Zdravím. Mám problém s mapou, kterou jsem vytvořil asi před rokem Teď jsem se k ní vrátil. Během týdne jsem přidal dvě soupravy, změnil dva jízdní řády, přidal tři objekty – budovy do města. Vše normálně fungovalo.
Dnes jsem o pár centimetrů posunul jednu kolej, a přidal na ni výhybku. Při pokusu uložit tuto změnu vyvolalo hlášku, že uložení není možné, protože mapa je otevřena pouze pro čtení.
Já nic nenastavoval a v nastavení se „nehrabal“
Dal jsem „uložit jako“ pojmenoval mapu jinak a uložil ji. To proběhlo bez problémů.
Pak jsem začal zjišťovat škody. Zmizely některé soupravy. U jiných souprav se samy „přepsaly“ jízdní řády. Z některých jízdních řádů zbyla jen asi třetinová torza, u jiných přibyly neexistující traťové značky nesmyslných názvů např „aáááííí“
Průmyslový objekt „Pila“ od počátku pojmenovaný „Pila 1“ který je na mapě normálně vidět, ve vyhledávání objektů je nalezen, soupravy tam normálně jezdily, není možné přidat do jízdního řádu, protože v seznamu není. Soupravy, které ho v jízdním řádu mají, tam nevjedou a strojvůdci tvrdí, že čekají na povolení k jízdě.
Když otevřu původní hru, je tam vše, jak bylo, vše funguje, ale změny nejdou uložit, protože mapa je otevřena jen pro čtení.
Poradí mi někdo, kde zrušit že mapa je jen pro čtení? Díky