Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2012

Moderátor: Lugger

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod MATOT » pon 29. pro 2014 13:58:59

Ahojte.Skúšal som spraviť Súpravu v TS 12 podla tohto Návodu :http://forum.trainz.cz/viewtopic.php?f=2&t=2608 Ale Súprava sa mi potom v hre Nezobrazila.Ako ju trba potom uložiť abi bola Funkčná ? Alebo čo treba potom spraviť keď postupujem podla hentoho návodu ? Vďaka.
MATOT
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 29. pro 2014 13:08:10

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod malby024 » stř 29. dub 2015 10:03:10

Zdravím Trainzáci,

Někdo z Vás už pokusil převést staré součástí od TRS2004 i 2006 do novější verze Trainz12 nebo Trainz: A New Era?
I je možné umět čítat staré součástí v Trainz2010?

Pokud to půjde. Rád bych to převedl do novější verzi, aby mohl pokračovat stavbou Praha - České Budějovice :CD: .

Předem dík. Malby
malby024
Začátečník
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob 29. bře 2008 15:01:58

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod misoft » stř 29. dub 2015 17:22:20

Možno ma opravia - ale TRS 2004 a 2006 používajú *.pm (Progressive Mesh) súbory, kdežto vyššie verzie zase *.im (Index Mesh) súbory. Takže by si musel všetko prekonvertovať a upravovať odkazy na súbory v configoch.....

http://pevsoft-pm2im.software.informer.com/2.0/
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod jungova » čtv 14. zář 2017 22:37:07

Hledam (uz asi pul roku) nejaky manual na prevod z (trs2006) dworzec_malbork.lm (ts2012) na dworzec_malbork.im , dworzec_malborklow.im , ,,, atd , jak to definovat.
Mam treba : Dworzec_Malbork (a v nem ,,,.lm)

version 1.0

offset = 0.01;
calcPoint = center;
multiplier = 1.0;
renderCutOff = 0.00;

mesh("0.20")
{
name="dworzec_Malborklow.IM";
}
mesh("1.0")
{
name="dworzec_Malbork.IM";
}
Poradi nekdo , jak to predefinovat v mesh-table na lod0 ,,, lod1 ,,, ? Podle jakyho klice se prepocitava koeficient tech cisel ? Je na to nejaka tabulka ?
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 884
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod misoft » sob 16. zář 2017 18:22:27

Je to naozaj *.LM? Pretože sa používali *.PM a *.IM súbory - iné formáty (aspoň mne je to známe) sa tam nepoužívajú - *.PM - súbory progressive mesh a *.IM - súbory indexed mesh.
Je možné, že to máš zapísané *.Im - prvé písmeno indexy je veľké a tebe sa zdá, že je to malé l.

Daj si vlastnosti toho súboru - tam ti to presne vypíše, vo vlastnostiach (napr. v prieskumníku) indexy vždy vypisuje malými písmenami...
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod jungova » sob 16. zář 2017 20:24:18

Skutecne se jedna o im nikoliv pm. Me jde o prevod, jak misto lm (LM) nadefinovat v mesh-table ty hodnoty cisel

lod0 {dworzec_malborklow.im nejaky numero}

atd ,,,

lod1 {dworzec_malbork.im nejaky numero}

atd ,,,

}
}

Jaky konkretni cislo tam dat ?
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 884
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Jak dát modely ze starších verzí Trainz do TRS 12

Příspěvekod misoft » ned 17. zář 2017 16:34:55

Vlastičko - teda tebe ide o LOD.
Nájdi si nejaký model, ktorý využíva LOD a pozri sa na zápis.
Mne sa zdá, že pre LOD sa používajú meshe so stupňom detailov a tie majú každý svoj názov.
Takže nie takto:
lod0 {dworzec_malborklow.im nejaky numero}

atd ,,,

lod1 {dworzec_malbork.im nejaky numero}

atd ,,,

}
}

ale asi takto to bude:
lod0 {dworzec_malborklow_high.im}

atd ,,,

lod1 {dworzec_malbork_middle.im}

atd ,,,

}
}

Za *.im totiž nič nesmie byť, lebo by sa to nevyhodnotilo ako súbor pre mesh a stále by ti bralo to pôvodné dworzec_malborklow.im v každom lod*
Tu je popis LODu, ako sa tvorí, ako zapisuje:
http://online.ts2009.com/mediaWiki/inde ... _of_Detail
Tu je, ako sa to zapisuje
http://online.ts2009.com/mediaWiki/inde ... M.txt_file

Pri LOD musíš totiž mať xxx.LM.txt súbor - tzv LOD mesh súbor (tam sú všetky údaje o tom, kedy a na akú vzdialenosť sa použije jednotlivý *.im súbor pre LOD)

Ide totiž o to, aby pri určeitej vzdialenosti (viditeľnosti sa na rovnaký mesh point pripájal mesh, ktorý má rozdielny počet polygónov (poly) - takže pri vzdialenosti napr. 0-40m bude na meshpoint sa pripájať abc_high.im (ostatné sú ignorované), pri vzdialenosti 40-100m sa už bude pripájať abc_middle.im (ostatné budú ignorované), pri vzdialenosti 100-400m sa bude pripájať abc_low.im (ostatné budú ignorované) - hra jednoducho bude podľa zobrazovanej vzdialenosti nahradzovať jeden mesh súbor druhým mesh súborom na rovnakú pozíciu na modeli.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 925
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Předchozí

Zpět na Trainz Simulator 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník