příspěvekod Geni » ned 31. srp 2008 10:53:22

Ví se co všechno bude nové ? co třeba problém pršení v tunelu a nebo světla
Budu mít ale nový železo(pc)
Geni
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Příspěvekod ogarm » ned 31. srp 2008 10:59:16

Lidičky to chce klid ,vždyť to jsou jen hry. Za sebe mohu říct že víš než TRS 2006 už nepůjdu protože koupě TRS Classic byla mimochodem jedna z největších chyb v mém dosavadním životě.Zdá se mi ,že čím vyšší verze Trainzu tak je tam méně a méně objektů , lokomotiv a o tratích nemluvě.Sice v classicu už je podpora digitálních displejů a dalších podobných fičurek a vychytávek ale k čemu ptám se ? Mě osobně nanic. HRA Trainz je alespoň pro mě lékem na mindrák z dětství kdy skoro každý měl doma alespoň nějakou modelovou železnici a já sem ho mít nemohl . A tak to i zůstane ,teď už jen z důvodu finančního. V trainzu se dostatečně odreaguji.Mě stačí když nějaký tvůrce modelů vytvoří krásný model čí reskin(za čež jim sem neskonale vděčen protože já nejsem zchopen vytvořit v Gmaxu ani sirku)a ani nemusí mít například podporu tankování nafty .Ruku na srdce kolikrát to v trainzu použijete ? Jak říkám a říká to myslím i Draco ,je to jen simulace modelového kolejiště a tak to pro mě zůstane. Mimochodem chci li si zajezdit alespoň trochu reálněji tak přepnu do MSTS a tam se patřičně vyblbnu.U Trs 06ky už zůstanu protože valná většina objektů jde z 04ky do 06ky přetáhnout ať už po menší či větší ůpravě .A ty které dělají v 06ce problémy se dají alespoň v to doufám po slušném a to zdůaznuji po slušném požádání jejich autora nebo s jejich svolením druhou osobou upravit či poopravit .Vynucování si úpravy modelu do vyšší verze trainzu čehož jsem tu poslední dobou bohužel svědkem akorát odrazuje další a další modeláře což musíte uznat je velká škoda.
ogarm
Zatápím pod kotlem
Zatápím pod kotlem

Trainz UID: 202075

Příspěvekod Churchill » ned 31. srp 2008 11:11:00

No já bych měl k tomu asi tohle:
Představte si, že modelář udělá celou serii historických vozů (prostě různých modelů), která se dejme tomu váže na konkrétní období (třeba závěr monarchie) a to vše udělá ve verzi TRS_04.
Pak vyjde nová, a zase nová verze TRS, kde nebude možná kompatibilita. Takže člověk, který má jít s dobou (to je celkem pofiderní rčení), si zakoupí onu novou verzi, ...... a ejhle - jeho oblíbené období (mapy + modely) nebude fungovat. Takže vlastně nezbývá nic jiného, než že původní modelář (pokud ještě modeluje a nesekl s tím, protože ho to už třeba nebaví) opět bude muset vymodelovat to samé, co už jednou dělal., a tudíž ztrácet čas vůči jiným modelům, které by ještě chtěl udělat. No nemohl by se nikdo divit, kdyby se na to vykašlal. Ovšem potom holt ta jedna historická etapa naší železnice bude tam, kde byla na začátku. nebude k mání. ........... mě zrovna tohle (v tomto případě) přijde jako divný pokrok.
Nevím, třeba se v něčem pletu.
Churchill
Moderator
Moderator

Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Příspěvekod Draco » ned 31. srp 2008 11:40:21

Churchill, Ogarm: Jo....konečně rozumné názory....a přesně o tohle mi jde. K čemu mě jako provozovateli parní a motorové trakce bude digi palubka, spotřeba nafty, vypínatelná světla...k čemu mi to je když to nikdy nepoužiji (teď mluvím za sebe...aby si to zas někdo nevykládal tak, že někoho ovlivňuji) a skutečné fatální chyby se výrobce nenamáhal nikdy odstranit. Je to simulátor modelu...jen jsme to trošku vylepšili tou fototexturou a reálným enginem...reálná simulace z toho nikdy nebude ani omylem (myslím, že to není záměrem Auranu a ani nebylo). Kdo chce reálný simulátor ten si může instalovat MSTS které je k tomu speciálně od začátku vyvíjené.
Jinak oceňuji, že tu konečně naplno zaznělo to co nikdo z modelářů snad zatím veřejně neřekl...(opět mluvím jen za sebe) předělávat desítky modelů na kterých člověk nechal stovky hodin dobrovolně a zadarmo protože ho to baví nejprve do 06...potom do 09...do 11....děkuji to ani náhodou. Jednak momentálně u mě není síla a i kdyby byla, tak mám v plánu jiné modely. Model který je jednou dokončený je prostě dokončený a už se k němu nevracím...ano dochází tu k vynucování úprav...dochází tu k zasahování do práce modelářů kteří tvoří podle svého vkusu a přesvědčení. Je to skutečně divný pokrok a jeden z mnoha důvodů proč už to tu neberu vážně B-)
Draco
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Příspěvekod lukasx » ned 31. srp 2008 11:42:53

:arrow: Churchill je vidět že o stavbě víš jen to co se tady a ani to ne přečteš pokud se něco postaví tak už je maličkost to udělat tak aby to fungovalo.
nehledě na to když se dobře staví tak můžeš udělat objekt který bude fungovat ve všech již vydaných verzích hry a jak to tak vypadá tak bude fungovat i v 09
takže obhajovat to tím že není kompatibilita objektů je vcelku nepřesné ( ale abych nelhal budou a jsou některé objekty které musí být znova exportovány ale ne postaveny) to je to samé jeko kdybych něco postavil a pak to exportoval pro TRS a posléze pro MSTS. takže v tomto nevydím problém

ale což nemá cenu se tady handrkovat s někerýma kteří si hrají s dinosaurama :) prostě nechme se překvapit a ti co to nechtějí tak ať nekecají jak je to hnusné když to ani nemají
lukasx
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Trainz UID: 75263

Příspěvekod Draco » ned 31. srp 2008 12:11:57

LukasX: Mírni se...dokresluješ svými posměšky přesně atmosféru zdejšího webu o které mluvím...

1. Nejsem dinosaurus...jsem drak a to je trochu rozdíl (i když mám hlavu dinosauřího typu) třeba v tom, že ti na rozdíl od dinoše můžu snadno připálit koudelku vestavěným plamenometem.

2. Ani TRS04 není dinosaurus...znám spoustu hrásných starších her které neztratily nic na svém půvabu přesto, že od jejich vydání uplynulo mnoho let. A některé dodnes nebyly překonány neb v jednoduchosti je někdy síla a vysoké nároky na GK a železo u nových her nejsou vždy rozhodujícím měřítkem kvality.

3. Ano jistě máš pravdu...mé modely jsou špatné a neodpovídají předpisům TRS06...a kdo ti kdy říkal, že chci aby odpovídaly ?
Nechci protože mě provoz a funkce v 06 nezajímá...doufám jsem se vyjádřil dostatečně srozumitelně...
Draco
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Příspěvekod Josef72 » ned 31. srp 2008 12:14:30

Draco píše:Josef72: Hrej si na písečku s novou mašinkou od Auranů....mě ta moje dostačuje a to ti zřejmě vadí. Vadí ti, že někdo nestaví pro "pokrokové" vyšší verze hry....to máš smůlu ;-) Já nikomu nic nevnucuji...narozdíl od tebe, ale nezlob se na mě schizofrenní a nesmyslná je ta tvoje hláška "tak proč se stále ohlížet za 04". Prostě se smiř s tím, že někteří v TRS04 pojedou stále a navždy a ohlížet se budou (bez ohledu na poznámky ostatních o zaostalosti, hlouposti, nesmyslnosti atd.)...prostě proto, že si s tím vystačí. Uznávám, ale, že je nemístné vykřikovat, že "proč to nemá podporu pro 04"...ano prostě nemá protože autor nechce a nesnaží se (má na to právo) stejně jako já nechci pro 06 a dále. Když podpora není, tak si musím sám věc upravit, nebo zahodit, oželet a jít hledat nějaký jiný model který podporu má...brečet nad nepodporou nemá smysl B-)

I tobě popřeju příjemné hraní na písečku, pro změnu se starou mašinkou od Auranu. Já jsem nikdy neřekl, že mi vadí, když někdo hraje TRS 2004. Jak si na to přišel ? Vždyť si celou tuhle debatu spustil ty. Nakonec TRS 2009 by si měla poradit se staršími verzemi objektů do TRS.
Smiřovat se s tím, že někdo zůstane v 04 nemusím, nemám s tím problém.
Josef72
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Příspěvekod majlo91 » ned 31. srp 2008 12:22:18

Trainz 09 (jak pisu na stranke) nebude mat vraj problem s kompatibilitou s 04 alebo 06, tak co sa tu furt hadate o stavani dalsich modelov? a aj keby, tak autor modelu sa sam moze rozhodnut, do coho chce postavit model (od coho su autorske prava...?) je to ciste subjektivny nazor, kto chce co, a do coho postavit...
ČD 242.210
majlo91
Rozhlížím se
Rozhlížím se

Trainz UID: 407366
Hardware: MacBook Pro 13" 2.5Ghz Intel Core 2 Duo, 4GB Memory, NVIDIA GeForce 9400M graphics, 320GB HD

Příspěvekod lukasx » ned 31. srp 2008 12:25:20

:arrow: Draco prosimtě mlč a zkus se nadsebou zamyslet všude kde se něco špitne o 04 nebo o nějakém nefunkčním modelu hned se k tomu hlásíš to co jsem napsal nahoře bylo všeobecné a nijak zavádějcí na tebe a to že k dinosaurům máš blízko ( jako drak) to už je druhá věc ) navíc tady nikdo nikoho nezsměšňuju a nikoho nenapadám jen prostě píšu svůj názor

a už vůbec se nebavím o tvém modelování ( tvé modelování je mi vcelku volné :) dotoho ti už nekecám a kecat ani nebudu.

takže zkus už sundat ty růžové brejle a nehledej v každém mém textu nebo kdekoho jiného narážky na tebe ;-)
lukasx
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

Trainz UID: 75263

Příspěvekod Josef72 » ned 31. srp 2008 12:44:51

To ogarm.
Trainz Classic je kapitolou sama pro sebe. Počet objektů byl dopředu avizován i to, že se nejedná o standartního pokračovatele Trainz, ale o jakousi edici. Kvalitu nemohu posoudit, hru jsem si nekoupil.

TRS 2009 má být spíše pokračováním TRS 2006. Co se týče koupě her, není nic snadnějšího než si počkat na recenze, ohlasy lidí nebo případně si zahrát demo.

To co jsem u TRS 2009 vyzdvihl je skutečnost, že už nyní je možné si stáhnout jisty "alfa" prototyp hry, v příštích dnech vyjde další a snad v září by měla "Beta verze" hry, nebo něco podobného. Je toho již uvolněného více a hlavně se vede dost obsáhlá debata ze strany tvůrců i uživatelů. To samo o sobě nedává ještě žádnou záruku o kvalitě hry, ale nelze "nevidět", že něco podobného (podobný přístup) tady nikdy v minulosti nebyl. A to dává směrem k samotné hře naději. A právě pro to, že je Trainz jakousi virtuální modelařinou, jsou informace o důrazu na grafiku a detailním zpracování terénu dost důležité a podle mne i žádané.
Josef72
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou

PředchozíDalší

Zpět na Trainz Simulator 2009