elektrifikace

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

elektrifikace

Příspěvekod geopas » pon 16. kvě 2016 20:20:14

Mám dotaz na elektrifikaci.
Původní jednokolejku jsem zdvojil a rozhodl se ji elektrifikovat. Zpočátku šlo vše Ok, ale na jednom úseku mi tažená trolej začala mizet. Musel jsem zkoušet různé pohledy a úhly, aby se objevila, a já ji mohl zavěsit na sloup.
Nakonec byla situace taková, že jakmile jsem na trolej kliknul, zmizela. Aby se objevila, musel jsem se kurzorem vrátit o kus zpět a najet na konec troleje znovu.
Po kliknutí na koncový bod troleje, trolej opět zmizí. Mohu ji táhnout, kam chci, ale nevidím ji. Proto ji nejsem schopen na držák sloupu zavěsit. Nevím, proč trolej v daném místě mizí.
Na jiném úseku tento problém není. V problémovém úseku není nic, co by jinde, kde problém není, nebylo. V podstatě jde o úsek mezi polema, kde je (bylo) umístěno pár stromů. Stromy jsem odstranil, ale zlepšení se nekonalo.
Použité díly:
Bald drát 60 nn cc
Holý sloup trubka / příhradový stožár
Nevím co s tím a vzdát to nechci.
Počítač:
Procesor: Intel Core i5 / 2,9GH
RAM: 8G
Graf. karta: MSI R9 390 gaming 8G
HD: SSD 250G (zaplněn cca z ¼)

Setkal se tímto problémem někdo? Dík za případnou radu.
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 206
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06

Re: elektrifikace

Příspěvekod pista » úte 17. kvě 2016 6:14:13

Zdravím,
tohle dělá vždycky, když budeš tu trolej jenom táhnout na dlouhý úsek. Ve tvém konkrétním případě si dej sloupy TV do vzdálenosti max. 59 m od sebe a taženou trolej si rozděl vždycky v místě kde bude navěšena na stožár TV a mělo by se ti to normálně zobrazovat.
Ať nám svítí zelená, pane přednosto.
Uživatelský avatar
pista
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 310
Registrován: ned 16. bře 2008 17:25:16
Bydliště: BROUMOV (CZ)
Trainz UID: 147090
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD Atlon 64 1800 MHz, 120 GB, DDR SDRAM 3GB 400Hz , NIVIDIA GeForce 6800 XT, Windows XP + SP3

Re: elektrifikace

Příspěvekod Qpepr » úte 17. kvě 2016 6:27:20

Problémové bývají alfa kanály. Trolej mizí nebo prosvítá přes alfa keře, stromy. Ale jak tak čtu, možná to nebude přesně ten problém.
Nevím, zní mi to trochu záhadně. Možná že se nezbedná trolej jen nechce moc kamarádit s navazující trolejí, tak ty křivky křivý rozpoj ať se nehádaj.
Pravděpodobně si to už vyzkoušel a možná píšu nějakou kravinu, ale nic lepšího mi nenapadá.
Eternal Trainz error ... .. .
Uživatelský avatar
Qpepr
Object Creator
Object Creator
 
Příspěvky: 119
Registrován: pon 28. lis 2011 23:41:18
Bydliště: Západní středočesko
Trainz UID: 538500
Jezdím v: TS09
Hardware: i7-2600K, GTX670

Re: elektrifikace

Příspěvekod krumlov » úte 17. kvě 2016 8:22:40

Při pohledu zhora při maximálním přiblížení musíš drát vidět. Jestli ne, tak ho uchop a vrať se s ním tak, až ho uvidíš. Nebo si odpočítej max 60 m. To je nejjednodušší rada.
Používám sloupy a příslušenství od Balda,D64, FA-, dráty LW.
Já zase řeším napájení troleje, měnírny nejsou, ty od maďarů a španělů nevyhovují. Máte někdo řešení? Poraďte.
krumlov
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 123
Registrován: stř 12. bře 2008 20:46:19
Bydliště: Moravský Krumlov

Re: elektrifikace

Příspěvekod misoft » úte 17. kvě 2016 11:51:41

Problém "miznúceho" troleja (od Balda) je práve vo vzdialenosti. Ak je trolej napr. 60 nn cc - tak vzdialenosť medzi výložníkmi (teda rozpätie) musí byť 60m +/- 0,5m - pri väčšom rozpätí práve tá alfa robí šarapatu a trolej začína sa strácať.
A za ďalšie - ak máš jednu trolej a potrebuješ "manévrovať s jednotlivými časťami - tak buď celok rozpojíš a potom so stlačeným Shift-om voľne môžeš pohybovať.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 939
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: elektrifikace

Příspěvekod geopas » úte 17. kvě 2016 23:23:40

Dík všem za rady, pomohlo mi to. Zvlášť to, že musím dodržovat délku pod 60m. Na rovných úsecích jsem trolej tahal delší. Teď si dávám pozor, a zatím se problém s mizením troleje neobjevil. Díky.
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 206
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06

Re: elektrifikace

Příspěvekod misoft » čtv 19. kvě 2016 18:41:24

Poznámočka: Sú aj iní tvorcovia, ktorí vytvorili troleje. A majú dokonca 70m - a toto sa používa na priamych koľajách....
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 939
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer


Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Google [Bot] a 2 návštevníků

cron