Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2012

Moderátor: Lugger

Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod karlik » stř 11. pro 2013 23:21:21

Ahoj, jsem začátečník a nevím, jak mám předělat modely z Trainz 2004 a 2006 do 2012. Když je nahraju do hry, zobrazejí se mi v editoru červeně a nejdou vložit. Prosím polopatě :D Díky.
karlik
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 11. pro 2013 23:10:23

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod fudzin » sob 22. úno 2014 1:38:32

Zdravím chce to převést součásti na vyšší verzi hry například v programu: Assetx http://trainz.shaneturner.co.uk/tutoria ... ainz-tools
Uživatelský avatar
fudzin
Začátečník
 
Příspěvky: 4
Registrován: sob 16. bře 2013 11:52:07
Bydliště: Chlumec nad Cidlinou
Trainz UID: 9060
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ Gigabyte GeForce GT 240 Video Adapter 4GB RAM

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod honzahol » ned 09. bře 2014 11:01:37

Zdravím, nějaký praktický návod by nebyl? AssetX jsem stáhnul, zkusil jít podle návodu tam, ale nedaří se mi vůbec objekty otevřít.
honzahol
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 09. bře 2014 10:59:15

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod Pifrnec » ned 09. bře 2014 17:34:18

Musíš si je ve Správci součástí otevřít pro úpravy a v AssetX určit umístění TS12
Uživatelský avatar
Pifrnec
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 1736
Registrován: úte 18. bře 2008 18:48:19
Trainz UID: 257731
Hardware: Didaktik Gama+pár novějších strojů

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod honzahol » ned 09. bře 2014 18:40:34

Pifrnec píše:Musíš si je ve Správci součástí otevřít pro úpravy a v AssetX určit umístění TS12


OK. To se mi povedlo. Povedlo se mi i updatovat "Trainz Build" nicméně mi to furt hází spoustu chyb. Co s nima dál? Jde o model 163 od hummuse.

Error: Progressive meshes are no longer supported by Trainz. Though these meshes may work in Trainz, it is recommended that you switch to a LOD mesh.
Error: Progressive meshes are no longer supported by Trainz. Though these meshes may work in Trainz, it is recommended that you switch to a LOD mesh.
Error: Required container 'thumbnails' is missing.
Error: The texture '163_body/sklo.tga' is a uniform color.
Error: The texture '163_shadow/black.tga' is a uniform color.
Error: The running number font directory '_alpha_numbers' could not be found.
honzahol
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 09. bře 2014 10:59:15

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod kaktus12 » pon 14. dub 2014 18:12:36

Myslím, že rovnaký problém trápi kopu ďalších hráčov. Ja som si tiež klikol na odkaz k AsseTx. Chrome mi ho aj slušne preložil, avšak to má niekoľko záludností. Tomu čo tam píše bežný laik nemá šancu porozumieť. Osobne mne to zneje asi takto (v preklade som určité výrazy zmenil tak, aby aj nelaici - IT-čkári pochopili, že pre nás laikov je to španielská dedina) citujem :
Dôležité - s výnimkou AssetX, budú tieto nástroje nie je možné aktualizovať súbor atropunicea.txt pre berberis thumbergii. Toto musí byť vykonané ručne, aby sa zmeny prejavili a aby sa zabránilo chybám. Tiež byť vedomí toho, že niektoré betuly verucosy nerobí správne v týchto nástrojov v dôsledku problému s Dianthus Cariofilus sempenflorens flora plena hortensis animácií (Prunus Domestika / Trainzkikušidare sakura). Vzhľadom na nedostatok dokumentácie, je to pravdepodobne nezmení. Obsah Pinus, Querkus a Juniperus / var. alba by nemala byť dotknutá.

Tak nejako som tomu (ne)rozumel ja a predpokladám, že v rovnakom chaose nás je požehnane. Zišlo by sa, ak by sa našiel nejaký spasiteľ, ktorý by zverejnil polopatistický návod ako na to aj s vysvetlivkami, čo je to napríklad taká maličkosť, ako je config. txt. (dnes to už viem, ale boli časy keď som na tento výraz čučal ako Arab v Maroku na kopu snehu.) a hlavne kde to nájdeme. (nejaký naozaj presný opis).
Napríklad aj návod k trainzke (cz verzia) je žiaľ v angličtine. Ak by mal niekto preklad naozaj by som to ocenil.
kaktus12
Začátečník
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte 18. úno 2014 17:44:05
Bydliště: Košice
Trainz UID: 239377
Jezdím v: TS12

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod Pifrnec » pon 14. dub 2014 19:57:34

TS12 nepodporuje jednobarevné textury (uniform color).Teoreticky by mělo stačit,otevřít texturu v nějakém editoru a změnit jeden pixel na jiný odstín.Nepodporuje též úplně prťavý textury (2x2...).Aspoň takhle nějak o tom debatují na Auranforu. ;)
Uživatelský avatar
Pifrnec
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 1736
Registrován: úte 18. bře 2008 18:48:19
Trainz UID: 257731
Hardware: Didaktik Gama+pár novějších strojů

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod bumbrdlik » pon 14. dub 2014 20:51:04

kaktus12 píše:Napríklad aj návod k trainzke (cz verzia) je žiaľ v angličtine. Ak by mal niekto preklad naozaj by som to ocenil.

Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2624
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod janlady » pon 14. dub 2014 22:27:55

Voni Kaktus12 návod by byl neobyčejně složitý díky autorům,každý vyrábí jiné chyby.Každý kdo instaluje do Editoru ví který kuid tam dává když součást má vícero kuidu tj.loko tak má možnost
editovat=otevřít k upravám v roletce a potom otevřít "Možno upravovat".Je potřeba k některým úpravám si pořídit nástroje z PEVSoftu,Třeba CodePad na opravu .im a .gs souboru a s tím se musej
naučit pracovat,napoví to Zobrazit chyby a varování.Janlady.


|D: grrr :D :)) :bomb: ^:)^ grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1056
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod kaktus12 » úte 15. dub 2014 11:00:28

bumbrdlik píše:
kaktus12 píše:Napríklad aj návod k trainzke (cz verzia) je žiaľ v angličtine. Ak by mal niekto preklad naozaj by som to ocenil.

Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..


A odkiaľ že si si ho skopíroval ? =P~
kaktus12
Začátečník
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte 18. úno 2014 17:44:05
Bydliště: Košice
Trainz UID: 239377
Jezdím v: TS12

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod Pifrnec » stř 16. dub 2014 20:43:29

Zkusil jsem upravit tu jednobarevnou texturu,a funguje to - vykřičník zmizel ;) .Stačilo změnit 1 pixel z 000000 na 000001 (černá - u shadow/black.tga)
Uživatelský avatar
Pifrnec
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 1736
Registrován: úte 18. bře 2008 18:48:19
Trainz UID: 257731
Hardware: Didaktik Gama+pár novějších strojů

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod bumbrdlik » ned 25. kvě 2014 19:37:51

kaktus12 píše:Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..

A odkiaľ že si si ho skopíroval ? =P~

Odpovídám sice pozdě, ale přece z instalačního CD.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2624
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod janlady » ned 25. kvě 2014 21:37:29

Voni Kaktus12 je tam jedna věc a to '%s' kde se může skryvat chyba mesche nebo textury,řešení je instalovat v 09 nebo 10 a v chybách si přečíst vo co gou.Janlady.


|D: grrr :)) :D :bomb: :boohoo: :)))) grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1056
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod kaktus12 » pát 06. čer 2014 17:30:00

bumbrdlik píše:
kaktus12 píše:Český návod k TS12 je, ale teď si nepamatuji, jestli jsem si ho dodatečně nemusel ručně překopírovat do Extras/Documentation a pak přejmenovat aby název měl tvar TS12_manual_CZ.pdf a tak se pak dá vyvolat pod položkou Manuál v malém úvodním menu hry..

A odkiaľ že si si ho skopíroval ? =P~

Odpovídám sice pozdě, ale přece z instalačního CD.


Super, ďakujem. Ja som ho hľadal kade tade po nete a nakoniec som ho mal doma na polici. 8-}
kaktus12
Začátečník
 
Příspěvky: 12
Registrován: úte 18. úno 2014 17:44:05
Bydliště: Košice
Trainz UID: 239377
Jezdím v: TS12

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod Cernypes » čtv 25. zář 2014 10:49:42

No problém s převodem objektů do Trainz 2012 je velký. Z modelů, co mám se mi podařilo upravit poze asi 10.
Cernypes
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 21. zář 2014 16:38:43

Další

Zpět na Trainz Simulator 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron