Vytazeni mapy ze hry

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 13:22:42

Zdravim,
skoukl jsem cely fórum s TS 2009 a nikde sem se bohužel nedočetl kde přesně najdu ve složkách mapu, kterou dělám já, poradíte mi? Díky. ^:)^
Obrázek
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Churchill » stř 26. úno 2014 14:59:16

V TRS_04 je takto: TRS2004 / World / Custom a tam najdeš adresář maps. Pokud děláš i session (stačí, když v mapě máš kolejové vozidlo), tak v položce Custom najdeš i adresář Profiles
Předpokládám, že podobné (možná ne úplně stejné) to bude i v TS_09
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 2041
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 15:04:06

Tam to bohužel právě neni je tam jen podsložka displacement kde je pár bmp souborů ke hře jinak je to úplně prázdný :-/
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Churchill » stř 26. úno 2014 15:07:42

Aha, takže to překopali celý (zlatá "čtyřka"). No, logicky by měla být někde v něčem položka "maps".
Budeš si muset počkat na někoho, kdo zná TS_09 (bohužel - neporadím)
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 2041
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 15:09:36

V pohodě snad někdo poradí, ale i tak díky B-)
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod parostroj » stř 26. úno 2014 15:21:51

Zkus si mapu otevřít ve správci součástí a něla by se ukázat ve složce "editing", Aspoň v 06 to tak funguje.
parostroj
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 59
Registrován: úte 24. čer 2008 14:46:20
Trainz UID: 198084
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 15:30:36

To bych rád, ale přez všechny pokusy a s originalní hrou mi spravcé součástí nefunguje :((
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Qpepr » stř 26. úno 2014 19:54:13

Vzhledem k tomu že ti správce součástí nejde ... máš teda smůlu ... ale řešení tu je ...
Všechny importované objekty (tj. objekty které jsi do hry přidal sám) včetně té tvé mapy jsou "někde" ve složce local. V tej local složce najděš mraky nicneříkajících podsložek hash-XY a v těchto hash-něco jsou další složky s kuidem toho kterého objektu/mapy, teprve v této složce je konkrétní objekt.
Čím více jsi do hry přidal objektů, tím více tam hash složek bude. Pak bys to musel všechno proklikat složku po složce ... sebevražedné ... ale jesli tam máš jen pár objektů přidaných, v poho to proklikej a svou mapu najdi.
Pokud tam máš hash mraky ... a předpokládám že neznáš ani kuid své mapy ...
Pak bych doporučil ... otevři si v průzkumníku složku local a pomocí nástroje na vyhledávání si nech tu local složku prohledat. Hledej soubory "mapfile" a najde ti to veškeré mapy co jsi do hry přidal včetně té tvé.
Pak už si jednuše zjistíš která mapa je tvá.

//
Vyhledávač ti ukáže cestu k tvé mapě ... tj. řekne ti ve které hash-"" složce je. Pokud víš svůj UID, můžeš hledat podle toho svého UID čísla.
Naposledy upravil Qpepr dne stř 26. úno 2014 20:02:19, celkově upraveno 1
Eternal Trainz error ... .. .
Uživatelský avatar
Qpepr
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon 28. lis 2011 23:41:18
Bydliště: Západní středočesko
Trainz UID: 538500
Jezdím v: TS09
Hardware: i7-2600K, GTX670

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 20:01:16

No já jsem nepřidal ani jeden oběkt, zatím využívám vážně jen oběkty přímo ve hře. A zkoušel jsem už vzít a překopírovat všechny složky krom složky builtin do jiného pc s hrou a pořád nic :-/
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Qpepr » stř 26. úno 2014 20:04:50

Hlavní asi bude nejprve rozběhat správce součástí. Máš win7 ?
Eternal Trainz error ... .. .
Uživatelský avatar
Qpepr
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon 28. lis 2011 23:41:18
Bydliště: Západní středočesko
Trainz UID: 538500
Jezdím v: TS09
Hardware: i7-2600K, GTX670

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 20:22:21

jj win 7.
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Qpepr » stř 26. úno 2014 20:35:39

Asi jsi nedodržel zásady správné instalace Trainz na win7.
1. Instaluj Trainz do jiné složky nebo lépe na jiný disk než na kterém je systém. V zádném případě neinstaluj Trainz do složky "Program Files" ... nikdy!!!
2. U spouštěcí ikonky si ve vlastnostech nastav aby se spouštěla jako správce.
3. Nyní si už v pohodě zapni správce součástí a před tím než do hry začneš valit spousty objektů ... v nastavení správce součástí vypni/zakaž hardvarovou akceleraci komprese textur.

To by mělo být vše. Pokud jsi první dva body splnil a správce součástí stále nejde ... pak netuším jak pomoct ... bohužel
Eternal Trainz error ... .. .
Uživatelský avatar
Qpepr
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon 28. lis 2011 23:41:18
Bydliště: Západní středočesko
Trainz UID: 538500
Jezdím v: TS09
Hardware: i7-2600K, GTX670

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod jezeveccz » stř 26. úno 2014 20:39:37

No tak bohuzel mam ts v program files. A předpokládám, že když hru schodim a znovu nainstaluju tak oto co jsem do ted udelal prijdu :-/
.:: 810 Forewer ::.

www.trszatec.wz.cz
Uživatelský avatar
jezeveccz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 114
Registrován: čtv 13. úno 2014 13:06:31
Bydliště: Žatec
Trainz UID: 890522
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD Athlon64bit X2 6400+ (3,21GHz), 4GB DDR2, 1TB HDD, ATI Radeon GT2600XT 512/2000MB, WIN7 Ultimate

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Qpepr » stř 26. úno 2014 20:44:33

čistě teoreticky bys mohl tu mapu z local zálohovat jinam a pak jí do hry přidat jako součást (ve správci součástí > importovat obsah
Ale nevim jestli to bude fungovat, nezkoušel jsem to :-?
Eternal Trainz error ... .. .
Uživatelský avatar
Qpepr
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon 28. lis 2011 23:41:18
Bydliště: Západní středočesko
Trainz UID: 538500
Jezdím v: TS09
Hardware: i7-2600K, GTX670

Re: Vytazeni mapy ze hry

Příspěvekod Qpepr » stř 26. úno 2014 21:04:54

Takže jsem to zkusil a normálně to bude fungovat. Jen si prosímtě nezapomeň zálohovat i scénář/e ;)
Eternal Trainz error ... .. .
Uživatelský avatar
Qpepr
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon 28. lis 2011 23:41:18
Bydliště: Západní středočesko
Trainz UID: 538500
Jezdím v: TS09
Hardware: i7-2600K, GTX670

Další

Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron