Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Classics

Moderátor: Lugger

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod FallCz » stř 04. čer 2008 12:30:42

Classics nechtej drahe a jeste ubrane puvodni objekty soustu veci chby nesmysl trainz classics vyhozene penize!!!!
Uživatelský avatar
FallCz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 134
Registrován: čtv 13. bře 2008 18:19:13
Bydliště: Plzeň
Trainz UID: 350699
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: Procesor:4x 2,5Ghz Graf.karta 2GB Ram: 8GB

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod sudruh » čtv 05. čer 2008 9:41:50

Churchill grafika radeon X800pro kapacita 256 :-w

Atkins ten nick s tym nema nic spolocne. ja komunista niesom.
sudruh
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1446
Registrován: čtv 22. kvě 2008 17:36:09
Trainz UID: 0

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Churchill » čtv 05. čer 2008 10:19:20

grafika radeon X800pro kapacita 256

Už dáááávno za horizontem, rychle ji nahraď jinou (je zhruba o 3 třídy dole) někde na úrovni GeForce 6800.
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-443 ... 6E34A.html
neobjevuje se dost dlouho ani v prodeji.
Pokud chceš ATI, začni někde od modelu HD3850 / 3870., ale k tomu je nutný adekvátní procesor.
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1992
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod sudruh » čtv 05. čer 2008 10:38:03

to ja viem, ze je za horizontom. ale kde taky 14rocny chalan ako ja zozenie financie? brigadu legalne az od 15, rodicia mi tak vela nedaju, takze jedine nejakym sikovnym podvodom :-D
sudruh
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1446
Registrován: čtv 22. kvě 2008 17:36:09
Trainz UID: 0

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Churchill » čtv 05. čer 2008 11:13:11

Zkus inetové bazary, nebo i kamenné bazary. Nebudou tam sice levné "novinky", ale určitě tam najdeš levné starší kousky, které budou pořád výkonostně lepší, než to, co momentálně máš. ... no a potom šetřit z kapesného, teď bude vysvědčení - tak tlačit na rodiče (moje děti to také šikovně zkouší :D ), ........
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1992
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod sudruh » čtv 05. čer 2008 11:16:05

Dakujem teda za radu.

mimochodom asi budem musiet zmenit sposob setrenia penazi :-D

mimochodom od coho vsetkeho to zavisi, ze ci to pojde plynule, alebo nie?
samozrejme ze ramka, procesor, grafika a ze kolko objektov tam mam, ale zavisi to aj od niecoho ineho?
sudruh
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1446
Registrován: čtv 22. kvě 2008 17:36:09
Trainz UID: 0

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Churchill » čtv 05. čer 2008 12:41:31

Musí být vyváženy: CPU - GPU - RAM. Tedy pokud jeden z produktů bude mít vynikající parametry, tak ten druhý to bude brzdit (hlavně se pro TRS jedná CPU - GPU). Co se týče RAM, ta je důležitá hlavně pro chod WinXP (alespoň 1giga), pro WinVista (alespoň 2giga)
Idealní pro plynulý chod hry je CPU dvoujádro (důležitá je L2 cache) a dále výkonná grafika (nemusí to ovšem být poslední nadupaný model). Z GeForce bohatě stačí výkoné modely osmičkové řady., z ATI by měly stačit modely HD2900XT a podobné, nebo HD3850 a podobné.
Já osobně si ještě budu doplňovat RAM na celkovou hodnotu 4giga (Mám 32-bitový OS, takže sice nevyužiji celý potencial, ale pouze zhruba 3,5giga., ovšem pořád na tom budu lépe, než z 2giga)
No a také není dobré si do PC instalit programy, které kompletně zatěžují systémové prostředky OS.
Je toho hodně., doporučuji si přečíst časopisy Computer, Chip, apod. To my to tady jen tak lehce dohromady nedáme - to je na dlouhý povídání a pochopení spousty věcí.
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1992
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod sasule » čtv 05. čer 2008 15:26:34

Díky za skriptového maniaka :D

CPU+GPU+RAM a hlavně disk. Mám např. ST3200826AS (Seagate Baracuda 200GB - (údajně) SATA II (reálně SATA I, a to kdoví jestli) , 8 nebo 16MB Cache) a ST3500320AS (Seagate SATA II, 16 MB Cache) a rozdíly na TRS2006 byly markantní! Načítání Modravy z prvního disku cca 10 minut, z druhého tak 2 (TRS2006 a TC), hratelnost s prvním (200GB) diskem téměř nulová, sekalo se snad i to, co se sekat nemohlo. S tím druhým diskem už je to podstatně lepší.

Mě osobne CMP a jemu podobné "programy" napsané v C# a podobných zvěrstvech docela prudí obecně, ale to, co předvádí CMP (SSP) verze 2006, to je/bylo otřesné! Svého času bylo třeba ho spustit, zabít a spustit znovu, aby se něco dalo dělat. V tomhle ohledu zlaté TRS2004.

Zvuky - obecně a třeba rychloměr v kabině na "druhém" stanovišti, to je taky zážitek, když neukazuje v TRS2006. Nevím, zda to vyřešil SP1 na TRS06...
Tož já bych se aji vycenzurovál...
Uživatelský avatar
sasule
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 202
Registrován: stř 19. bře 2008 9:41:46
Bydliště: Slavičín / Třebíč
Trainz UID: 258803
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Extra silný mikročip od Intelu, který doplňují Korzáři a chladí Cooler Master

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod sudruh » čtv 05. čer 2008 16:43:42

neni zac :-D

no v diskoch sa moc nevyznam.
sudruh
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1446
Registrován: čtv 22. kvě 2008 17:36:09
Trainz UID: 0

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Atkins » čtv 05. čer 2008 19:59:02

Sasule: - s diskama naprosty souhlas, uz jsem premyslel o SSD ale zatim moc drahe a komici prodejci mi nebyli schopni odpovedet na mou otazku stran vykonu pri cteni. :(( :((
Uživatelský avatar
Atkins
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 3200
Registrován: stř 12. bře 2008 15:39:25
Bydliště: Úplně jinde
Trainz UID: 71716
Jezdím v: TS10
Hardware: Core2Duo 3,00 GHz - 4GB DDR3, ATI HD3850, WXP-SP2, LCD-TV 37"

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Hummus » čtv 05. čer 2008 21:50:25

Tak pak jedine RAM disk. Jeho nevyhodu ovsem bude, ze se do nej nasazi max 8 GB (to by nekomu pro TRS urcite nestacilo :)) ) a pak samozrejme jeho vysoka cena (Diskova karta + 4x RAM modul)
We are of peace. Always.
Uživatelský avatar
Hummus
Forum Administrator & JTT:Object Creator
Forum Administrator & JTT:Object Creator
 
Příspěvky: 369
Registrován: čtv 28. úno 2008 13:10:50
Bydliště: Praha
Trainz UID: 61599
Jezdím v: TS10
Hardware: Intel Pentium M, GeForce 7600GT, 1512 MB RAM

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Atkins » pát 06. čer 2008 6:25:48

To asi neni dobra volba - po kazdem vypnuti PC bys, v podstate musel znovu instalovat TRS, zjednodusene receno.
Uživatelský avatar
Atkins
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 3200
Registrován: stř 12. bře 2008 15:39:25
Bydliště: Úplně jinde
Trainz UID: 71716
Jezdím v: TS10
Hardware: Core2Duo 3,00 GHz - 4GB DDR3, ATI HD3850, WXP-SP2, LCD-TV 37"

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Atkins » pát 06. čer 2008 6:26:52

To tady neni zadnej bohatej Trainzak, kterej by to zkusil s SSDckem :?:
Uživatelský avatar
Atkins
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 3200
Registrován: stř 12. bře 2008 15:39:25
Bydliště: Úplně jinde
Trainz UID: 71716
Jezdím v: TS10
Hardware: Core2Duo 3,00 GHz - 4GB DDR3, ATI HD3850, WXP-SP2, LCD-TV 37"

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Hummus » pát 06. čer 2008 7:04:25

Atkins píše:To asi neni dobra volba - po kazdem vypnuti PC bys, v podstate musel znovu instalovat TRS, zjednodusene receno.


Po vypnuti ne. V tom zarizeni je baterie, ktera data udrzi jeste 15 hodin po odpojeni PC (vypnuti zdroje). viz http://www.cdr.cz/a/16878

Ale ta kapacite je jen 4GB :-s
We are of peace. Always.
Uživatelský avatar
Hummus
Forum Administrator & JTT:Object Creator
Forum Administrator & JTT:Object Creator
 
Příspěvky: 369
Registrován: čtv 28. úno 2008 13:10:50
Bydliště: Praha
Trainz UID: 61599
Jezdím v: TS10
Hardware: Intel Pentium M, GeForce 7600GT, 1512 MB RAM

Re: Zůstat u TRS 2004 či pořejít na TRS 2006 nebo T-Classics ???

Příspěvekod Pifrnec » pát 06. čer 2008 19:44:12

Aby jsme se vrátili k tématu - TC je lepší na stavění,jsou daleko lépe čitelné ty tabulky,je i větší přiblížení.Pro tvoření a zkoušení nových objektů je ideální-rychleji to nabíhá a objekty otevřené pro úpravu zůstanou otevřené i po návratu do SSP.Když se člověk naučí využívat filtr součástí,tak rychle zapomene na 04.Dále se dají vypnout aktualizace,což je výhoda offline.Ale radím počkat na TC 3,kde mají prý být default věci z 06.
Uživatelský avatar
Pifrnec
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 1736
Registrován: úte 18. bře 2008 18:48:19
Trainz UID: 257731
Hardware: Didaktik Gama+pár novějších strojů

PředchozíDalší

Zpět na Trainz Classics

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron