od pavelre » pon 14. lis 2011 18:29:45
Pánové, dovolil bych si přispět s troškou do mlýna. Pokud se zde myslí sada scriptovaných návěstidel AZD od Stelerpa, tak na to jsem náhodou přišel. Tedy spíš mě k tomu donutil zvídavý Kropi. Sám v TS09 nejezdím i když jej mám.
Script těchto návěstidel si čte druh corony z kuid table configu návěsti. A tady je pro TS 09 právě ta potíž. V kuid table návěstí jsou uvedeny kuidy základní řady tzn. např. kuid:77641:24800. Jenže ve hře je nainstalována corona dvojkové řady kuid2:77641:24800:4. U TRS 06 si hra načetla dvojkový kuid místo základního a návěst fungovala normálně. Jenže pro TS 09 je potřeba mít číslo kuidu přesně. Pokud nejsou, tak část scriptu nefunguje, svítí zdvojené corony, není funkční nastavovací minibrowser, nezobrazuje se vyložená návěst atd.
Corony základní řady jsem nikde nenašel. Tak jsem všech 5 barev coron naklonoval z těch dvojkových, nakopíroval mimo hru a klony jsem smazal. Vedle v uložených kuidech jsem přepsal čísla na tu základní řadu a abych si to odlišil, změnil jsem si názvy barev na české. Načetl jsem tyto corony kuidů základní řady zpět do hry jako součásti. Toť vše.
Nově vložené návěstidlo se pak již chová korektně. Pokud ovšem máte již hotovou mapu s profilem, který chcete zachovat, pak je to trochu pracnější. Profil si pamatuje staré špatné nastavení. Je potřeba celou mapu projít. Na každé návěsti otazníkem vyvolat minibrowser. Například na kolonce vyložení překliknout natavení tam a zpět a zobrazení se již uloží do profilu správně. Nezapomenout po skončení oprav hru (profil) uložit.
Obdobný problém je u scriptovaných výstražníků sady AZD. I tam byl script pro správné nastavení a funkci blokován nesprávným číslem corony.
Asi by to šlo řešit i změnou čísel kuidů coron v kuid table všech těchto scriptovaných objektů. To mi ale připadalo pracnější a nezkoušel jsem to.
V TRS 2004 nemám zásadní potíže