Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2010

Moderátor: Lugger

Pravidla fóra
Vkládejte pouze příspěvky, které se jednoznačně týkají verze hry TS10.

Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod vinceblack » úte 03. čer 2014 21:34:18

Zdravím,

přeinstaloval jsem českou verzi TS2010. Po spuštění proběhla oprava databáze. Pak jsem ze zálohy natáhl složku "Local", pustil SSP a dal kompletní obnovu databáze. Dříve nainstalované mapy a scénáře ve hře vidím, ale když na takovou mapu kliknu, objeví se hláška "Nebyla zvolena mapa" a že se mám vrátit do editoru a nějakou mapu vybrat. Což je nesmysl, protože to jsem přeci udělal.

Nevíte někdo co s tím? Mám ještě TS12 a rosí se mi čelo při představě, že si pravidelně zálohuji UserData, ale kdyby se mi něco stalo s hrou nebo s PC, už bych všechny ty tratě a vlaky zpátky nezísklal?
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod bumbrdlik » úte 03. čer 2014 22:01:33

Možná nemáš nainstalovány všechny Patche, které jsi tam měl předtím a mapa má vyšší trainz-build než odpovídají sestava. Já ale vždy instaluji Local přes SSP. To si myslím je nejjistější obnova.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2628
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod janlady » úte 03. čer 2014 22:10:41

Voni Vinceblack stačí se podívat na config od 09 by měla být zapsaná jako "mapfile.bmk" atd.jinak stačí přes Tvůrce obsahu znovu schválit.Janlady.

|D: :)) :D grrr :bomb: :boohoo: :)))) grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1073
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod vinceblack » stř 04. čer 2014 7:52:06

bumbrdlik: nemám stažené žádné patche, protože jde o českou verzi hry. Pokud vím, tak na tu žádné nebyly. Při spuštění se mi sice patch nabídl, ale obával jsem se, že je to ten anglický (zkoušel jsem také EN verzi TS2010 a k ní existují 2 patche) a že by na to buď nepasoval nebo to dorazil úplně.

janlady: omlouvám se za svoji neznalost, takže když se podívám na config konkrétní mapy v SSP, musím tam vidět "mapfile.bmk" - a když ne, tak co to značí? A schválením myslíš otevřít ji přes Ctrl+E a pak dát Ctrl+M (commit)? Jinak jsem se samozřejmě díval, jestli není v SSP něco otevřené pro edit, ale nebylo
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod janlady » stř 04. čer 2014 9:35:27

Voni Vinceblack promiň při otevření kuidu (ne configu) v 04-06 bylo v kuidu na př. Loučky.bmk atd. v 09-10-12 je zapsáno mapfile.bmk.Pokavaď má zapsán název mapy musíš přepsat vše na mapfile
s příslušnou koncovkou za tečkou.A potom normální schvalení v Tvůrci obsahu.


|D: :)) :D grrr :boohoo: :)))) :bomb: grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1073
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod bumbrdlik » stř 04. čer 2014 17:47:36

vinceblack píše:bumbrdlik: nemám stažené žádné patche, protože jde o českou verzi hry. Pokud vím, tak na tu žádné nebyly. Při spuštění se mi sice patch nabídl, ale obával jsem se, že je to ten anglický (zkoušel jsem také EN verzi TS2010 a k ní existují 2 patche) a že by na to buď nepasoval nebo to dorazil úplně.

Ony jsou patche i na CZ hru a to zde:
http://www.comgad.cz/patch/
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2628
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod vinceblack » pát 06. čer 2014 8:02:41

Díky za odkaz. Mám build 43030, takže po stažení a aplikace SP3 jsem se dostal na 43434 a přes Hot fix 3 na 44088. Mapu nataženou ze zálohy už tedy otevřu, jenže namísto kolejí jsou v některých mapách dvojité bílé čáry, někde zase chybí textury povrchu. Pomůže jen přeinstalace mapy, což by ještě nebylo nic tak hrozného. Horší ale je, že mi svítí červeně drtivá většina vozů, takže nejsou vidět v již hotových scénářích a ani je nemohu posadit na koleje. Natož využít uložené šablony (consisty).

Z archivu jsem (běžným zkopírováním) natáhl pouze složku Local. Tak o tom psal někdo tady na fóru a ve stejném duchu jsem našel jednu radu i na anglickém fóru. Dokonce se tam psalo o tom, že je jedno, zdali se natažení složky Local udělá před aplikací patche nebo potom. Akorát tam psali, že se má zálohovat i složka Original, ale tu zálohovanou nemám, protože jsem tenhle návod četl příliš pozdě.

V čem by tedy ještě mohl být problém? Měl bych nahrát i assets? Všude se píše, že se má asset smazat, protože si ho Trainz při spuštění obnoví sám, navíc pak vždy dávám komplexní obnovu databáze.

Bumbrlik také psal o tom, že instaluje složku Local přes SSP - jde to přes import obsahu? Možná bych to měl zkusit, třeba kopírování ze záložní složky není úplně to pravé.

Pořád ještě doufám, že se se svými tratěmi ještě někdy setkám v plně funkční podobě :-s
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Po obnově dat ze zálohy hláška "Nebyla zvolena mapa"

Příspěvekod vinceblack » pát 06. čer 2014 8:10:38

janlady píše:Voni Vinceblack promiň při otevření kuidu (ne configu) v 04-06 bylo v kuidu na př. Loučky.bmk atd. v 09-10-12 je zapsáno mapfile.bmk.Pokavaď má zapsán název mapy musíš přepsat vše na mapfile
s příslušnou koncovkou za tečkou.A potom normální schvalení v Tvůrci obsahu.


|D: :)) :D grrr :boohoo: :)))) :bomb: grrr


Jasně, takže když najdu např. zápis "denver16winter.bmk", měl bych to opravit na "mapfile.bmk". Ještě to ověřím. I když to asi souviselo jen s tou hláškou, že nebyla zvolena mapa (díky tomu, že jsem neinstaloval SP a HF).
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB


Zpět na Trainz Simulator 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron