jaggu, ale Ty jsi opravdu neskutečný. Manipuluješ a vytrháváš z kontextu věci, které někdo napíše, abys je zase spojil... buď vůbec nečteš, nebo přeskakuješ řádky anebo to děláš zjevně záměrně...
Tvá verze mého výroku:
Dodesko píše:
Dakujem to dinamik som dopisal ale moc to nepomohlo.
Ajabaja mj. píše:
...na vykreslování to dle mého vliv nemá (myslí to, o čem předtím psal že to pomůže?)
Původní otázka dodeska:Trainz zevraj zobrazuje model iba od urcitych pixelov. nepomohlo by keby dam vsetky komini dusla sala do jedneho meshu?
a má odpověď:
Nevím, podle mně je jedno, jestli to je jako jeden objekt nebo skupina objektů, na vykreslování to dle mého vliv nemá
čímž bylo myšleno vykreslování vzdáleného objektu nebo skupiny objektů v dané vzdálenosti.
Ta se týkala samotného komínu, odpovídal jsem dudeskovi, jestli má smysl stavět komín jeden, nebo celou sadu komínů jako jeden mesh, v té větě není ani jedna návaznost na parametr hint dynamic. Tys to klidně spojil dohromady a zase podsouváš něco, co jsem nikdy v Tebou prezentované souvislosti nenapsal. Prostě jsi ignorant a manipulant. A těch věcí je více. Nemám v tuto pozdní hodinu chuť, ani energii, neustále rozebírat "kraviny", něco dokazovat, nad čím Ty jen teoretizuješ obecně. Jen jednu věc-Trainz wiki může být pro mne vodítko, ne bible. Tak jako u Wikipedie, často se zde objevují dezinformace, které nemají ani logické opodstatnění a často ani nejsou pravdivá.Na TrainzWiki nebo Wikipedii může napsat kdokoliv, třeba já nebo i Ty a žádná zpětná kontrola tam není. Pokud Ty takové servery jako bibli bereš, tak já opravdu ne. Proto nejprve prakticky ověřuji a posléze třeba i důvěřuji.
A k parametru hint dynamic-ano, když mne zkoušíš, používá se např. i u programování v javě, oracle nebo u C++ a parametr se používá k dynamickému načtení do paměti-tedy většinou pro rychlejší načítání textur. Poslední dobou je tento parametr dost znám i vývojářům aplikací pro Android.
Takže, když trochu odbočím, zase je to všechno o konfiguraci dané sestavy a jestli budu mít na pc GK s 2Gb paměti a dalších 8Gb RAM, kde ještě mohu nastavit sdílení, asi těžko pocítím u dvou objektů v mapě-tedy 1 koleje a jednoho komínu zátěž parametrem "hint=dynamic". Jistě, na starém, slabém pc s GK 440Mx ten problém u větší mapy asi mít budu, ale tam ho budu mít i bez těchto parametrů.
Vidím, že ale Ty stejně budeš mít tisíc jiných obecných, nic neříkajících argumentů, odkazů, zkopírovaných z netu a že ani konkrétní screeny Tě nepřesvědčily. Oni prostě všichni, kdo tento tag (a že těch autorů je, i zahraničních) používají, jsou tupci jako ajabaja, jen Ty tu pravdu máš.
Já nevím, mě tak nějak prostě nutí k reakcím takoví, co příliš často melou zmlaty, nebo co jsou nekorektně nebo sprostě kritičtí - i já sem tam určitě někdy něco mylného můžu vypustit, ale to neznamená, že bych musel být zcela zticha
Ajabaja píše:
...ale co jsem zaznamenal, je nás tady více, co diskutovat s Tebou nemusí...
Jagg odpovídá:
Ano, je možné, že se zde vyskytovalo více takových jako Ajabaja, ale Jagg je dospělý a ví, že navzdory dnešní společnosti, která pěstuje a podporuje takové nešvary jako servilnost, pseudohumanismus, asertivitu nebo multikulti, není možné za každou cenu vycházet s každým..
Toto už raději ani komentovat nebudu, to jen vypovídá o autorovi textu jako takovém, ať si obrázek udělá každý sám.
Problém je v tom, že Ty to "nevycházení s každým" vyvoláváš ne-seriozní diskusí, ale navážením se do kdekoho, vymýšlením bludů a konstrukcí, které se nestaly, zlehčováním, ztrapňováním, zesměšňováním, rádoby poťouchlou ironickou vtipností a vlastní nesnášenlivostí. Holt, každý jsme z jiného těsta. Mimochodem, oprav si, prosím, pravopis, už jsem tady mockrát psal, že nick
ajabaja se píše s malým
a. Pokud tedy neodpovídáš někomu jinému.
jaggu, víš, jsou tady čtyři druhy lidí- takoví, co odedávna tvořili a tvoří a žárlivě si střežili a střeží své postupy, aby prostě vždy a za každých okolností byli těmi "guru". Nemám jim to za zlé, každý jsme nějaký a dovedu pochopit i to, že někdo si holt tu svou "značku chrání".
Pak jsou tu takoví, kteří ani tak do problematiky nevidí, jsou tady třeba jen 14 dní i s cestou, někde si něco přečtou, ale často se navážejí i do začátečníků stylem "nauč se sám", "běž od toho", "stojí to za...", vysmívají se, shazují, urážejí, atd., všichni to čteme skoro denně a do nedávné doby i zde toho bylo přehršel.
Další skupina hledá pomoc a posléze Ti, kteří se jim snaží pomoci radou s něčím, s čím už nějakou zkušenost mají, zejména jako autoři. Ne proto, aby si "honili triko", jako ta druhá skupina, ale proto, že sami před lety měli stejný problém a většina nejen že nepomohla, ale ještě se jim vysmála. Myslím si, že dnešní nováčci mají situaci mnohem lehčí, než my, co jsme začínali před lety i proto, že někteří z nás změnili přístup a pomoci se snažíme. Myslím, že i já jsem mnohým-svou radou, zkušeností nezištně pomohl. Netvrdím, že mám vždy pravdu. Jestli mně ale někdo přesvědčuje "ne-argumenty" o věcech, které používám denně a ještě dávám k tomu konkrétní screeny, jako důkaz, na kterých jsou rozdíly jasně vidět(už si tak trochu připadám, jako obžalovaný, který musí prokázat svou nevinu), potom už nevím, co bych ještě dodal. Nikdy jsem nikomu nic nenutil, jen vždy doporučuji "zkus".
Ovšem, po dnešku můžeš svou "fundovanou radou" pomáhat sám, klidně Ti ten grunt předávám. Takže si můžeš zatleskat nad svým vítězstvím a do toho. Hádej, do jaké skupiny dle mého soudu asi patříš?