Trainz: new era

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2012

Moderátor: Lugger

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » čtv 22. srp 2019 17:42:05

Payware, nemusim instalit, oni se nainstalily samy a fungujou. Ani nehlasi chybovy hlasky. Vsechny -Payware- objekty muzu prohlizet, pripadne Editovat, upravovat. Do jiny mapy jdou normalne polozit a fungojou. Ten seznam Zavislosti v mape hlasi, ze tomu nic nechybi. Vse hlasi chyby 0 (nula). Jen ta mapa SEATON TARMWAY nefunguje.
Misoft, dej mail adresu, poslu ti obrazek, jak se projevuje mapa , kdyz zvolim v menu roletky - Minimap.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 964
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod misoft » pát 23. srp 2019 20:02:34

Vlastičko - v T:ANE nie som odborník. Stále som na 04. Takže by som nechcel uvádzať nejaké nezmysly.
Ja som len dedukoval stav podľa tej hlášky.
Takže asi tam niečo chýba... prezrieť, či nejaký KUID nechýba, alebo nerobí zlosť.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1064
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: W10, i5-9300HF, RAM 16GB, GPU nVidia GTx 1650 4GB, 256GB SSD+ 1TB HDD

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » pon 26. srp 2019 13:38:57

Misoft, To je ten problem. NIC tomu nechybi. Kdyby neco chybelo, tak nekde bude (?) kuid:neco:cosi . Ale nic takovyho tam neni. Projela jsem vsechny Zavislosti a NIC nehlasi jakykoliv problem. Jediny problem resim, jakou kolej datdo bridgetrack kuid:kolej:nejaka v Beam_bridge_1t kuid2:1942:38121:1 . V tomhle moste od Tafweb v configu chybi definice - bridgetrack a nejaky kuid kolej. A tahle chyba je ve vsech verzich TRS. V TS2012 je to default objekt. Tusim, ze je default i TRS2006.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 964
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod misoft » úte 27. srp 2019 16:20:20

jungova píše:Misoft, To je ten problem. NIC tomu nechybi. Kdyby neco chybelo, tak nekde bude (?) kuid:neco:cosi . Ale nic takovyho tam neni. Projela jsem vsechny Zavislosti a NIC nehlasi jakykoliv problem. Jediny problem resim, jakou kolej datdo bridgetrack kuid:kolej:nejaka v Beam_bridge_1t kuid2:1942:38121:1 . V tomhle moste od Tafweb v configu chybi definice - bridgetrack a nejaky kuid kolej. A tahle chyba je ve vsech verzich TRS. V TS2012 je to default objekt. Tusim, ze je default i TRS2006.

No to je ten problém! Nie je to definované v objekte, takže sa nevie, čo tam má byť. Skús v configu pridať TAG bdrdgetrack a daj ten KUID. Niečo to musí urobiť. Pokiaľ ten KUID je súčasťou, tak objekt si ho načíta.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1064
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: W10, i5-9300HF, RAM 16GB, GPU nVidia GTx 1650 4GB, 256GB SSD+ 1TB HDD

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » úte 27. srp 2019 17:31:06

Ten udaj tam prave chybi. To ze tam ma byt bridgetrack - to vim. Ale neni definovana kolej v kuid-table. V tom radku je jen 0. A to je defaultni objekt. Takze nevim, jak to tam auran dostal, kdyz to nehlasi zadnou chybu. To se mi projevilo, az kdyz jsem nainstalila dvojkovy kuid.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 964
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod misoft » stř 28. srp 2019 19:08:27

Vlastičko - ten kuid2:1942:38121:1 asi default nie je! Je normálne v DLC na Aurane k stiahnutiu! Takže - do kuid-table ho VLOŽ.
Ak nie je v kuid-table - tak mapa nevie, čo má načítať.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1064
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: W10, i5-9300HF, RAM 16GB, GPU nVidia GTx 1650 4GB, 256GB SSD+ 1TB HDD

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » stř 28. srp 2019 19:57:01

kuid2:1942:38121:1 mam naistaleny. Ale v jeho configu chybi prave ta definice bridgetrack kuid:nejaka:kolej a v kuid-table ma 0. Takze tam neni urcena ta kolej. A ja nevim, jestli tam na SEATONu neni 1000 mm kolej.
Pokud nekdo provozujete tento most - Beam bridge, napiste, jakou kolej jste mu pridelili v bridgetrack a v kuid-table.
Dik
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 964
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod misoft » čtv 29. srp 2019 18:35:04

Akú pridelíš, taká tam bude. To už je na tebe.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1064
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: W10, i5-9300HF, RAM 16GB, GPU nVidia GTx 1650 4GB, 256GB SSD+ 1TB HDD

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » stř 11. zář 2019 13:25:22

Problem nefunkcnosti kuid:-25:1062 TANE 1 trk wood. Ta kolej vyzaduje 6 zavislosti. kuid:523:19723508 , kuid:523:19723509 , kuid:523:19723510 , kuid:523:19723511 , kuid:523:19723512 , kuid:523:19723513. Skoro vsechny obsahuji pouze config a jpg obrazek. Pouze kuid:523:19723508 TANE Trk 1TW Mesh , obsahuje -streva- a textury v binaru obrazek.TEXURE. A to je problem. Zkousela jsem prevod pomoci aplikace Texture2TGA. Ale misto prevodu to vyhodi nejakou necitelnou hlasku a TEXURE neprevede do TGA. Je tam 5 binarnich textur a ani jednu to neprevede. Co s tim ?

Obsahuje to tento binar textures:
ballast_diffuse copy-ballast_diffuse copy.texture
ballast_normal-ballast_normal.texture
rail copy.texture
rail copy-rail copy.texture
rail_normal-rail_normal.texture

Pokud se to nekomu povedlo prezuzlat do tga , posli to na mail jungova.vlasta kysela ryba free cz

A jeste dotaz,. Proc ta kolej obsahuje stretcher.kin ? Co se tam hejbe ?
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 964
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod Kykyrykas » pát 24. pro 2021 23:47:55

Zdravím. Nejprve přeji veselé Vánoce. Rád bych se zeptal zda je lepší koupit T:ANE na Steamu nebo rovnou ze stránek Auranu nebo zda je to jedno. Jde mi především o to, aby šli do hry instalovat české/slovenské součásti v pořádku.
Hra Trainz A New Era Platinum Edition (Full Product) je totiž zlevněná z původních 7330 Kč na pouhých 663 Kč na Auranu. :))
Děkuji předem za vaše skromné odpovědi.
MámKúpenéTrainz,TRS2004,2006,TS2012,TANE
Uživatelský avatar
Kykyrykas
Začátečník
 
Příspěvky: 11
Registrován: ned 03. kvě 2009 14:54:30
Trainz UID: 91238
Jezdím v: TS12
Hardware: W10Pro, i9-5GHz, 64GB RAM, GPU AMD 16GB, SSD 512GB + HDD 6TB,12TB,18TB

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » pon 27. pro 2021 8:47:50

Vsechny ceske lokomotivy i domy, stromy jdou nainstalit do jakykoliv verze TRS. Treba i do T ANE, nebo TRS 2022. Kdyz se to umi -prezuzlat- do dany verze. Vsechny Hummusovy masiny pro TRS2004 jsem prevedla do TS2012 a funguje mi to tam. Jen je potreba vsechny .pm soubory pretransformovat do .im . Dale je potreba upravit configy pro danou verzi TRS. Nekdy nemusi fungovat korektne Script. Taky jsem z TRS2009 vzala nejakou posunovaci K700 , -prezuzlala- do TRS 1.5 a funguje tam. Jen je potreba mit ty spravne -zvejkatory- od PEVsoftu, jako treba pm2im, image2tga, atd, ,,, . U bilych textur je potreba v nazvech textur zmenit carky a hacky. To byva problem textur v TRS2004. Takze treba -zastávka- zmenit na -zastavka- , -šedá- na -seda- , atd, ,,, .
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 964
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Předchozí

Zpět na Trainz Simulator 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron