Editor a čeština

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

Re: Editor a čeština

Příspěvekod janlady » stř 16. led 2013 21:17:03

Voni Reginald kterých objektů se to týká? Jinak silnice a jiné grounded................. 0,4 příklad uprava v kuidu.

|D: :)) :D grrr :bomb: :boohoo: :)))) grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1102
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Editor a čeština

Příspěvekod Reginald » stř 16. led 2013 21:22:28

Jedná se o objekt Velké nádraží zde ze stránek. A v 09 mi jde zvednout objekt pomocí editoru jen o celé číslo, ale v 04ce to šlo i o desetinu. Bude s tím problém hlavně u pragotronu a dalších věcí. :( Které byly třeba u zmíněné budovy 0.70 a 0.60. TeĎ nevím zda to půjde postavit. A ještě dotaz. Mohu nějak vyexportovat samotnou budovu z editoru? Velké nádraží nemá perony. Přidal jsem je a chtěl bych si to takto vyexportovat zvlᚍ pro další mapy. Jde to nějak? Nebo musím ve zvlášť programu? Díky
Reginald
Začátečník
 
Příspěvky: 39
Registrován: stř 09. led 2013 22:27:15

Re: Editor a čeština

Příspěvekod bumbrdlik » stř 16. led 2013 21:46:28

Reginald, tady je to trochu proti TRS2004 jinak. Základní jen myší je tedy po 1 metru, když držíš tl. myši a Ctrl, tak je to po 0,1 m a když s tou myší držíš Shift, tak pak po 0,05 m.

S tím nádražím bys musel v jiném programu (např. Gmax) udělat přípojné body a v configu zajistit přípojení kuidu. Ostatně to velké nádraží je tady i ve variantě se skrytými perony a rampou.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2672
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Editor a čeština

Příspěvekod Reginald » stř 16. led 2013 22:28:28

Ahoj, díky za rady. Já o nádraží vím, ale mě vyhovuje spíše ta varianta bez. :) Ikdyž je dost možné, že zkusím i druhou :) Ale děkuji.
Reginald
Začátečník
 
Příspěvky: 39
Registrován: stř 09. led 2013 22:27:15

Re: Editor a čeština

Příspěvekod azaren » čtv 17. led 2013 8:33:35

Existuje ještě jedna možnost ikdyž to je jen možná varianta.

Každý pevný objekt, který nelze výškově měnit je vázán napevno k textuře. Pro nás bonus je ten, že většinou jde o velké věci. Tzn. najdeš-li bod, kde přesně je nádraží "připevněno" k terénu a změníš výšku terénu POUZE v tomto místě, pak celé nádraží ti klesne / stoupne dle změněné výšky a viditelný terén kolem ti zůstane nezměněn. Navíc většinou jsou tyto příchytné body v budově, takže změna terénu bude skrytá někde uvnitř a ty ji neuvidíš.

Ostatní objekty u kterých lze měnit výška změníš jak psal kolega výše - pomocí myši a držení ctrl nebo shift tak přesně jak potřebuješ.
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo

Re: Editor a čeština

Příspěvekod bumbrdlik » čtv 17. led 2013 9:13:09

azaren, ten bod nemusíš moc dlouho hledat, kolem tohoto bodu se objekty otáčejí, je to tzv. bod origin, kde jsou osy y,y,z rovné 0
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2672
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Editor a čeština

Příspěvekod krumlov » stř 23. led 2013 17:38:46

Pánové poraďte. Před třemi roky jsem z pracovních důvodů opustil Trainz za éry 2006. Teď mám před důchodem a hodlám se nějak zabavit. V 2006 jsem ledacos uměl i v configu, mám dost map z té doby. Po přečtení mnoha příspěvků zde na fóru jsem zakoupil 2009, 2012 by byla na mě asi moc. Teď otázka - na novém počítači nainstaluju hru. Pak mám stažené opravné paky 2,3,4. Co instalovat a co nikoliv. Děkuji za odpověď.
krumlov
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř 12. bře 2008 20:46:19
Bydliště: Moravský Krumlov

Re: Editor a čeština

Příspěvekod jagg » stř 23. led 2013 18:08:32

Je i SP1 a nevím, nakolik jsou další SP kumulativní. Nejvíc diskuzí bylo ohledně SP4 a jeho dopadů na stabilitu a kompatibilitu s ohledem na stav před SP4 (já sám jsem si ho neinstaloval). SP1 až SP3 jsou OK a doporučené k instalaci.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 914
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: Editor a čeština

Příspěvekod pepik » stř 23. led 2013 18:51:56

krumlov: ahoj nevím jak ostatní, ale mám všechny verze, ale zůstávám u 09-tky..(zatím) a nechal jsem si verzi 40040. (3.1) Myslím že to je opravný balík dvojka dál jsem už nešel jednou jsem to zkusil a vše šlo do koše, tak ať ti to jezdí dlouho jsi tu nebyl ahoj zdraví pepik :)
Používám iPortál a iTrainz CHat
pepik
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 201
Registrován: pát 25. dub 2008 10:38:55
Bydliště: Frýdlant v Čechách
Trainz UID: 325961
Jezdím v: TS09

Re: Editor a čeština

Příspěvekod krumlov » stř 23. led 2013 19:13:52

jagg píše:Je i SP1 a nevím, nakolik jsou další SP kumulativní. Nejvíc diskuzí bylo ohledně SP4 a jeho dopadů na stabilitu a kompatibilitu s ohledem na stav před SP4 (já sám jsem si ho neinstaloval). SP1 až SP3 jsou OK a doporučené k instalaci.

Děkuji za rady, vážím si toho, že mě někdo odpověděl. Ale našel jsem jen SP2,SP3,SP4, ale SP1 nikoliv. Hru ještě nemám, mám ji zamluvenou, vyzvednu v pátek. Možná už bude součástí.
krumlov
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř 12. bře 2008 20:46:19
Bydliště: Moravský Krumlov

Re: Editor a čeština

Příspěvekod jagg » stř 23. led 2013 20:06:26

Možná jsem to o tom SP1 poplantal s EN verzí, ale to o SP4 by mělo platit.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 914
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: Editor a čeština

Příspěvekod bumbrdlik » stř 23. led 2013 20:20:33

Pokud si vzpomínám, tak jsem v CZ verzi na TS2009 instaloval jen Patch 2 a 3. Taky jen tyto mám v záloze.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2672
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Editor a čeština

Příspěvekod pepik » stř 23. led 2013 20:48:45

jo kluci SP4-ka dělala problémy jak je to s ní ted nevím.....
Používám iPortál a iTrainz CHat
pepik
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 201
Registrován: pát 25. dub 2008 10:38:55
Bydliště: Frýdlant v Čechách
Trainz UID: 325961
Jezdím v: TS09

Re: Editor a čeština

Příspěvekod pepik » stř 23. led 2013 20:49:49

jednička u toho není aspoň si nevzpomínám
Používám iPortál a iTrainz CHat
pepik
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 201
Registrován: pát 25. dub 2008 10:38:55
Bydliště: Frýdlant v Čechách
Trainz UID: 325961
Jezdím v: TS09

Re: Editor a čeština

Příspěvekod pavelre » pon 11. lis 2013 19:29:26

Mám nainstalovaný trainz_simulator_2009_cz_patch_sp4_41844_44653. Má to řadu problémů, ale i vylepšení. Nic z toho neřeším. Používám tuhle verzi jen pro instalaci a prozkoumání originálních TS objektů. Pokud to jde, tak si je pak převedu na TRS 04, ve kterém stále jezdím a stavím. Nemám potíže.
V TRS 2004 nemám zásadní potíže
Uživatelský avatar
pavelre
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 207
Registrován: pon 25. srp 2008 16:38:38
Bydliště: Karlovy Vary
Trainz UID: 207137
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: IntelPentinum 2GHz, Ram 2GB, GeForce 5200

Předchozí

Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron