Práce v editoru

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2010

Moderátor: Lugger

Pravidla fóra
Vkládejte pouze příspěvky, které se jednoznačně týkají verze hry TS10.

Práce v editoru

Příspěvekod bezecny » ned 17. lis 2019 11:51:00

Zdravím,
potřeboval bych poradit z problémem při práci z editorem, konkrétně při práci z objekty mi nefungují některá tlačítka. Konkrétně otočení objektu, nebo posun objektů.
Hra TS10 je nainstalovaná na operačním systému Win.10 v sestavení 49933. Provedl jsem i novou instalaci , ale výsledek žádný.
Předem díky za radu.
bezecny
Začátečník
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 17. lis 2019 11:35:17

Re: Práce v editoru

Příspěvekod bumbrdlik » úte 19. lis 2019 7:33:17

A ty tlačítka nejdou ani takzvaně rozsvítit? Pokud ano, tak od verze TRS 2009 tam konkrétně u otočení objektů se ukazují v informaci o stavu otočení nesmymsly. Je to snad chyba jen v české verzi. Při nastavení jazyka v angličtině a němčině to funguje správně. U posunu objektů nevím co konkrétně myslíš. Mě tp ve Win 10 funguje normálně.
Pokud nejdou ty tlačítka ani rozsvítit, tak zkus tu instalaci Spustit jako správce.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2676
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Práce v editoru

Příspěvekod bezecny » úte 26. lis 2019 23:04:10

Ahoj,
tak jsem vyzkoušel už vše možné, včetně nového přeinstalování, (instalace v režimu správce) ale je to stále stejné.
Ano dělá to tak jak jsi napsal, tlačítka se po najetí myší nerozsvítí a nereagují. Je zajímavé, že to nebývají vždy tlačítka stejné
někdy nefungují ve spodní části a při dalším spuštění programu zase jiné. Už jsem přemýšlel, že se vrátím TS 2006, ale
nevím zda bude správně nebo vůbec fungovat ve Windows 10.
bezecny
Začátečník
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 17. lis 2019 11:35:17

Re: Práce v editoru

Příspěvekod janlady » úte 26. lis 2019 23:35:53

Voni bezecny ono také záleží kde a v jaké části na disku máš tu TS2009 nainstalovanou popiš možná je chyba TAM! grrr :)) :boohoo: :))))
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1103
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Práce v editoru

Příspěvekod bezecny » stř 27. lis 2019 10:31:41

Nemám Tr2009, ale Tr2010, je nainstalován klasicky na disku C, Files(x86).
bezecny
Začátečník
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 17. lis 2019 11:35:17

Re: Práce v editoru

Příspěvekod bumbrdlik » stř 27. lis 2019 12:34:58

Tak já mám všechny programy od TRS 2004 až po TRS 2012 na disku C: ale pod mnou udělanou složkou Programy. Před měsícem jsem udělal on-line uograde z Winodows 7 Home a Wondous 10 Home. A všechny TRS kromě TRS 2006 pracovaly bezchybně. U TRS 2006 jsem musel nastavit aby se spouštěla jako správce protože se tam chybně spouštěl Správce součástí. Potom to bylo vpořádku.
Možná ten zakopaný pes je v tom, že to máš ve Files(x86).
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2676
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Práce v editoru

Příspěvekod bezecny » stř 27. lis 2019 16:19:52

Díky za radu, vyzkouším, dám Ti pak vědět.
bezecny
Začátečník
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 17. lis 2019 11:35:17

Re: Práce v editoru

Příspěvekod misoft » stř 27. lis 2019 17:13:02

:!: Len na okraj poznámočka: tým programom je jedno, kde sú nainštalované (disk C: ; disk D:) - pri správnej inštalácii sa predsa cesty k súborom ukladajú v registroch. Takže môžeš si vytvoriť aj na disku (napr.) D: adresár pre hry a do neho podadresár pre TS2010. A misí to fungovať.
Ono je chyba (niekedy) inštalovať do prednastavených adresárov na systémovom disku na systémom vytvorený adresár (Programm Files).
Inak, adresár pre TS2010 - v ňom by som doporučoval dávať všetko, čo sa toho simulátora týka.
Aby sme sa na to pozreli z technického hľadiska: Ak je na C: a OS spadne - bude ho potrebné preinštalovať - pôjdu i tie hry do hája a čak ich opätovné nainštalovanie. Ak by boli na D: a C: sa muselo preinštalovať - pre hru sa len vytvorí zástupca a určí sa k spúštaciemu súboru (*.exe) cesta. A toto sa už zapíše do registrov. A na spustenie hry to musí stačiť.

To je môj názor, pohľad na vec. Ja všetky hry, ktoré niekedy mám, som inštaloval na D: (teda nie na systémový) - pri prvotnej inštalácii sa vytvoril odkaz na ploche. Ak by som musel preinštalovať - stačí mi vytvoriť zástupcu.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1032
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: W10, i5-9300HF, RAM 16GB, GPU nVidia GTx 1650 4GB, 256GB SSD+ 1TB HDD

Re: Práce v editoru

Příspěvekod bezecny » stř 11. pro 2019 18:27:19

Díky všem za tipy, jak napravit můj problém z tlačítky, nakonec jsem ještě před tím, než přistupovat ke složitějším úkonům
vyzkoušel v nastavení přehodit grafický režim, nejprve z DirectX na OpenGL, to nepomohlo. Pak jsem to hodil zpět na DirectX a od té doby to jede v pořádku.
Tak snad už bude klid.
bezecny
Začátečník
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 17. lis 2019 11:35:17


Zpět na Trainz Simulator 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků

cron