Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2012

Moderátor: Lugger

Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod Dejv446 » ned 06. zář 2015 16:55:46

Zdravím všechny, prosím vás o radu. Klasicky stáhnu lokomotivu z trainzmoravie, nainstaluji a ve hře se nezobrazí. Někdo by pomohl prosím? Kdyžtak přiložím screen na rajce nebo někam tam. Díký všem. P.S. Nápis Prosím rychle! :( je proto že to spěchá. Kdybych měl více času na hraní TS12, nápis tam není. Děkuji
Pokud nevím, odejdu. Pokud vím, poradím.
Dejv446
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 43
Registrován: stř 06. kvě 2015 17:21:44

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod misoft » pon 07. zář 2015 19:37:22

A) Model je pre inú verziu Trainz...... vyššiu, prípadne nižšiu, ktorú tvoja verzia nepodporuje.
B) Modelu chýbajú niektoré súčasti..... podvozok, pantograf a pod.
V oboch prípadoch - skontrolovať v config.txt, či máš nainštalované všetko, čo model požaduje. Prípadne úpraviť config pre svoju verziu Trainz.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod ajabaja » úte 15. zář 2015 14:16:42

Dejv446 píše:Zdravím všechny, prosím vás o radu. Klasicky stáhnu lokomotivu z trainzmoravie, nainstaluji a ve hře se nezobrazí. Někdo by pomohl prosím? Kdyžtak přiložím screen na rajce nebo někam tam. Díký všem. P.S. Nápis Prosím rychle! :( je proto že to spěchá. Kdybych měl více času na hraní TS12, nápis tam není. Děkuji


Nejvíce se mi líbí tací, kteří něco stáhnou z Trainz - Moravie, "nekoukaj, kde co lítá", nehledají, negůglí, neopravují a přestože tento portál má i své dlouholeté fórum a mimo jiné, také dost obsáhlou sekci tutoriálů atd., tak se chodí ptát tady. Hlavně, že to spěchá! \:D/ Má to logiku? Vypadá to dost "česky"? Připomíná mi to "Hujera" z jednoho nejmenovaného českého filmu - bez urážky...Hmm....
Jinak Misoft už odpověděl správně.
ajabaja
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 446
Registrován: sob 10. kvě 2008 0:32:36
Trainz UID: 173649
Jezdím v: TS12

Re: Lokomotivy z trainzmoravia.

Příspěvekod Dejv446 » sob 19. zář 2015 17:17:41

Hujera jo? Joo pravda, nasmál jsem se když jsem ho viděl jak nabízí švestičky z jeho zahrádky.. Jenže součásti nejsou k dohledání, na kuid.ru jsou ale nejdou stáhnout.. :!: Tu se našla chyba. :!: Kdyby někdo věděl, napište.. ;) [-O<
Pokud nevím, odejdu. Pokud vím, poradím.
Dejv446
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 43
Registrován: stř 06. kvě 2015 17:21:44

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod ajabaja » pát 09. říj 2015 22:24:03

Pokud jde o plnohodnotné modely - vše máš v .cdp loko. Pokud jde o reskiny - ty hodně staré od MikiTrainze mají většinou originál se součástmi od Balda nebo Hummuse a ty od Hekla téměř výhradně od Hummuse nebo jeho vlastní. Tudíž se dají lehce dohledat na Trainz Moravii nebo případně i ve zdejším downloadu. Pro vyšší verze, než je TRS2004 a TRS2006 je nutno modely upravit v SSP, popř., v TOP. A zase, pokud se Ti model vůbec nezobrazuje, problém je v 99% v podvozku nebo pantografu, podvozek se dá opravit(převést na formát .im a upravit config) a pantografy - prakticky všechny používané druhy u nás a na SK, najdeš také v příslušné sekci downloadu na Trainz Moravia. Zkrátka na stránkách je vše, co k opravám/úpravám potřebuješ a také fórum, kde se stačí zeptat. Na to nemusíš chodit na cizí fóra. Takto to totiž vypadá spíše jako "stížnost" a snaha očernit jiný web za zády. Anebo - jako jet s Mercedesem do servisu, kde dělají Škodovky a chtít opravit 6-ti válec. |D:
ajabaja
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 446
Registrován: sob 10. kvě 2008 0:32:36
Trainz UID: 173649
Jezdím v: TS12

Re: Lokomotivy z trainzmoravia.

Příspěvekod misoft » sob 10. říj 2015 19:24:48

Dejv446 píše:Hujera jo? Joo pravda, nasmál jsem se když jsem ho viděl jak nabízí švestičky z jeho zahrádky.. Jenže součásti nejsou k dohledání, na kuid.ru jsou ale nejdou stáhnout.. :!: Tu se našla chyba. :!: Kdyby někdo věděl, napište.. ;) [-O<

A) kuid.ru je nefunkčný dosť dlho, teraz je dokonca zrušený - takže tam nič nehľadaj!
B) Bolo spomínané - pokiaľ je to MODEL, tak má v CDP všetky súčasti, alebo odkazy na externé zdroje, kde sú uložené, alebo č8sla KUIDov. Tvorcovia však vo väčšine dávajú spolu model, podvozok, zvuky, engine, pantografy - to preto, aby model ihneď fungoval. Ale ak sa stiahne model pre novšiu verziu a použije sa v staršej - je potrebné upravovať configy.
C) Ak je to reskin, tak tam sa do CDP nedávajú súčasti, len samotný "poťah, kabát" a v configu je zapísaný ten model, na ktorý to "pasuje" - v zápice configu je to "alias" a KUID pôvodného modelu.
Ak by si preskúmal toto fórum, bol tu dokonca odkaz na DLS Auranu, kde sa dá sťahovať i na verzie, ktoré Auran akosi nechce povoliť a tam si ich dohľadať. Alebo prehľadať i iné Trainz stránky a tých je požehnane!
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod Churchill » ned 11. říj 2015 11:37:42

Nesdílím váš optimismus ohledně sehnání potřebných KUIDů, pánové. např, sehnat dost podstatně důležitý KUID 89096:55478 je prakticky nemožné a každý tazatel je na 100 procent odkázán na dobrou vůli těch, co tento kuid (nutný pro zamračené a brejlovce a asi ne jenom pro ně) kdysi dávno stáhli s kdysi dávno funkčních web stránek autora.
Na již dlouho předlouho nefunkční web stránky, kde jedině tam byl k sehnání onen dost důležitý KUID, odkazují i poláci. ( http://trainzart.pl/downloads.php?cat_i ... oad_id=293 ). Ovšem když web neexistuje - zkrátka z dlaně chlup nevytrhneš.
Někdy mě to přijde, že možná má autor toho KUIDu (a asi i jiných takto důležitých) radost, jaký chaos to působí. Nevím. každopádně je mě divné, že autora o tyto důležité KUIDy nepožádaly jiné weby, které to nezabalily a fungují dál, aby je mohly zveřejnit k běžnému stažení. Požádaly, nepožádaly ?? Dá autor svolení, nedá svolení ??
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1989
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod misoft » ned 11. říj 2015 17:41:09

Churchill píše:Nesdílím váš optimismus ohledně sehnání potřebných KUIDů, pánové. např, sehnat dost podstatně důležitý KUID 89096:55478 je prakticky nemožné a každý tazatel je na 100 procent odkázán na dobrou vůli těch, co tento kuid (nutný pro zamračené a brejlovce a asi ne jenom pro ně) kdysi dávno stáhli s kdysi dávno funkčních web stránek autora.
Na již dlouho předlouho nefunkční web stránky, kde jedině tam byl k sehnání onen dost důležitý KUID, odkazují i poláci. ( http://trainzart.pl/downloads.php?cat_i ... oad_id=293 ). Ovšem když web neexistuje - zkrátka z dlaně chlup nevytrhneš.
Někdy mě to přijde, že možná má autor toho KUIDu (a asi i jiných takto důležitých) radost, jaký chaos to působí. Nevím. každopádně je mě divné, že autora o tyto důležité KUIDy nepožádaly jiné weby, které to nezabalily a fungují dál, aby je mohly zveřejnit k běžnému stažení. Požádaly, nepožádaly ?? Dá autor svolení, nedá svolení ??

Práve som sa pozeral u seba..... Ako samotný *,cdp ho nemám, ale ako rozbalený KUID - mám (samozrejme, pre svoje potreby upravený - čiastočne).
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod janlady » ned 11. říj 2015 19:16:55

Voni Churchill zmiňovaný kuid mám napiš kam ho chceš poslat.

grrr :bomb: :)))) :boohoo:
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1068
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod Churchill » ned 11. říj 2015 19:33:21

Pane kolego, prosím na
ivomasek@centrum.cz
Já jsem momentálně v práci a domů se dostanu až zítra ráno v 7 hodin.
Velice děkuji předem :)
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1989
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod ajabaja » pon 12. říj 2015 8:28:00

Ivo, právě z těchto důvodů máme fóra a příslušné vlákno "hledám kuid" a je i u mne ve fóru. Téměř vždy se najde nějaký kolega, kamarád, známý, který onen hledaný kuid má a pošle nebo na něj odkáže. Fakt není v silách webu, potažmo jejich správců, aby ještě obesílali často "dávné a nefunkční emaily autorů" s prosbami o jejich zmizelé kuidy. Navíc, ze své vlastní zkušenosti mohu napsat, že pokud jsem např. nějakého autora někdy žádal o nějaké povolení použít nějaký jeho objekt nebo součást, nikdy mi nikdo z nich neodpověděl a to ani z těch zahraničních. A to jsem už jako autor nebyl žádný zelenáč. Světlou vyjímkou je jen Milan Hummus a Dikobraz64, s těmi dvěma jsem se vždy bez problémů domluvil. Takže Tvůj nápad a připomínku z hlediska lidského a logického beru a rozumím tomu, ale z hlediska určité "vymahatelnosti" je to takřka nemožné. ;) :) :pivo:
ajabaja
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 446
Registrován: sob 10. kvě 2008 0:32:36
Trainz UID: 173649
Jezdím v: TS12

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod Martin_KE » čtv 18. kvě 2017 11:38:42

Churchill píše:např, sehnat dost podstatně důležitý KUID 89096:55478 je prakticky nemožné

Ahoj, ak by ešte niekto zhánal tento KUID tak sa dá stiahnuť tuto: https://web.archive.org/web/20121227172703/http://bardotky.ic.cz/Lokomotivy_rady_749_a_751_-_Bardotky_o2_v3.cdp chvalabohu (alebo niekedy žiaľbohu) si internet pamätá skoro všetko :mrgreen: .
Uživatelský avatar
Martin_KE
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 18. kvě 2017 11:18:58
Bydliště: Depo Košice
Trainz UID: 22375
Jezdím v: TS09

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod jungova » ned 01. říj 2017 10:52:26

Pro jistotu , nez to zmizi do nenavratna jsem stahla ten balik bardotek o2_v2. To proto , abych za pul roku nehledala nestazitelny kuid.
A to cdp jsem nainstalila , ale trochu prekvapeni. Druha pulka bardotek od kuid:89096:749011 az ,,,:752048 na me vykoukly zluty -livance- , ze tomu neco chybi :

(x) : Závislá součást je <kuid:89096:21013> neznámá.
/!\ :­ Tato součást používá zastaralou verzi Trainz. Verze nižší než 2.9 už nejsou podporovány.
/!\ :­ Chybí požadovaný box '%s'.
/!\ :­ Textura 'cd 751 229_body/sklo2.tga' je jednobarevná.
/!\ :­ Tato součást vyžaduje model stínu, ovšem ten se v tabulce modelů nenachází.

Se zlutymi trojuhelnicky si poradim, to neni problem, ale pokud nenajdu a nestahnu chybejici cast bardotky , tak s tim si asi neporadim.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 884
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod misoft » ned 01. říj 2017 18:05:54

Závislá součást je <kuid:89096:21013> neznámá.

Bude to pravdepodobne corona - len zistiť, aká je to (podľa umiestnenia) a nahradiť inou.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Lokomotivy z trainzmoravia. Prosím rychle! :(

Příspěvekod jungova » pon 02. říj 2017 6:43:42

Nekdo napsal, ze coronu kuid:89096:2013 hledaji taky polaci a oni nasly a ja taky na mediafire. Tady je link ---
http://www.mediafire.com/file/h26ts101s ... yellow.cdp
K bardotkam jsem nasla vlakno -Nove Bardotky od 350-, tak k tomu pisu dal tam.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 884
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb


Zpět na Trainz Simulator 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron