Všechno jde.
V editoru je samozřejmě možné objekty vyhledávat podle druhů. To by ale autoři museli dodržovat jisté zásady a přesně určovat "category-class", "region" a "kind". V současné době je v objektech neskutečný nepořádek, kdy například auta a domy nacházím mezi flórou. Spostu stromů, zase najdu mezi domy a podobně. Do scenery objektů se prolínají křivkové, které tam nemají co dělat a mezi průmyslovými objekty jsou obyčejné scenery domky bez funkce.
Ve své práci se zabývám tříděním a vyhledáváním dat. Tam jsem za třídění b.o.rdelu placený. V TRS to mám jako koníček.
Osobně používám s úspěchem filtry podle autorů. Mám své oblíbence a tak jsem si je přidal v editoru TRS 2006 do filtru. Pokud stavím například elektrifikaci, zaručeně ve filtru nastavím "Bald", u flory "Trunda", u signalizace "Pedro" a podobně. Jakmile mě nějaký autor zaujme, tak se mu u mě dostane té pocty, že si ho přidám do filtru jako další položku mimo klasického třídění podle regionů.
Jak se to dělá je v manuálu, to tu popisovat nebudu.Nastavit "nádraží", "stavědla" a podobné nejde. Lze nastavit jen to, co podporuje konvence TRS. Mě osobně to stačí, ale vadí mi, že v daných skupinách objektů nacházím jiné a ty co tam patří tam nejsou. Toto je jednoznačně chyba autorů.