framerate u Trainz Classics 3

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Classics

Moderátor: Lugger

framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod tommik60 » úte 22. lis 2011 22:52:05

Dobrý den,

chci se poradit, jak zvýšit framerate u Trains Classics 3. Mám pocit že by hra měla běžet podstatně plynuleji než nějaký slideshow o hodnotě snad 5 fps (- okolní krajina se za jízdy opravdu spíše poskakuje než plynule běží) .. soudě dle videí na YouTube?

Zkušenosti mám ze sestavy:

1) Celeron D 3,33 GHz + Nvidia 7100 GS
2) Celeron 420 1,6 GHz + Intel G41

V obou případech velmi nízký framerate, je úplně jedno jak natavím grafiku, kolik detailů, jaké rozlišení apod. Framerate vždy hodně nízko, skoro mě to nebaví hrát, chci plynulost. RAM mám 4 GB DD3, 3,46 ve Winx XP 32bit. Zde nebude problém...

Předem děkuji za vaše doporučení jak plynule (aspoň 15 fps, ideálně 60 fps) rozběhat Trainz Classics 3.
tommik60
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. lis 2011 22:46:38

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod Atkins » stř 23. lis 2011 20:28:24

Problem bude zjevne v CPU a patrne take v GPU, pevne FPS se da nastavit v konfiguracnim souboru hry, viz. manual.
Uživatelský avatar
Atkins
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 3200
Registrován: stř 12. bře 2008 15:39:25
Bydliště: Úplně jinde
Trainz UID: 71716
Jezdím v: TS10
Hardware: Core2Duo 3,00 GHz - 4GB DDR3, ATI HD3850, WXP-SP2, LCD-TV 37"

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod lenskij » stř 23. lis 2011 22:07:07

Mám stejný problém. Jinak s úspěchem provozuji všechny verze až po TS 2009. Všiml jsem si, že už na trati "Hawes Junction" je o něco nižší framerate. Mám podezření, že stavitelé TC3 si moc nelámali hlavu s optimalizací a asi i Auran se na to už vykašlal, protože brzo na to přišla nová verze 2009 a v té době na tom nebyl moc dobře, TC3 vyšlo jen v několika zemích... Jak ti tam chodí jiné verze, pokud je máš? Zkoušel jsem na Intelu X3000 TRS 2004 a kupodivu to jelo dost dobře (vypnuté stíny), s novějšími bych si nebyl tolik jistý. Můžete někdo potvrdit vysoké nároky TC3? Pokud máte silné stroje, možná to uvidíte jen v zobrazení počtu fps, zajímavé by bylo srovnání TC3 vs TC1&2 nebo TRS 2006. Já mám už taky slabší sestavu, ale ostatní mi běhá v pohodě, jen občas u něčeho náročnějšího z DLS se to zpomalí, slideshow u TC3 se ale nepřiblížilo nic. Trochu se to zlepšilo po přetaktování grafiky, tak bych viděl slabinu tam. Zkoušel jsem tomu v nastavení trochu odlevit, ale žádný zázrak, spíš se to trochu rozjelo v 800x600. Vzhledem k fádní grafice modelů v TC3 nic moc. Mám C2D 1,8 a HD 4550. Jinak mám verzi se SP1.
lenskij
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob 16. říj 2010 20:32:33

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod tommik60 » čtv 24. lis 2011 16:40:06

Děkuji za reakce. Zkusím se podívat na to nastavení fps v konfiguracnim souboru. Uprimne receno, jsem si myslel ze nestiha grafika, ale je mozne ze i Celeron je na Trainz Classics kratky... uvidime co se s tim da delat, kazdopadne pocit z plynule jizdy tam rozhodne neni, spise sledovani velmi stareho filmu...
tommik60
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. lis 2011 22:46:38

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod tommik60 » sob 26. lis 2011 8:03:40

tak ten framerate mi nastavit nejde - tedy pokud se bavime o nastaveni pod Nastaveni - Rozsirene volby - Vertikalni synchronizace. V okamziku jak tam zadam neco jineho nez "Automaticka" tak program odmita nabehnout a odkazuje na problemy s GPU atd.

Ale asi to bude tim CPU, protoze kdyz jsem stocil kameru na vlak zezhora, naraz se vse rozjelo plynule... Zkratka moc polygonu - i kdyz rucku na srdce, toto by rozbehal i stary Xbox levou zadni... a opet jsem u toho, proc vlastne nehraju na pc. Trainz na konzolich, to asi nikoho nenapadne vydat a je to vecna skoda. Ne, nebudu vyhazovat prachy za 300W+ CPU GPU nesmysly... To uz si to radeji projedu real.
tommik60
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. lis 2011 22:46:38

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod bumbrdlik » sob 26. lis 2011 10:38:09

No, tak si sniž ve hře třeba zobrazovanou vzdálenost.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2628
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod tommik60 » pát 09. pro 2011 16:37:53

Takže nakonec to pomohlo. Snížil jsem vzdálenost, polygony, částicové efekty na minimum a jede to i na Celeru relativně plynule. Paráda. Chtělo to jen vyjet z Carlisle protože tam ten framerate je hrozný plus mínus pořád tak jsem podle toho usuzoval že se nezlepšil a nenapadlo mě že jízda v terénu bude jiná... takže super duper trooper
tommik60
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 22. lis 2011 22:46:38

Re: framerate u Trainz Classics 3

Příspěvekod bumbrdlik » pát 09. pro 2011 18:34:57

tommik60 , framerate sebebastavuje c Nastavední, ale dává se jako řádek
-framerate=30
do souboru tuším trainzclassicoptionst.txt.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2628
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP


Zpět na Trainz Classics

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron