Dříve mi to fungovalo že jsem nainstaloval CDP a spustil trainz objekt a veci do hry naběhly, ale nyní nainstaluju CDP a nic... Objeví se mi kuid složky v download, ale ve hře prostě nejsou. Nemáte někdo podobné zkušenosti?
neinstaluj TRS do adresáře Program files. Nainstaluj jej mimo, třeba C:/Auran .... Visty a Microsoft vůbec potrefila nějaká paranoidní schíza a řadě programů nedovolí modifikovat svoji strukturu - typicky složka Program files je hlídaná skoro jako Airforce 1 s Georgem na palubě . Doporučuju zůstat u XP.
Osobně jsem taky zkoušel TRS2004 pod Win (Jeho)Vista, šlo to... Ale rychlost byla úděsná. Každopádně - pokud se to nainstaluje do Program Files, pak asi jediná cesta, jak se s tím nějak domluvit je to, že se pro spuštění nastaví administrátoská privilegia.
Koupil jsem nový stroj, bohužel jehoVista (dále jen (V) ) ve výbavě. po instalaci TRS2004 a při volbě instalace nového .cdp mi (V) hodí hlášku TRS2004 není nainstalován na PC a správce součástí nelze spustit. A přitom instalován je, hrát lze. Tak sakra kde je chyba? Po instalaci TRS2006 se už S.S. spustí, ale automaticky instaluje .cdp do 2006 (a nelze přehodit na 04) do složky downloads jako kuid
Tak já nevím, neví někdo kde je zakopanej pes? Nechce se mi zůstat na novém PC bez 04 :'(
Tak jsem reinstaloval notebook a problém nevyřešen. Zde přidávám screen hlášky jehoVisty.
Vážně nechápu o co tady jde, hra je nainstalována mimo Program files, už jde spustit, jde spustit Content Manager, ale při pokusu nahrát jakýkoliv nový .cdp soubor mě jehoVista pošle k šípku. Jsem z toho už zoufalý
Jenom myšlenka (Jehovisty nemám),v jakým pořadí jsi ty hry instaloval? Mám takovej dojem,že todle bylo někde na starým foru.Pokud jsi už nehledal, zkus to. Druhej nápad je podívat se do registů a najít podklíče a uložit do nich cestu ke hře (k 04).
Tak registry možná budou dobrý nápad. Zkusil bych ale nejdřív všechno odinstalovat, vyčistit registry, tj. cokoli, co jen trochu zavání Auranem, TRS, a podobně, bych nemilosrdně mazal. Pak bych zkusil nainstalovat TRS04.
Případně ještě můžeš nová cdp rozbalit do 06 a pak složky vykopírovat do 04 - \wolrd\custom\content. Já vím, že by to byla otrava, ale možná jedniná možnost v Tvém případě.
Takhle, včera jsem udělal přeinstalaci Vist, a na 'sucho' jsem nainstaloval samotnou 04. Nic víc tam nemam. Pokud nahraju i 06, bude mi to výpravčí součástí instalovat tam a pak teprve ta možnost překopírování souborů je. Samozřejmě potvrdit ''překopírování'' spouštěním správce součástí. Zdlouhavé řešení , ale snad řešení... Mimochodem, co by se mělo dopsat do registrů a jak je u Visty najít? (vím toho o Vistě co by se za nehet vešlo) Tu Vistu mi byl čert dlužnej...
zde je návod na instalaci: 1) Vložit CD; 2) Nespouštět autom. instalaci; 3) Otevřít CD, najít setup.exe; 4) klik PTM (na setup.exe) "spustit jako správce"; 5) potvrdit povolení; 6) instalovat MIMO c:\program files\ (osobně mám c:\Hry\TRS2004) !!!NEINSTALOVAT DirectX9.0c!!! Visty podporujou jenom DX10; 7) Po doinstalování klik PTM na trs2004.lnk (odkaz na ploše), "Vlastnosti>Kompatibilita>zaškrtnout "tento program spustit v težimu kompatibility pro: >vybrat WinXP (SP2)>zaškrtnout "spustit tento program jako správce">Použít>OK; 8) Spustit Takto jsem to udělal i na svém notebooku s widlema vista a nemám ten nejmenší problém.
All Ten návod je to nejmenší, jak všem ušetřit práci s metodou pokus-omyl.
bumbrdlik Je to možné, ale nemám to vyzkoušené přímo na TRS2006, ale vzhledem k tomu, že takto instaluju všechny hry tak si myslím, že by neměl být problém.