Černý skin objektů v TRS 2010

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2010

Moderátor: Lugger

Pravidla fóra
Vkládejte pouze příspěvky, které se jednoznačně týkají verze hry TS10.

Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod avesely » pon 02. kvě 2011 12:53:29

Prosím dokážete mi někdo poradit jak se dá tento problém odstranit? Mám plně aktualizovanou verzi build 44088.
avesely
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. kvě 2011 12:48:38

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod ajabaja » pon 02. kvě 2011 13:25:05

Jedna z příčin může být špatný stín(shadow) u objektu.Zkus ten původní smazat a pomocí prográmku quickshadows vyrobit nový stín.
ajabaja
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 446
Registrován: sob 10. kvě 2008 0:32:36
Trainz UID: 173649
Jezdím v: TS12

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod janlady » pon 02. kvě 2011 16:20:29

Voni Ajabaja už jsem tady o tom psal není to stínem mám to také,koleje,stromy,objekty,mašinky,vagony.Vůbec se nedá vysledovat co to způsobuje jsou to jenom některé instalované
kuidy.Pro mě je pravděpodobné neshoda Widle7 a TS 2010. |D: grrr :)) :D :bomb: grrr :boohoo: :))))
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1089
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod avesely » pon 02. kvě 2011 16:45:44

Toho jsem se obával,že se to nedomliví s nejnovějšíma oknama.
avesely
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. kvě 2011 12:48:38

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod avesely » pát 06. kvě 2011 7:21:35

Tak i na tento problém existuje řešení, našel jsem ho na jedněch čínských stránkách a je relativně jednoduché.
Vše se řeší ve Správci součástí a to následovně:
1) V Správci si dáme nastavení (Alt+F7) záložka různé a tam nepovolíme hardwarovou akceleraci komprese textur.
2) Dotyčnou součást, která má pouze černé textury otevřeme k úpravám (Ctrl+E) a znovu ji uložíme (Ctrl+M).
3) V Správci si znovu dáme nastavení a opět povolíme hardwarovou akceleraci komprese textur.
:)
avesely
Začátečník
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 02. kvě 2011 12:48:38

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod bumbrdlik » pát 06. kvě 2011 11:38:50

V tom tvém případě, podle toho co tam píší při zapnutí, tak bych doporučoval ji trvale nechat vypnutou. jinak při úpavách objektů na to budeš muset na ten svůj postup myslet.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2658
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod janlady » pát 06. kvě 2011 17:43:36

Voni Avesely skutečně to funguje ale je to časový horor,takže děkuji že to mohu od toho černidla očistit. |D: :)) :D grrr :bomb: :boohoo: :))))

P.S.Nevěřil bych že toto má takový vliv.
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1089
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Černý skin objektů v TRS 2010

Příspěvekod kaktus12 » čtv 28. úno 2019 7:38:48

avesely píše:Tak i na tento problém existuje řešení, našel jsem ho na jedněch čínských stránkách a je relativně jednoduché.
Vše se řeší ve Správci součástí a to následovně:
1) V Správci si dáme nastavení (Alt+F7) záložka různé a tam nepovolíme hardwarovou akceleraci komprese textur.
2) Dotyčnou součást, která má pouze černé textury otevřeme k úpravám (Ctrl+E) a znovu ji uložíme (Ctrl+M).
3) V Správci si znovu dáme nastavení a opět povolíme hardwarovou akceleraci komprese textur.
:)


Ďakujem veľmi pekne. Konečne niekto, kto nezabudol, že teľaťom bol a vysvetlil to polopatisticky nám, čo sme ešte teľatá. Našiel som na fórach rovnaké otázky dva krát a zakaždým to "radca" odbil jednou vetou, že treba vypnúť a zapnúť kompresiu textúr, alebo jednoducho lakonicky odkázal na googlenie. Akoby greenhorni presne vedeli o čo ide. Takže ešte raz, ďakujem, vďaka tvojej rade sme vyriešili problém s ktorým sme si nevedeli dať rady celé 3 týždne. (PS: Fakt sme už uvažovali aj o preinštalovaní Windovsu).
kaktus12
Začátečník
 
Příspěvky: 15
Registrován: úte 18. úno 2014 17:44:05
Bydliště: Košice
Trainz UID: 239377
Jezdím v: TS12


Zpět na Trainz Simulator 2010

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron