Stránka 1 z 2

Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: stř 11. pro 2013 23:21:21
od karlik
Ahoj, jsem začátečník a nevím, jak mám předělat modely z Trainz 2004 a 2006 do 2012. Když je nahraju do hry, zobrazejí se mi v editoru červeně a nejdou vložit. Prosím polopatě :D Díky.

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: sob 22. úno 2014 1:38:32
od fudzin
Zdravím chce to převést součásti na vyšší verzi hry například v programu: Assetx http://trainz.shaneturner.co.uk/tutoria ... ainz-tools

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: ned 09. bře 2014 11:01:37
od honzahol
Zdravím, nějaký praktický návod by nebyl? AssetX jsem stáhnul, zkusil jít podle návodu tam, ale nedaří se mi vůbec objekty otevřít.

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: ned 09. bře 2014 17:34:18
od Pifrnec
Musíš si je ve Správci součástí otevřít pro úpravy a v AssetX určit umístění TS12

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: ned 09. bře 2014 18:40:34
od honzahol
Pifrnec píše:Musíš si je ve Správci součástí otevřít pro úpravy a v AssetX určit umístění TS12


OK. To se mi povedlo. Povedlo se mi i updatovat "Trainz Build" nicméně mi to furt hází spoustu chyb. Co s nima dál? Jde o model 163 od hummuse.

Error: Progressive meshes are no longer supported by Trainz. Though these meshes may work in Trainz, it is recommended that you switch to a LOD mesh.
Error: Progressive meshes are no longer supported by Trainz. Though these meshes may work in Trainz, it is recommended that you switch to a LOD mesh.
Error: Required container 'thumbnails' is missing.
Error: The texture '163_body/sklo.tga' is a uniform color.
Error: The texture '163_shadow/black.tga' is a uniform color.
Error: The running number font directory '_alpha_numbers' could not be found.

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: pon 14. dub 2014 18:12:36
od kaktus12
Myslím, že rovnaký problém trápi kopu ďalších hráčov. Ja som si tiež klikol na odkaz k AsseTx. Chrome mi ho aj slušne preložil, avšak to má niekoľko záludností. Tomu čo tam píše bežný laik nemá šancu porozumieť. Osobne mne to zneje asi takto (v preklade som určité výrazy zmenil tak, aby aj nelaici - IT-čkári pochopili, že pre nás laikov je to španielská dedina) citujem :
Dôležité - s výnimkou AssetX, budú tieto nástroje nie je možné aktualizovať súbor atropunicea.txt pre berberis thumbergii. Toto musí byť vykonané ručne, aby sa zmeny prejavili a aby sa zabránilo chybám. Tiež byť vedomí toho, že niektoré betuly verucosy nerobí správne v týchto nástrojov v dôsledku problému s Dianthus Cariofilus sempenflorens flora plena hortensis animácií (Prunus Domestika / Trainzkikušidare sakura). Vzhľadom na nedostatok dokumentácie, je to pravdepodobne nezmení. Obsah Pinus, Querkus a Juniperus / var. alba by nemala byť dotknutá.

Tak nejako som tomu (ne)rozumel ja a predpokladám, že v rovnakom chaose nás je požehnane. Zišlo by sa, ak by sa našiel nejaký spasiteľ, ktorý by zverejnil polopatistický návod ako na to aj s vysvetlivkami, čo je to napríklad taká maličkosť, ako je config. txt. (dnes to už viem, ale boli časy keď som na tento výraz čučal ako Arab v Maroku na kopu snehu.) a hlavne kde to nájdeme. (nejaký naozaj presný opis).
Napríklad aj návod k trainzke (cz verzia) je žiaľ v angličtine. Ak by mal niekto preklad naozaj by som to ocenil.

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: pon 14. dub 2014 19:57:34
od Pifrnec
TS12 nepodporuje jednobarevné textury (uniform color).Teoreticky by mělo stačit,otevřít texturu v nějakém editoru a změnit jeden pixel na jiný odstín.Nepodporuje též úplně prťavý textury (2x2...).Aspoň takhle nějak o tom debatují na Auranforu. ;)

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: pon 14. dub 2014 20:51:04
od bumbrdlik
kaktus12 píše:Napríklad aj návod k trainzke (cz verzia) je žiaľ v angličtine. Ak by mal niekto preklad naozaj by som to ocenil.

Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: pon 14. dub 2014 22:27:55
od janlady
Voni Kaktus12 návod by byl neobyčejně složitý díky autorům,každý vyrábí jiné chyby.Každý kdo instaluje do Editoru ví který kuid tam dává když součást má vícero kuidu tj.loko tak má možnost
editovat=otevřít k upravám v roletce a potom otevřít "Možno upravovat".Je potřeba k některým úpravám si pořídit nástroje z PEVSoftu,Třeba CodePad na opravu .im a .gs souboru a s tím se musej
naučit pracovat,napoví to Zobrazit chyby a varování.Janlady.


|D: grrr :D :)) :bomb: ^:)^ grrr

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: úte 15. dub 2014 11:00:28
od kaktus12
bumbrdlik píše:
kaktus12 píše:Napríklad aj návod k trainzke (cz verzia) je žiaľ v angličtine. Ak by mal niekto preklad naozaj by som to ocenil.

Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..


A odkiaľ že si si ho skopíroval ? =P~

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: stř 16. dub 2014 20:43:29
od Pifrnec
Zkusil jsem upravit tu jednobarevnou texturu,a funguje to - vykřičník zmizel ;) .Stačilo změnit 1 pixel z 000000 na 000001 (černá - u shadow/black.tga)

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: ned 25. kvě 2014 19:37:51
od bumbrdlik
kaktus12 píše:Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..

A odkiaľ že si si ho skopíroval ? =P~

Odpovídám sice pozdě, ale přece z instalačního CD.

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: ned 25. kvě 2014 21:37:29
od janlady
Voni Kaktus12 je tam jedna věc a to '%s' kde se může skryvat chyba mesche nebo textury,řešení je instalovat v 09 nebo 10 a v chybách si přečíst vo co gou.Janlady.


|D: grrr :)) :D :bomb: :boohoo: :)))) grrr

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: pát 06. čer 2014 17:30:00
od kaktus12
bumbrdlik píše:
kaktus12 píše:Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..

A odkiaľ že si si ho skopíroval ? =P~

Odpovídám sice pozdě, ale přece z instalačního CD.


Super, ďakujem. Ja som ho hľadal kade tade po nete a nakoniec som ho mal doma na polici. 8-}

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

PříspěvekNapsal: čtv 25. zář 2014 10:49:42
od Cernypes
No problém s převodem objektů do Trainz 2012 je velký. Z modelů, co mám se mi podařilo upravit poze asi 10.