problém s převodem mapy

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

problém s převodem mapy

Příspěvekod slovan » sob 04. led 2020 14:18:04

Po velmi dlouhé době jsem si spustil trainz, chtěl jsem použít dříve stavěnou mapu co jsem měsíce stavěl, problém je ten že když otevřu mapu v editoru, vyskočí hláška "musíš nejprve vybrat mapu", správce součástí mapu zná , jen hra ji nechce otevřít, mapa je se všemi soubory převedená z předchozího PC, tam byl Windows XP, na novým W10, obojí Trainz 2009 stejná verze, starší mapy z TRS04 fungují bez problémů.
Věděl by někdo kde je chyba?
Díky
Uživatelský avatar
slovan
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 05. srp 2008 18:36:40
Bydliště: Sobiňov
Trainz UID: 397136
Jezdím v: TS09

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod misoft » sob 04. led 2020 17:32:34

Pokiaľ si ju "skopíroval" - ide o to, KDE si ju potom uložil - adresár. Neviem, ako to majú 2009, ale istotne majú v hlavnom adresári hry aj podadresáre pre užívateľké súbory (V 2004 to bolo World/Custom... a tam /maps).
Môžeš v predchádzajúcom PC mapu zbaliť do *.cdp súboru a potom ako CDP súbor potom v 2009 v novom PC nainštalovať.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1015
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod slovan » sob 04. led 2020 20:39:21

to bylo to první co jsem udělal, že jsem zabalil do CDP celou mapu a všechno co s ní souvisí a výsledek stejný
Uživatelský avatar
slovan
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 05. srp 2008 18:36:40
Bydliště: Sobiňov
Trainz UID: 397136
Jezdím v: TS09

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod jagg » ned 05. led 2020 17:34:33

Zkus mapu otevřít pro edit, a podívej se, jestli tam máš config a zda není prázdný.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 905
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod slovan » pon 06. led 2020 22:06:46

ten tam je přidán a na pohled se zdá OK, jestli je ale v něm někde chyba zápisu to nevím už, zas tak dobrej v tom nejsem
Uživatelský avatar
slovan
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 05. srp 2008 18:36:40
Bydliště: Sobiňov
Trainz UID: 397136
Jezdím v: TS09

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod janlady » pon 06. led 2020 22:25:12

Voni slovan zkusej porovnat config fungující mapy a té tvoji nefungující mapy včetně úvodní stránky,možná to objevíš co je špatně .Janlady. grrr :)) :)))) :boohoo: ^:)^
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1102
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod slovan » úte 07. led 2020 14:00:37

jedinej rozdíl jsem našel v trainz build kdy nefungující má 3.3 a fungující 3, jinej rozdíl jsem nenašel, po přepsání a pokusu o načtení celá hra zamrzne a spadne
Uživatelský avatar
slovan
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 05. srp 2008 18:36:40
Bydliště: Sobiňov
Trainz UID: 397136
Jezdím v: TS09

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod misoft » úte 07. led 2020 21:50:39

Trainz-build 3.0 je pre TS2009 SP1, trainz-build 3.3 je pre TS2010 SP2 / TS2010 SP3 / TS2009 SP4.
Akú máš verziu?
Tak potom musíš ce Správcu súčastí (Content Manager) zistiť, kde je chyba. Stačí, aby len jedna súčasť vykazovala chybu a hra môže zamrznúť.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1015
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod slovan » čtv 09. led 2020 12:21:04

mám verzi TS2009 SP3 (39413), ta je ale stejná jako byla na předchozím windows v kterým byla ta mapa založená a tak bych přepokládal že trainz build se snad měnit nebude, asi jo ale
Uživatelský avatar
slovan
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 05. srp 2008 18:36:40
Bydliště: Sobiňov
Trainz UID: 397136
Jezdím v: TS09

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod jagg » čtv 09. led 2020 13:16:47

Mezi trainz-build 3.0 a 3.3 je docela dost rozdíl.....
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 905
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod janlady » čtv 09. led 2020 14:23:42

Voni slovan odmažou trainz-build a potom to dát znovu schválit a trainz tam dá to číslo které načte a bude provozovat. Janlady. :)) grrr ^:)^ :boohoo: :)))) :boohoo:
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1102
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod slovan » čtv 23. led 2020 10:28:59

dík za rady ale asi jsem nechápavej, nebo to neumím či je chyba jinde...vzdávám to, mapa nebude
Uživatelský avatar
slovan
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: úte 05. srp 2008 18:36:40
Bydliště: Sobiňov
Trainz UID: 397136
Jezdím v: TS09

Re: problém s převodem mapy

Příspěvekod jagg » čtv 23. led 2020 14:40:34

Problém bude opravdu nejspíš ve verzi hry, navíc některé Trainzy nesměly být po čerstvé instalaci spuštěny před instalací service packů.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 905
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22


Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron