Problem s instalaciou cdp suborou

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod Andy13121991 » ned 11. zář 2016 18:27:16

Zdravim

chcel som sa vas skusenych spytat preco ked nainstalujem cdp subor ci uz budovy ci uz lokomotivy nainstalujemi to v poriadku ale v hre dany subor nie je. Instalaciu cdp pre ts2009 robim normalne cez content manager.

Kde by mohol byt problem?

Vopred dakujem za odpovede.
Andy13121991
Začátečník
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. zář 2016 19:28:36

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod misoft » pon 12. zář 2016 6:52:48

Treba však aj skontrolovať, či nehlási po inštalácii nejaké chyby (trojuholníky s výstrahou) a potom opraviť. Niekedy chýba súčasť, zlá textúra a pod. a už ho "nemáš".
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 928
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod Andy13121991 » pon 12. zář 2016 9:43:35

Ano skontroloval som..jedine pri lokomotive mi to ukazalo ale pri inych suboroch mi neukazalo nic iba to ze sa to nainstalovalo spravne. A ako sa to da opravit na dany rocnik simulatoru? Ci novsieho este? Mam aj New era a tam je toho na tvorbu dost malo oproti 2009 tak ma to az tak nebavi.

Dakujem.
Andy13121991
Začátečník
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. zář 2016 19:28:36

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod sisko » úte 13. zář 2016 7:12:33

Nemas aktiv. filter?
sisko
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 04. srp 2008 13:19:32
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod Andy13121991 » úte 13. zář 2016 8:51:45

Mam dake filtre ale to je len content managere funkcne tie filtre..ci nie?
Andy13121991
Začátečník
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. zář 2016 19:28:36

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod misoft » úte 13. zář 2016 15:59:22

Andy13121991 píše:Ano skontroloval som..jedine pri lokomotive mi to ukazalo ale pri inych suboroch mi neukazalo nic iba to ze sa to nainstalovalo spravne. A ako sa to da opravit na dany rocnik simulatoru? Ci novsieho este? Mam aj New era a tam je toho na tvorbu dost malo oproti 2009 tak ma to az tak nebavi.

Dakujem.

:-O
Ročník simulátoru sa opraviť nedá, ročník je len názov kedy sa vydal, prípadne kedy bola vypustená prvá verzia/ beta verzia.
Inak sú to verzie a každá čiastočne môže vychádzať z predchádzajúcej (kvôli kompatibilite), ale aj nemusí - bude mať iný spôsob spracovávania súborov. Takže verzia z roku 2006 prijme súbory a modely z 2004, naopak (niektorí to vedia) by sa nedalo (ale po úpravách to ide). Ale 2009 prijme niečo z 2006, 2004 (niekedy treba upraviť súbory), lenže už pracuje trochu inak, ako predchádzajúce verzie. No a 2010 a vyššie - kapitola sama o sebe - tá pracuje už úplne inak, ako predošlé. A T-ANA je totálne úplne iná.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 928
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod Andy13121991 » úte 13. zář 2016 17:23:18

Ano to som myslel ze akym sposobom by som to mohol upravit napriklad daku lokomotivu z 2004 na 2009 aby mi fungovala?

Ja som nemyslel ze ako sa da upravit verzia rocniku hry ale ako sa da upravit subor dakej lokomotivy napr z 2004 na 2009 simulator aby mi to slo? Ja sa do programovania az tak nevyznam tak ci nahodou sa tymto dakto nezaobera ze na poziadanie opravy z dakej predoslej verzie na novsiu.

Dakujem.
Andy13121991
Začátečník
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. zář 2016 19:28:36

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod sisko » stř 14. zář 2016 7:37:34

Andy13121991 píše:Mam dake filtre ale to je len content managere funkcne tie filtre..ci nie?


Mylslel som ti v editore..kedze nevidis objekty v hre resp. v editore.
sisko
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 97
Registrován: pon 04. srp 2008 13:19:32
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod Andy13121991 » stř 14. zář 2016 12:36:31

Ano uz som pochopil..uz asi viem preco mi to nejde..ukazuje mi to ze je to open for edit a ked to chcem revertnut tak mi vypise chybu co a tym? ako to opravit? skusil som aj premenovanie suborou im na pm a aj tak nic..dakujem za rady
Andy13121991
Začátečník
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. zář 2016 19:28:36

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod misoft » stř 14. zář 2016 20:11:33

Mimochodom - stará verzia (2004 príp. 2006) používali *.pm súbory - Progressive mesh. Nové verzie (vyššie) používajú *.im súbory - Index mesh.
Tieto súbory (*.pm vs *.im) majú rozdielny zápis, rozdielnu štruktúru - takže premenovanie nič nevyrieši.
Ak však chceš z 2004 na 2009, okrem úpravy config.txt musíš práve zo starej verzie 2004 súbory *.pm pre 2009 prekonvertovať na *.im - a to PM2IM utilitkou.... http://trainz.shaneturner.co.uk/tutoria ... ools/pm2im
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 928
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Problem s instalaciou cdp suborou

Příspěvekod Andy13121991 » stř 14. zář 2016 20:33:51

A chcel by som sa opytat ze co moze robit to ze novo nainstalovany subor mam open for edit a neda sa revertnut? Akym sposobom by sa to dalo opravit aby sa to uzavrelo a fungovalo?
Andy13121991
Začátečník
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 07. zář 2016 19:28:36


Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 3 návštevníků