Vzhľadom na problém s výberom objektov som vytvoril katalógy. Sú to vlastne nehrateľné mapy s objektami podelenými do rôznych kategórií. Napríklad : Mapa s názvom ZZ Catalog - Object - Floras arboretum obsahuje všetky rastlinné objekty. Trávu, kry, stromy. Stačí mapu stiahnuť z Auranu. Vo svojej vlastnej mape v editore dať príkaz spojiť mapy. Prezrite si objekty vhodné do vašej mapy a prekopírujte si ich. potom stačí katalógovú mapu zmazať.
V auranskom downloade katalógove mapy nájdete v sekcii TS12 / ALL pod názvom ZZ Catalog (názov katalógu - stačí ten ZZ Catalog a na obrazovke budú všetky dostupné) Zatiaľ som pre trainzákov pripravil tieto mapy :
ZZ Catalog - Freight wagons - Tanks (cisternové vagóny)
ZZ Catalogo - Freights wanons - Don t load (nákladné vagóny bez možnosti prevozu materiálu)
ZZ Catalog - Loco - Motor, steam engines and special vehicles - (Špeciálne vozy, motorové a parné lokomotívy)
ZZ Catalog - Loco - Diesels Locomotives - (Dieselové lokomotívy)
ZZ Catalog - Loco - Electric locomotive (Elektrické lokomotívy)
ZZ Catalog - Loco - Locotractors
ZZ Catalog - Track-side components - Signals and signs (železničné semafóry a značky)
ZZ Catalog -The track-side part - switches (výhybky)
ZZ Catalog - Rail objects - Tunels and portal (tunely a násypy)
ZZ Catalog - Rail objects - Trailbridges (železničné mosty)
ZZ Catalog - Rail objekts - Special rails (špeciálne koľajnice)
ZZ Catalog - Rail objekts - Rails (koľajnice)
ZZ Catalog - Longobjects - Long buildings (rozťahovacie budovy)
ZZ Catalog - Longobjects - Land (rozťahovacie dreviny, trávy, lány polí a pod.)
ZZ Catalog - Longobjects - Fences (ploty)
ZZ Catalog - Object - Parks, playground and building components (Parky, preliezky, kolotoče a komponenty do skladačiek k objektom)
ZZ Catalog - Object - Station and rail object (stanice, objekty s koľajivom, nakladacie rampy a podobne)
ZZ Catalog - Object - Backgrounds
ZZ Catalog - Object - Port and Bridge (prístavy, lode, vodné diela a mosty)
ZZ Catalog-Object-People and Animal (ľudia a zvieratá)
ZZ Catalog - Object - Floras arboretum (rastliny)
ZZ Catalog - Object - Houses (domy, bytovky, stavby)
Všetky začínajú písmenom ZZ, aby ste ich mali v zozname máp na úplnom konci. Chýba ešte niekoľko katalógov, ktoré auran neschválil z dôvodov rôznych chýb, alebo objektov, ktoré nemá vo svojej databáze. Tento problém vyriešim v priebehu najbližších 2 - 3 mesiacov. Dokončujem katalógy vagónov, potom sa budem venovať oprave máp. Ocenil by som reakcie na tieto mapy. Či sa vám to hodilo, pomohlo, alebo či je to na draka. Ešte viac by som ocenil koumáka, ktorý mi poradí, ako odhaliť chyby v nezverejnených mapách. Zatiaľ si s tým neviem poradiť. Ak si na to niekto trúfa, rád to s ním prekonzultujem. Môže ma kontaktovať napr. na Facebooku
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004266604557