Převod mezi verzemi/instalacemi

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2010

Moderátor: Lugger

Pravidla fóra
Vkládejte pouze příspěvky, které se jednoznačně týkají verze hry TS10.

Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod vinceblack » pát 25. říj 2013 10:41:22

Zdravím,

jak je to s převodem tratě, scénářů a souprav z jedné instalace TS2010 do druhé? Dejme tomu mám starou CZ verzi TS2010 a novou EN verzi téhož. Je mi jasné, že v EN verzi mohu trať nainstalovat přes SSP, včetně závislostí. V SPP CZ verze mohu uložit scénář i uložené soupravy (consisty) jako CDP a ty pak natáhnout do EN verze. Ale jak je to s vozidly? Není nějaká možnost exportu scénáře i s použitými vozidly? Jinak nebudu v EN verzi vědět, která vozidla scénář vyžaduje (zvlášť když je jich tam hodně). Asi bych je našel jako chybějící závislosti v SSP EN verze, ale to je docela na dlouho :) .
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod Pifrnec » pát 25. říj 2013 19:05:57

Zkus tam přetáhnout celou složku Local (jestli tam je) a smaž asset.tdx.Takhle jsem předělával TC z jinýho disku ;)
Uživatelský avatar
Pifrnec
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 1736
Registrován: úte 18. bře 2008 18:48:19
Trainz UID: 257731
Hardware: Didaktik Gama+pár novějších strojů

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod sasule » čtv 31. říj 2013 10:44:04

Ještě bych zkusil udělat archiv a ten pak nainstalovat z jedné verze do druhé...
Tož já bych se aji vycenzurovál...
Uživatelský avatar
sasule
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 202
Registrován: stř 19. bře 2008 9:41:46
Bydliště: Slavičín / Třebíč
Trainz UID: 258803
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Extra silný mikročip od Intelu, který doplňují Korzáři a chladí Cooler Master

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod vinceblack » čtv 31. říj 2013 10:46:48

Myslíš udělat v SSP archiv všeho, co je v té staré verzi?
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod sasule » čtv 31. říj 2013 12:43:25

Myslím, že by stačilo dát archivovat tu mapu a profil a on už udělá zbytek.
Tož já bych se aji vycenzurovál...
Uživatelský avatar
sasule
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 202
Registrován: stř 19. bře 2008 9:41:46
Bydliště: Slavičín / Třebíč
Trainz UID: 258803
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Extra silný mikročip od Intelu, který doplňují Korzáři a chladí Cooler Master

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod vinceblack » pát 31. led 2014 12:22:45

Pifrnec píše:Zkus tam přetáhnout celou složku Local (jestli tam je) a smaž asset.tdx.Takhle jsem předělával TC z jinýho disku ;)


Tak jsem se po dlouhé době odhodlal zkusit "převod" z české do anglické verze, ale asi to není to pravé. Kromě složky Local jsem zazálohoval (na externí disk) i další složky, včetně asset.tdx (kromě Original). Po instalaci EN začal Trainz při prvním spuštění opravovat databázi. Pak jsem vše natáhl zase zpátky (tedy z ext. HDD do "user" složky), dal kompletní opravu databáze (ve SSP). Pak jsem spustil znovu Trainz, ten mi nabídl Patch na vyšší verzi, tak jsem ho spustil.

Sice vidím všechny mapy a v nich POUZE NĚKTERÁ vozidla, ale nemohu použít skoro žádné vozidlo nebo soupravu ze seznamu, navíc nejsou vůbec vidět koleje, pouze dvojité přerušované čáry.

Takže v tom mám trochu zmatek a rád bych si ujasnil:
1. Je nutné opravdu archivovat pouze složku Local a po přesunu ze zálohy mazat asset.tdx? Co vlastně udělá výmaz tohoto souboru?
2. Jaký by měl být správný postup po instalaci? Přetáhnout z archivu Local, případně další, TEPRVE POTÉ spusti Train a nechat ho udělat opravu databáze? A je pak ještě nutné spouštět opravu databáze ve SSP?
3. Doporučili byste nechat proběhnout ty patche? Nejsou právě oni příčinou výše popsaných problémů?
4. Lze vůbec převádět mapy a vozy z CZ do EN verze? Možná je tohle příčina. Navíc - sice jsem instaloval EN verzi a v prvním rozběhnutí Trainzu bylo vše v angličtině, ale když jsem obnovil složky, tak to bylo v češtině. Nevím, zdali je tenhle "mišmaš" dobrý.... :)
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod Pifrnec » sob 01. úno 2014 19:12:58

asset.tdx se musí smazat a nechat zauktalizovat databázi.Hra si asset.tdx vytvoří.
Uživatelský avatar
Pifrnec
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 1736
Registrován: úte 18. bře 2008 18:48:19
Trainz UID: 257731
Hardware: Didaktik Gama+pár novějších strojů

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod vinceblack » pát 07. úno 2014 16:02:57

Tak jsem to tak udělal, ale ani to nepomohlo. Nejsou vidět koleje, spousta lokomotiv (těch "vestavěných" od výrobce!) není vůbec možno nasadit na trať.

Navíc nejsou vůbec k dispozici uložené soupravy - ty jsou v jaké složce?

Asi mi nezbyde nic jiného, než opět vše odinstalovat, vrátit se k CZ verzi a zkusit odělat znovu to samé. Převod z CZ do EN verze zřejmě není možný.
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Převod mezi verzemi/instalacemi

Příspěvekod lilianaplus » pon 07. dub 2014 16:25:13

almostly zaměňovat s problémy EN CZ.








_______________________
ts converter
lilianaplus
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 07. dub 2014 16:21:03


Zpět na Trainz Simulator 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník