Jinak-tagy "masked,semitransparent,dynamic" fungují už i v TRS2004.Běžně jsem je používal u zábradlí schodiště na nástupištích nádr. 0.-Vítkovice(i u dalších jiných objektů),kde se přes několik krytých alf vyskytl stejný problém jako ve vyšších verzích,takže u TS09 žádná novinka.
Atki-jasně,nejlepším řešením by bylo vymodelovat okna a použít opacity v gmaxu a bylo by po problému,ale asi by musel být k dispozici autorův zdroják,což není.Takže můžeme akorát "šoupat nohama" pod pc

a vycházet pouze z toho,co máme k dispozici.

Ještě ke kompresi .dxt-nejsem si jist,jestli v TS09 má význam.Subjektivně se mi zdálo,že tato úprava u více modelů způsobila zpomalení a trhání v 09.Dalo by se to i logicky vysvětlit tím,že dekomprimace více objektů ve hře a následné zobrazení,může zabrat určitý čas a systémové prostředky.Ale zkoumal jsem to jen chvíli,takže to může být opravdu jen můj subjektivní názor.V nižších verzích měla komprese svůj význam.Naopak u TS09 sp4 jsem začal rozbalovat i původní Auran-objekty,kde jsou některé textury balené i do .texture a mnohdy i s kompresí a při normálním převodu na .tga,.bmp a dalších oprav chyb většiny objektů,včetně přidání stínů,zmizelo trhání a zpomalení hry s sp4 a hra zase chodí jako s předchozím patchem.