Moderátor: Lugger
Nevíte, jak tuto chybičku odstranit, anižbych musel nejprve postavit mapu a potom v modu strojvůdce tam dodal ony příkazy,
k odpojeni vagonu pouzivam prikaz UnCuplez ( kuid 66277:80000 ) nebo UnCuplezFrom kuid ( 66277:80005 ) , ke stazeni na Auranu
bumbrdlik píše:Musíš si do pravidel přidat Pravidlo aktivátoru. Pak v úpravě si vybereš aktivátor a pod ním je pak výběr vlaku který aktivuje. Pravidlo funguje pro jeden aktivátor, ale může jich tam vybrat povícero. Já to zatím nezkoušel, ale podle manuálu by to takhle mělo fungovat.
misoft píše:k odpojeni vagonu pouzivam prikaz UnCuplez ( kuid 66277:80000 ) nebo UnCuplezFrom kuid ( 66277:80005 ) , ke stazeni na Auranu
a funguje bezchybne, len je potrebné dávať pozor, lebo nie je možné zadať príkaz na pripojenie na vozeň. ktorý je niekde uprostred súpravy. Ja to potom robím tak, že postavím súpr. 1 s loko, zadám príkazy (aj ten UnCuplezFrom), potom rozdelím dotyčnú súpravu 1 pri spomínanom vagóne, postavím loko 2, zadám príkaz Cuple na spomínaný vagón (je v zozname viditeľný) a súpravu. 1 znova (posunutím k sebe) spojím.
Potom môžeš zadať aktivátor pre druhú loko, aby sa aktivovala po príchode a rozpojení súpr. 1 (alebo zadať Wait hodiny a Wait minúty).
Akcia je potom plne automatická: súpr.1 príde, odpojí vagón, odíde, loko 2 sa pripojí na odstavený vagón a pokračuje v príkazoch.
bumbrdlik píše:Já jsem zapoměl dodat, že radši používám příkazy strojvůdcům pro správu událostí, které jsou zde:
http://trainz.jedisoft.cz/modules.php?name=Downloads&IdDownload=555#555
U Loko 2 dáš strojvůdci Čekej na událost 1 a u Loko 1 dáš po odpojení vagonů příkaz Vyvolej událost 1.
Cvok píše:bumbrdlik píše:Musíš si do pravidel přidat Pravidlo aktivátoru. Pak v úpravě si vybereš aktivátor a pod ním je pak výběr vlaku který aktivuje. Pravidlo funguje pro jeden aktivátor, ale může jich tam vybrat povícero. Já to zatím nezkoušel, ale podle manuálu by to takhle mělo fungovat.
až jsem jsem došel, jen nevim jak dál, co musím udělat, aby ten aktivátor něco aktivoval, existuje nějaký příkaz jako třeba čekat na aktivátor nebo tak něco?
Zpět na Trainz Railroad Simulator 2004
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků