Správce součástí 2012

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2012

Moderátor: Lugger

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod misoft » čtv 16. úno 2017 16:58:40

jungova píše:Mam v HDD e) slozku s nazvem -trs1v5_2006_2012- v ni mam 3 podslozky s nazvama -trs1v5- , -trs2006- , -ts2012- a v kazdy je cely trs dany verze. viz, obrazek cast toho TS2012

[img]ts2012_bin_j0[/img]

tak obrazek chybi. Uz jsem to za 3 roky necinnosti bez nefunkcniho internetu na mym stroji s widlema 7 64bit zapomela vkladat.

Takže v každej podzložke s verziou hry by sa uvedené malo nachádzať - t.z. pre každú verziu jej CM. Teoreticky by to malo fungovať.
Ale ja by som odporúčal skúsiť TS2012 dať do samostatnej zložky v hlavnom adresári - teda urobiť zálohu všetkého - ts2012 riadne odinštalovať (lebo sa týmto upravia i registre) a znova nainštalovať (teda nekopírovať, nepresúvať - odinštalovať a nainštalovať).
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 932
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » čtv 16. úno 2017 19:44:29

Odinstaleni, to bylo prvni co jsem udelala. Pak 2x CCleaner, z registru vymazala vsechno -smeti- od TS2012, vypnula PC a asi po 30 minutach zapla znova prohledala registry a nainstalila TS2012. TrainzDiag vse zelene zafajfkoval. Vse jsem nastavila. Spustila SSP. A zase Conttent Manager,exe - Chyba aplikace ,,,blablabla,,, . Kdyz se objevil ten samy problem, tak az potom napsala sem na forum.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod stelerp » čtv 16. úno 2017 22:52:52

Ahoj

TS12 ti jde spustit, a nebo taky chyba?
TRS2006 ti funguje? včetně CM?

Na WEBu píšou, že by mohlo být špatně Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio, to znamená, něco se nenainstalovalo špatně s TS12 (DirectX, VC redist).
Zkus stáhnout a nainstalovat, přeinstalovat: https://www.microsoft.com/en-US/downloa ... x?id=40784
Edit: Je nutná x64 verze, pokud máš W10 64
S pozdravem StelerP
Uživatelský avatar
stelerp
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 26. úno 2013 18:25:05
Trainz UID: 77641
Jezdím v: TS12
Hardware: Nic moc, škube to ale jede to.

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » čtv 16. úno 2017 23:59:19

stelerp , viz vyse - prispevek z 13 2 2017 - ,,, TS2012 mapy otevru, udelam novou mapu nornalne ji spustim, muzu upravit (pridat domek, strom, kolej, zabradli, atd ,,, ) a zase ulozit. Ale SSP se neotevre. Takze neopravim config, mesh-tablle, txt, textury, ,,, .

TRS2006 zatim jeste nemam naistaleny, novy PC s W10 64bit.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod stelerp » sob 18. úno 2017 6:52:45

Tak to se pak opravdu přikláním k tomu, že není něco správně s directx, framework nebo Microsoft Visual C++.

Zkus stáhnout z Microsoftu:

DirectX End-User Runtimes
Visual C++ Redistributable Packages - zkus více verzí, pokud nezabere nejnovější
Microsoft .NET Framework - nejsem si jistý, zda to ty Aplikace od Trainz vyžadují, ale kdo ví.
S pozdravem StelerP
Uživatelský avatar
stelerp
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 26. úno 2013 18:25:05
Trainz UID: 77641
Jezdím v: TS12
Hardware: Nic moc, škube to ale jede to.

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » sob 18. úno 2017 15:44:36

Udelala jsem ten Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013, ale nepomohlo to. Microsoft .NET Framework sice TRS potrebuje , ale ten uz widle10 64bit obsahuje ve vezi 4.5.

Ale dnes na me vykouk avast s touhle hlaskou: (cerveny trojuhelnik) 5 Systemova nastaveni
Opimalizujeme nastaveni systemu pro zvyseni rychlosti vaseho PC.
Services Tuning
undefine/AppMgmt
undefine/iphlpsvc
undefine/TrkWks
System Tweak
disable fast user switching
set CPU priority to prefer foreground apps

Kde mam hledat popisovany nastaveni a jak to nastavit ? Nevim kam sahnout aby nespadly widle10 64bit. Tak jestli v tom neni problem nefunkcniho SSP.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod stelerp » sob 18. úno 2017 22:25:57

avast neznám, takže neporadím...

framework - setkal jsem se na W10 s aplikacemi, které vyžadovaly FM verze 1 a 3, i když už byly nainstalované vyšší verze.
Stejně je to divné. Instalačka TS12 by se o vše měla postarat.

TS12 jsem na W10 měl, i když jsem teď zpět na W8.1.

PS: Při instalaci Auran radí vypnout antiviry, nemůže být v tom zakopaný pes, že avast něco zakázal nainstalovat? Možná to jsou blbosti, ale jak jinak na to přijít :-)
S pozdravem StelerP
Uživatelský avatar
stelerp
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 26. úno 2013 18:25:05
Trainz UID: 77641
Jezdím v: TS12
Hardware: Nic moc, škube to ale jede to.

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod spiller » ned 19. úno 2017 2:39:34

Za vším je ta hláška "(x) Aplikaci (0xc000007b) se nepodařilo správně spustit. Kliknutim na tlačítko OK aplikaci ukončete."
Ono totiž u vyšších verzí directu než directx9 je asi něco špatně zapsáno, proto se musí přeinstalovat verzí: directx_aug2009_redist.exe. Tady je ke stažení: https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... px?id=6883. Po stažení se musí rozbalit do nové složky (třeba na ploše), ze které se pak bude instalovat. Tady je pěkný video jak postupovat při přeinstalaci toho directu: https://www.youtube.com/watch?v=8YftmprfMgU
Já měl stejný problém a po přeinstalování toho directu je vše OK a SSP funguje. Jinak na awast kašlat a nenechat ho něco měnit.
Uživatelský avatar
spiller
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 93
Registrován: pon 17. bře 2008 2:39:25
Bydliště: Plzeň
Trainz UID: 113348
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: IP IV 3.0 +GFX5900SE 128MB + RAM 1024

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » ned 19. úno 2017 9:19:51

Diky, rada OK. Je pravda ze jsem avast nevypnula (po celou dobu instaleni vejral po vejrech), proto asi pri instaleni TS2012 preskocilo potrebny komponenty (directx9, ,,,) a zpusobovaly tu hlasku 0xc000007b blablabla ,,,. SSP funguje.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » ned 19. úno 2017 19:46:38

SSP sice funguje spravne, ale nezobrazuje nahledovy $screenshot i kdyz je to spravne nadefonovany a ve spranym formatu. Mam $screenshot$ treba budovy -Stanice Techlovice- , -ZST Mstetice- , atd ,,, a nadefonovano
thumbnails
{
0
{
image "$screenshot$.jpg"
width 240
height 180
}
}
presto $screenshot$ s nazvem -$screenshot$- je vlevo jen skrtly kolo jako no image.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod misoft » pon 20. úno 2017 10:21:25

Skús si ten $screenshot$ zobraziť v obrazovom editore (IrfanView, XnView), či je to skutočne obrázok. *.jpg môže mať označenie akýkoľvek súbor a ani to nemusí byť obrázok.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 932
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » pon 20. úno 2017 18:07:12

To je prvni co jsem udelala, screenshot je skutecne .jpg. Overila jsem to v Iv. Pro jistotu jsem znova Ulozila. Nezobrazuji ani v tech zabudovanych, ktery se ve Widlich 7 64bit zobrazovaly.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod stelerp » pon 20. úno 2017 21:16:34

V CCP (Asi SSP česky) se mi thumb. taky neukazuje. ale ve CM (Správce součástí) v detailech ano. Takže možná není problém na našich přijímačích :-)
S pozdravem StelerP
Uživatelský avatar
stelerp
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 41
Registrován: úte 26. úno 2013 18:25:05
Trainz UID: 77641
Jezdím v: TS12
Hardware: Nic moc, škube to ale jede to.

Re: Správce součástí 2012

Příspěvekod jungova » čtv 29. bře 2018 16:16:14

V trs2006 byla a je spasna funkce, kdyz se tam neco pokazilo, a tou bylo rucne smazat (odstranit) assets.bku a assets.tdx. Pak se spustil simulator (zubaty kolecko) se netocilo treba 10 az 20 minut a pak trs2006 nabehl a mohlo se stavet, upravovat , atd, ,,, .
Da se stejne postupovat i v ts2012 ?

soubory assets.bku, assets.tdx tam mam. Kdyz udelam -Delete- , bude trs2012 normalne fungovat ?

Obcas delam -Kompletni Oprava Databaze-.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Předchozí

Zpět na Trainz Simulator 2012

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron