Já umím angličana sestavit. Co ale pro tebe znamená "plně funkční" neznamená plně funkční pro mě. Tzn. AI vlak neprojede angličana v NEnastaveném směru, aniž by zpomalil nebo zastavil.
Já nepoužívám žádny commandy v editoru. Celý moje kolejiště je dělaný pro AI ve hře a já neřídím nikdy žádnej vlak sám a ani nepřednastavím vlaku cestu v editoru (vše až ve hře), tzn. neměním nikdy jedinou vyhýbku ručně. Problém je, že angličana tímto způsobem nejde projet (alespoň nevím jak) a opakuji: v NEPŘEDNASTAVENÉM směru. Strojvůdce si sám dokáže změnit jen první vyhýbku angličana za semaforem (takto mám provedený celý kolejiště až na vyjímky u jednokolejné tratě, kde to je trošku jinak). Stačí jedna vyhýbka mezi semaforem a angličanem a vlak zastaví úplně...Já dávám každému z vlaků jediný příkaz. JEĎ DO -> a oni tam jedou a vždy dojedou aniž by zastavili nebo zpomalili. Pak max. následuje nalož apod., ale cesta má vždy jen jeden jediný příkaz. Což u angličana nejde bohužel a proto je v mapě zatím nemám. Kolejiště je dělaný tak, aby existovala do místa vždy jen jedna cesta pomoci derection mark a většina zhlaví a nádraží pracuje i s prioritou kvůli přepřažení. Vše plně funkční, ale s omezením, že nemůžu používat angličany. Proto tento topik, kdyby někdo věděl jak to udělat.
Zdůrazním, že návod na sestrojení angličana mi nepomůže, protože obsahuje vždy minimálně dvě vyhýbky (double slip) a strojvůdce (AI) neumí nastavit směr vyhýbky za vyhýbkou -> zpomalí, a to je pro mě nepřijatelný. Když si změní AI 1. vyhýbku v angličanovi – pak 1. Vyhýbka funguje přesně jako semafor a ukazuje strojvůdci, že další úsek není ničím signalizován. (2. Vyhýbka je přednastavena na main line) tzn. 1. Výhybka „návěstí“ červenou. Není to ideální, ale trainz tak bohužel funguje.

Nákladní nádraží mají cca 15 odstavných kolejí, 3 různá depa po 3-5 kolejích a 3-4 části nádraží po 2-4 kolejích pro nakládku velkých nákladů jako kontejnery, kamiony apod. Toto všechno bylo řešeno tak, aby vše jezdilo na jeden příkaz a fungovalo to bez zastavení. Ale angličani mi chybí

.Má spoustu šikovných příkazů