JTT železnice - návěstidla a cesty

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2010

Moderátor: Lugger

Pravidla fóra
Vkládejte pouze příspěvky, které se jednoznačně týkají verze hry TS10.

JTT železnice - návěstidla a cesty

Příspěvekod vinceblack » pát 27. čer 2014 18:34:16

Zdar,

tak jsem si nedávno stáhl JTT železnici pro 2010 a kromě neznámých KUIDů také všechny součásti, co na ně byl odkaz u downloadu. Kolejiště je to krásné, typicky česká krajina, ideální postavit si takovou svou malou železnici.

U scénáře "nastavení" se píše, že je tam základní nastavení návěstidel a křížových výměn. Všiml jsem si, že jsou tam také bohatě nadefinované cesty. To je sice všechno pěkné, ale k čemu to je, když nejdou vybrat? Ani ve hře, ani v předem definovaných příkazech strojvůdcům? Samozřejmě, že v Příkazech strojvůdcům mám pravidlo "Příkaz cesty" zaškrtnuté.

Dále - dal jsem fírovi v Hrachonicích jednoduchý příkaz, aby dojel do Holoubkova k nástupišti 1. Bohužel ho odjezdová návěstidla v Hrachonicích vůbec napustí. A je jedno, z jaké koleje vlak odjíždí. Když kliknu na návěstidlo, tak odskočím na výhybku jh65 na zhlaví v Holoubkově, která tam kmitá vlevo/vpravo jak **pííp**. Zkoušel jsem tedy alespoň přikázat fírovi jízdu do nejbližší zasávky, ale ani tam ho Hrachonická návěstidla nepustí! Stejná situace se děje, i když si vytvořím čistou hru, bez cest a nastavených návěstidel.

Třeba dělám něco špatně já, ale jsem docela zklamananý, že si nemohu udělat automatický provoz. I kdybych chtěl lokomotivu z Hrachonic řídit sám, musím ignorovat ta odjezdová návěstidla a to už s realitou nemá nic společného. Poradí někdo, co s tím? nebo to fungovalo jen někdy ve verzi 2006 a převod do TS2010 nebyl úplně bezbolestný? :)
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: JTT železnice - návěstidla a cesty

Příspěvekod bumbrdlik » pát 27. čer 2014 21:48:04

Já se na to teď podívat nemohu, protože po kolapsu Win7 nemám hru nainstalovanou. Cesty tam ale fungovaly a myslím, že se tam udělalo nějaké opatření aby se dalo z Holoubkova na Hrachonice odjet.
Jestli budeš mít strpení tak se na to v příším týdnu podívám. Problémů tam bylo dost s návěstidly. Oni sy tam pro ně vymysleli úplně nové scripty a o funkčnosti CZ scriptovaných návěstidel v TS 10 tady toho bylo napsáno dost.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2624
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: JTT železnice - návěstidla a cesty

Příspěvekod bumbrdlik » sob 28. čer 2014 17:07:21

No nedalo mi to a TS 10 jsem zprovoznil, stáhnul jsem si mapu JTT železnice pro TS10 ze stránek, protože mi budujeme další pokráčování. Musím ale napsat, že mě to tady normálně funguje. V pravidlech by jsi měl v tom základním nastavení taky vidět pravidlo s názvem Cesty, které je hned pod strojvůdcem. Dal jsem na 1 kolej v Holoobkově loko 363 vybral jsem mu příkaz cesty v Holoubkově 1k - Hrachonice a příkaz v Hrachonicích 1k - Holoubkov a lokomotiva odjela. Udělal jsem i z toho video:
http://youtu.be/HNlYv6HSRzM
Na HUD panelu svítí na Ho Lc1 zelená, ale když ho 363 projede tak na HUD panel ukazuje pak na dalším odjezdovém žlutou i když je na něm ve skutečnosti zelená a v HUD se to změní, až když se přijede těsně k Ho L1. Pak opět naskočí v HUD žlutá na hr L a je zajímavé, že se to v HUD změní na zelenou až když projede kolem vjezdového "S" do Holoubkova.

Píšeš, že jsi jí stáhnul nedávno, to je až z těchto nových stránek?

Mě tam fungovala i osobní doprava v Nad ránem v Holoubkově, ale bohužel to nefungovalo na seřazovacím kolejišti směrem od Hrachonic. tak se tam dalo jenom to základní nastavení.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2624
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: JTT železnice - návěstidla a cesty

Příspěvekod vinceblack » ned 29. čer 2014 23:20:57

Ahoj,

díky za snahu, ale já nemám problém odjet z Holoubkova, ale z Hrachonic (příkaz "Dostaň se do Holoubkov n4, nástupiště 1). Tam mě drží odjezdové návěstidlo "hr S3":

Obrázek

Ve zhlaví v Holoubkově je přepnutá výhybka jh65 doprava a brání tak příjezdu k přikázanému nástupišti, přestože je v nastavené cestě nastavena vlevo (ve vlastním scénáři, který není odvozen z "nastavení", kde nelze vybrat cestu):

Obrázek

Jinak jak sám vidíš, v základním scénaři "nastavení" mám příkaz cesty skutečně vidět hned pod strojvůdcem a navíc zaškrtnutý pro používání:

Obrázek

Nicméně pro daného strojvůdce ho vybrat přesto nemohu:

Obrázek
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: JTT železnice - návěstidla a cesty

Příspěvekod bumbrdlik » pon 30. čer 2014 8:14:30

Odpovím zatím na poslední obrázek. Ty tam máš definovaného strojvůdce, ale nemáš přiřazenou lokomotivu, proto asi nemůžeš dát příkaz strojvůdci.

Právě ty cesty byly udělány aby se předem nastavily výhybky, protože Trainz není schopno nastavit cestu přes několikanosobný počet výhybek.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2624
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: JTT železnice - návěstidla a cesty

Příspěvekod bumbrdlik » pon 30. čer 2014 12:58:28

Zkoušel jsem u mne i tu možnost, že tam mám definováno jen strojvůdce bez lokomotivy a já tam v té nabídce mám i tu položku vyber trasu viz přiložený obrázek, tak nevím v čem je u tebe problém. S definováním trasy strojvůdci to návěstidlo pak funguje.
Obrázek
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2624
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP


Zpět na Trainz Simulator 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník