od kmet » pon 10. srp 2009 12:10:09
Tak vážení, vůbec se nechci zastávat CDP, ale pokud si dobře pamatuji, tak tady před vydáním poslední verze bylo řečeno, že jazyková mutace se bude odehrávat v režii Auranu, že o proti předešlým verzím má CDP na počeštění hry minimální podíl. Nevím, možná se mýlím. To za prve. Za druhé, jestli si někdo myslí, že TRSko je dokonalá hra, která se stále zlepšuje, tak je to jeho názor a já mu ho brát nebudu. Můj názor je ten, že když do stávající hry přidám pár nepodstatných vychytávek, tak to není nová verze ale pouhý patch. A dokonalá hra vypadá úplně, ale úplně jinak. A taky se chová úplně jinak. o tom svědčí nárůst nových členů fóra, kteří jsou bezradní z chování hry, kterou si koupili za nekřesťanské peníze. Jinak k poznámce, že se dá koupit u Auranu levněji, tak o tom bych nebyl tak přesvědčený, protože když nemám předešlou verzi, tak na ni narazím jedině v krámu, a navíc 31.7.09 mi přišla nabídka ke koupi přímo od Auranu, kde cena byla 39,99 Eur, tak nevím co si mám myslet.
A co se týká tvrzení, že je to hra s otevřeným rozhraním, tak to je přesně to o čem jsem psal, že takový kecy neberu. To jsou jenom řeči, takhle se prezentovali před několika lety "IT odborníci", kteří dávali najevo svou nadřazenost nad ostatním takzvaně nepočítačovým národem. A to není problém jenom TRSka ale i třeba Linuxu. Naštěstí tato doba už minula, a firmy, které chtějí dále existovat, tuto filosofii opustily. Já vůbec nejsem proti TRS, nakonec ho jezdím ve verzi 06, ale pamatuji si pohádky ještě z dob UTC, kdy bylo slibováno, že v nové verzi bude třeba signalizace upravena tak, aby odpovídala skutečnosti atd. A co se stalo? Jak jsem psal nepodstatná vylepšení, která nemají vlastně žádný vliv na simulaci provozu, a to jak v TRS04, tak TRS06. O dalších verzích nemůžu soudit, protože je nemám, ale co mám zprávy od přátel, kteří si je pořídili, tak nic nového zásadního se tam neobjevilo. A taky se jich už pár přestalo z těchto důvodů o tuto hru zajímat.