Trainz: new era

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2012

Moderátor: Lugger

Trainz: new era

Příspěvekod tramvaj3 » úte 27. čer 2017 9:43:01

Myslíte že zde mi půjdou skor šechny vozy, takže ty co nejdou v 2012?
Uživatelský avatar
tramvaj3
Začátečník
 
Příspěvky: 35
Registrován: ned 06. bře 2011 9:58:43
Bydliště: České Budějovice
Trainz UID: 536592
Jezdím v: TS10
Hardware: Win 8

Re: Trainz: new era

Příspěvekod Churchill » stř 28. čer 2017 6:42:55

TANE je sice blbuvzdornější, než TS12 (TS12 byl z mého pohledu vůbec nejhorší systém, co AURAN zplodil)., a skutečně v TANE bez nutnosti nekonečných oprav fungují věci, které měly v TS12 potíže., přesto ne vše je tam ohledně modelů a objektů ze starších systémů funkční. Rozhodně to není kompatibilní. Ani s tou TS12. Navíc už několik dní funguje TANE_SP2.
Co se týče blbuvzdornosti a jednoduchosti a herní přívětivosti, tak stále vede starý dobrý historický TRS_04. Bohužel, je to smutný, ale je to tak.
Chce to vyzkoušet. To se jen tak z patra, jestli to bude fungovat, napsat nedá.

Když se podíváš na oficialní download na AURANu, tak zjistíš, že většina lidí dělá stále pro TS12 (90 procent toho nemá v TANE žádný problém a v pohodě to v TANE funguje). Je to samozřejmě jejich svobodné rozhodnutí, ale já je přesto nechápu. Zbytečně si komplikují život a také i těm, co si pak jejich díla stahují. Protože i samotné verze TS12 (není jen jedna !!) jsou si navzájem nekompatibilní (osobně vlastní praxí vyzkoušeno). V TANE je toto všechno mnohem jednodušší.
Nás, co děláme pro TANE, tam moc není., no a pro TMR2017 (poslední novinka z AURANu) jsme tam snad tři, nebo čtyři. Z čechoslováků snad jenom já.
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Trainz: new era

Příspěvekod Cernypes » čtv 29. čer 2017 15:39:31

Jak se dají upravit stávající mapy?
Cernypes
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 21. zář 2014 16:38:43

Re: Trainz: new era

Příspěvekod Churchill » čtv 29. čer 2017 17:49:51

V TANE_SP1 fungují mapy z TS12, TANE_SP1, TANE_SP2
V TANE_SP2 fungují mapy z TS12, TANE_SP1, TANE_SP2, TMR2017
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 2004
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Trainz: new era

Příspěvekod tramvaj3 » úte 04. črc 2017 21:34:47

A nemá někdo z vás TANE? Že aby vyzkoušel 2 vozy jsetli fungují :)
Uživatelský avatar
tramvaj3
Začátečník
 
Příspěvky: 35
Registrován: ned 06. bře 2011 9:58:43
Bydliště: České Budějovice
Trainz UID: 536592
Jezdím v: TS10
Hardware: Win 8

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » ned 17. pro 2017 9:49:17

Asi omylem jsem dostala Tane , krabicovou verzi. Tak jsem vcera a taky dnes instalila. A to do slozky E\trs_1v5_2004_2006_2012_tane_tmr2017\tane , tak nikoliv C ProgramFiles. 2x to po me chcelo -I accept- ,,, potvrdit licencni pravidla. Pak to asi 10 minut vizualne nic nedelalo (zadny tocici modry kolecko, nacitaci teplomer), pak to chtelo vlozit disc1_2. Teprve potom se ukazal -nacitaci teplomer-, zeleny pasek , 20 minut pasek rostl az ke konci. Nikde to po me nechtelo Serialnumber (ATR6-AA00-nnn- ,,,).
Po spusteni TANE na me vykoukla hlaska
Error
(x) Failed to locate necessary resource files
2x jsem instalila Tane a pokazdy to skoncilo touhle Error hlaskou. Kde je problem ? A jak to nainstalit ?
Na C nemuzu instalit , protoze mam sice PC superdelo (asi chlazeny dusikem) , ale maly C systemovy SSD na widle10 64bit. Vsechny Aplikace instalim na HDD E 1tb a jeste F 1tb.
Moje PC streva ( sponzor-kytkovy sef prodejny) hodnota stroje asi 52000.
ASrock4extreme, i7 6700K 3.4 GHz, radeon XFX480 2x8 GB, DDR4 32 GB, systemovy SSD m2 !!! maly GB !!! w10 64bit, 2x HDD Seagate 1 tb a 1 tb. A je to asi chlazeny dusikem, protoze se to neda -uvarit- , gpu ma max 56 stupnu, cpu 46 , hdd 26 stupnu celsia.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 903
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod misoft » ned 17. pro 2017 19:13:51

Taká ozázočka - inštaluješ to z "placiek"... Skús to inštalovať ako správca (PTM na setup.exe a vybrať Spustiť ako Správca.
TANE by nemalo odmietať inštalovanie na iný disk... Pri ponuke vybrať Custom - tam si navolíš miesto, kde chceš inštalovať.... vyberieš E:\... (mimochodom, môžeš si zmeniť i názov hlavného adresára miesto tých nekonečných znakov napr. E:\TANE2017... a inštalátor by si mal vytvoriť zložku (adresár): E:\TANE2017\tane.....
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 953
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » pon 18. pro 2017 22:16:09

-inštalovať ako správca- , to bolo prve , co som urobila.

Ale podruhy me potom napadlo -- vlastnosti -- a nastavit spustit jako Spravce. Pak restart . A uz TANE funguje.

Jen se mi nelibi jeho -SSP-. Je to hrozne neprehledny.

Existuje do toho Languange -- Cesky ?
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 903
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » úte 19. pro 2017 16:14:32

Jen tak zkusmo jsem propojila dva konce silnic, pridala nejaky domek a kousek cesty -narrow- , abych se trochu naucila princip v Tane. A zkousim to Ulozit jako Kickstarter_Country_pokus2. Ale nenasla jsem -cudlik- Commitovat nebo jak se tomu rika , neco jako Potvrdit Zmeny. Ale v roletce nabidek jsem tu instrukci -Ulozit- nenasla.

Mam tam (cela roletka od shora dolu) ---
Copy Details ; Select All ; Show Asset Details ; Dowload ; Upload to DLS ; Export to CDP ; Clone ; Automatically generate thumbnail ; Enable ;Disable ; Delete ; Open for Editing ; Revert Unsubmitted Edits : Revert If Unsubmitted ; Revert To Original ; Submit Edits ; Edit In Exprorer; Edit Config File Text ; Edit Primary Script ; View Errors and Warnings ; List Dependencies ; List Dependencies Recursively; List Dependants ; List Asset Version ; List Assets In New Window ; List Asset In Surveyor ; Open Asset In Driver ; Preview Asset .

Ale Commit nikde . Status mam stale -Open for edit- . Cim mam Potvrdit Zmeny ?
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 903
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jagg » úte 19. pro 2017 17:10:17

U mě v TANE v roletce nabídek, která se jmenuje Main Menu je mj. volba Save a Save as.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 886
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » úte 19. pro 2017 17:44:30

Z editoru mapy -Save- ,,, to vim. Myslim tim SSP a tu roletku nabidek. Mam to -Otevreno pro upravy-. V SSP potrebuju -Potvrdit Zmeny-.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 903
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jagg » úte 19. pro 2017 19:29:43

Mapu, kterou chci upravovat v editoru, předtím v žádném případě neotevírám v SSP pro editaci. U mě v TANE v SSP je v rozbalovací nabídce položka Submit Edits.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 886
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jungova » stř 20. pro 2017 14:54:55

Trochu upravuju mapu Kickstarter_Country_pokus2, abych si osahala Tane, jak to funguje a jaky jsou tam rozdily od TS2012.
Zlobi me listnaty stromy. I kdyz je na kalenadari nadelifinovany June, tak stromy jsou bez listi. Uz jsem to prepsala na July , August a zpet na June. Stromy byly zeleny. To jsem ulozila. Za hodinu jsem tu mapu spustila a stromy zase byly holy klacky. Uz asi 6x jsem Ulozila Spustila , preklikavala July, May, August a na June a stromy byly zeleny. Ale po kazdym spusteni jen holy klacky. Kde je problem ?
Druhy problem mam s invisible silnici -124017_26054_yarn_invisible_road_hight_trafic-. Chci tam dat tu samou silnici s provozem a invis bude zbytecna. Ale problem je , ze nejde smazat , odstranit. Co s tim ? Jak to zahodit ? Prepnuti na Scenery objekty, nebo Koleje nepomohlo.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 903
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jab » pon 12. úno 2018 12:25:30

Těch nesmazatelných věcí je moc. Lze je nějak vypnout? V editoru něco hledat je obtěžující.
TANE
Uživatelský avatar
jab
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: stř 12. bře 2008 19:10:57
Bydliště: Děčín
Trainz UID: 257156
Jezdím v: TS12
Hardware: Athlon(tm)64 X4 3,4GHz, 8GB RAM, GTX1050TI

Re: Trainz: new era

Příspěvekod jab » pon 12. úno 2018 17:38:22

Teď zjišťuji, že neumím ani vyměnit podvozek u vozu. Je někde návod na tyto základní operace. Děkuji.
TANE
Uživatelský avatar
jab
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 42
Registrován: stř 12. bře 2008 19:10:57
Bydliště: Děčín
Trainz UID: 257156
Jezdím v: TS12
Hardware: Athlon(tm)64 X4 3,4GHz, 8GB RAM, GTX1050TI

Další

Zpět na Trainz Simulator 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron