Já umím angličana sestavit. Co ale pro tebe znamená "plně funkční" neznamená plně funkční pro mě. Tzn. AI vlak neprojede angličana v NEnastaveném směru, aniž by zpomalil nebo zastavil.
Já nepoužívám žádny commandy v editoru. Celý moje kolejiště je dělaný pro AI ve hře a já neřídím nikdy žádnej vlak sám a ani nepřednastavím vlaku cestu v editoru (vše až ve hře), tzn. neměním nikdy jedinou vyhýbku ručně. Problém je, že angličana tímto způsobem nejde projet (alespoň nevím jak) a opakuji: v NEPŘEDNASTAVENÉM směru. Strojvůdce si sám dokáže změnit jen první vyhýbku angličana za semaforem (takto mám provedený celý kolejiště až na vyjímky u jednokolejné tratě, kde to je trošku jinak). Stačí jedna vyhýbka mezi semaforem a angličanem a vlak zastaví úplně...Já dávám každému z vlaků jediný příkaz. JEĎ DO -> a oni tam jedou a vždy dojedou aniž by zastavili nebo zpomalili. Pak max. následuje nalož apod., ale cesta má vždy jen jeden jediný příkaz. Což u angličana nejde bohužel a proto je v mapě zatím nemám. Kolejiště je dělaný tak, aby existovala do místa vždy jen jedna cesta pomoci derection mark a většina zhlaví a nádraží pracuje i s prioritou kvůli přepřažení. Vše plně funkční, ale s omezením, že nemůžu používat angličany. Proto tento topik, kdyby někdo věděl jak to udělat.
Zdůrazním, že návod na sestrojení angličana mi nepomůže, protože obsahuje vždy minimálně dvě vyhýbky (double slip) a strojvůdce (AI) neumí nastavit směr vyhýbky za vyhýbkou -> zpomalí, a to je pro mě nepřijatelný. Když si změní AI 1. vyhýbku v angličanovi – pak 1. Vyhýbka funguje přesně jako semafor a ukazuje strojvůdci, že další úsek není ničím signalizován. (2. Vyhýbka je přednastavena na main line) tzn. 1. Výhybka „návěstí“ červenou. Není to ideální, ale trainz tak bohužel funguje.