Parné lokomotívy v TRS 2009

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod Mato754 » sob 01. úno 2014 22:52:47

Zdravím páni, neviem či aj Vy máte podobný problém ako ja, ale v trainz 2009 mám problémové chovanie parných rušňov. Keď sa s nimi rozbieham, strašne divne skáču a preklzujú a trhajú s celým vlakom.Je to absolútne nehratelné.Neviete prosím vás niekto ako na to?Nemám ani len v kútiku duše tušenia, ako sa to dá vyriešiť.Budem vďačný za každú radu. Prajem vám pekný večer! :)
Mato754
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob 01. úno 2014 22:48:09
Bydliště: Zvolen
Trainz UID: 0

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod Churchill » ned 02. úno 2014 9:32:17

- jakou grafickou kartu máš v PC
- je grafická karta externí (ve slotu na základní desce), nebo interní (součást základní desky)
- jaký máš procesor na základní desce
- kolik máš paměti RAM na základní desce
- škube to i s motorovými, nebo elektrickými lokomotivami (jsou jednodušší a grafická karta nemusí toho tolik najednou načítat)
Uživatelský avatar
Churchill
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1993
Registrován: pát 29. úno 2008 6:44:13
Trainz UID: 276055
Jezdím v: TS12
Hardware: Win_7 (64-bit verze)

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod azaren » ned 02. úno 2014 15:00:35

Mám ten samý problém - trošku upřesním, nejedná se o problém s grafikou ani žádným jiným HW či SW. Problém je čistě v nastavení lokomotivy, buď v configu, nebo v nastavení engine. "Lokomotiva se trhá" znamená něco ve smyslu: rozjede se a až dosáhne rychlosti cca 35km/h, pak ztratí výkon na 10%, to s ní cukne jak zpomalí a pak zase zrychluje a tak stále dokola v rozmezí cca 1s. Netrhá se to graficky. Snad jsem dokázal nastínit situaci pochopitelně.

Můj názor je, že ty lokomotivy mají nastavený některý parametry v engine špatně.

A jako bonus eště uvedu, že moje druhá parní lokomotiva, kterou jsem zde na serveru stáhl dělá to, že se sama od sebe rozjede, až dosáhne cca 120 km/hod, ve vteřině zastaví a zase sama od sebe jede dozadu...a tak stále dokola...někdy se rozjede na 120km během dvou sekund a lítá na 10m tam a zpět jak zběsilá...

Parní éru jsem tímto zatím pustil k ledu, ani jsem to sem nepsal, ale když už tu je ten topic...tak se přidám :)
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod azaren » úte 04. bře 2014 13:51:27

Nerad dávám UP, ale poslední dobou mám chuť parní éru rozjet a to se bez parních lokomotiv dělá dost špatně :)

Proto se ptám, nenašel by se někdo z místních s tímto problémem, který dokázal opravit?
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod alesino62 » stř 07. kvě 2014 16:31:40

Ahoj všem . Jestli dovolíte tak se také přidám se svojím problémem parních loko . Mě některé páry ve strojvůdci vyrazí rychlosti až 1900km/h . Jiné zase jedou jenom 15km/h. Neumím si to vysvětlit co se stalo.
alesino62
Začátečník
 
Příspěvky: 39
Registrován: úte 11. led 2011 17:07:03

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod azaren » čtv 17. črc 2014 13:33:48

Zdravím,

tímto trošku udělám UP a přidám ještě jeden dotaz. Nevíte o nějaké steam loco (případně diesel), která má nešifrovaný script na spotřebu paliva, u které když palivo dojde, lokomotiva nejede? Vím o scriptu Sašuleho, ale ten script se buguje. U původního obsahu jsem nenašel jedinou lokomotivu, kde by ten script byl udelanej tak, aby lokomotiva bez uhlí nejela (vyjímka je SD loko, ale tam je ten script šifrovanej)

Díky za odpověďpředem, nejlépe za odpovědi dvě i na předchozí dotazy.

S pozdravem Azi
^:)^
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod alesino62 » pát 12. pro 2014 18:43:53

Zdravím všechny. Kdo z vás mi poradí přátelé. Nejdou mi zvuky ani na jedné parní loko. Už jsem vyzkoušel všechno možné.
alesino62
Začátečník
 
Příspěvky: 39
Registrován: úte 11. led 2011 17:07:03

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod misoft » sob 13. pro 2014 12:46:45

Skontroluj si závislosti k loko. Podľa KUID listu. Či ich tam máš a či sú pre tvoju verziu hry.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 939
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod azaren » čtv 28. led 2016 11:05:23

Po hodně dlouhé době jsem se zas podíval na páru a věnoval jsem tomu cca 12 hodin čistýho času. A nepřišel jsem na nic podstatnýho. Vážně tu není nikdo kdo by pomohl? Mi neříkejte že s tímto jezdíte - to se prostě nedá. Maximální rychlost bez cukání se dá jet cca 40 km/h. Original steam loco tento problém nemají ale ikdyž jsem z nich zkopíroval celý engine lokomotivy i engine tenderu do nefunkční lokomotivy, stejně lokomotiva cukala.
Zkoušel jsem nefunkční loko a funkční tendr a stejně cukala, takže problém bude někde v lokomotivě. Hrál jsem si s jednotlivými parametry (hlavně kolem pistonů) ale nepomohlo nic.

Cukání u nefunkčních lokomotiv začíná, když začně žlutě blikat regulator. To je standardně když lokomotiva prokluzuje ale toto cukání se děje pouze ve vyšších rychlostech (30km/h+)

Vážně bych byl vděčný byť za náznak pomoci, testování bych si dokázal udělat sám.

S díky,

Azi
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod azaren » pon 11. črc 2016 8:34:57

Opět jsem se po dlouhé době vrhnul na parní éru a opět jsem s bídou pohořel. Dokonce už s téměř jistotou dokážu říct, že hrát si s parametry můžu jak chci, protože na nastavení engine téměř vůbec nezáleží. Proč? Protože když vezmu dvě lokomotivy a dám do nich stejný engine, tak obě fungujou (a nestydím se říct) BRUTÁLNĚ jinak. Dokonce se vyskytují i případy lokomotiv (zde na stránkách stažitelné) dělané pro TS04, které v TS09 jezdí 150km v hodině , aniž bych jim dal "páru" a to i přes aktivovanou vlakovou i nezávyslou brzdu. Šílené? ne, to je realita. Čili se Vás tak akorát mohu zeptat. Je mimo kuid engine ještě něco co ovlivňuje výkon lokomotivy? Co ji dokáže rozpohybovat, aniž by jsem jí vůbec odbrzdil? Odpověď už asi nečekám, buď jezdí všeci v TS04 nebo asi nikdo s parními lokomotivami ani nejezdí...Ale zkusím štěstí ještě jednou...
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod ogarm » úte 12. črc 2016 15:14:30

Jízdní vlastnosti lokomotivy řídí jen enginespec. Jediné do čeho v enginespecu hrabu je max deccel, max accel a max speed.
Uživatelský avatar
ogarm
Zatápím pod kotlem
Zatápím pod kotlem
 
Příspěvky: 680
Registrován: sob 15. bře 2008 8:20:41
Bydliště: Šumperk
Trainz UID: 202075
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod janlady » úte 12. črc 2016 17:10:39

Voni Azaren zkusej Oficialni Smejky Trainz ,poptaj se Smejkiho co a jak , řekl bych že o této problematice ví nejvíce.

grrr :-O :bomb: :boohoo: :))))
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1074
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Parné lokomotívy v TRS 2009

Příspěvekod azaren » pon 14. lis 2016 13:35:12

Prosím Vás,
Mám takový problém a bude možná i dost těžké se vyjádřit, snad to bude pochopitelné Vám ostatním.
Skusím to takto - kdyžtak se ptejte na upřesnění: Nevíte někdo prosím jak u parních lokomotiv (v 09) pozměnit rychlost otáčení soukolí?

Problém je v tom, že lokomotiva jede určitou rychlostí, ale animace kol je udělána tak, že se otáčí očividně rychleji.
Je nějaké nastavení v configu nebo něco, co toto otáčení ovlivňuje?
Uvedu, že v tomto jsem absolutní outsider a pokud by někdo věděl, tak pouhopouhým uvedením "to změníš tam" mi moc nepomůže.
Vím že chci dost, ale kdyby někdo věděl, dost by mi to pomohlo v tom využít spoustu dalších krásných modelů parních lokomotiv.

/e: vyřešeno, muselo se u všech bogey nastavit direct-drive na 0 s vyjimkou hlavního soukolí. Pak už šlo upravit animdist na požadovanou hodnotu a funkční to bylo i v CAb modu. (před opravou direct-drive se to při úpravě animdist projevilo jen v DCC modu)
azaren
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát 04. led 2013 21:01:11
Trainz UID: 0
Jezdím v: TS09
Hardware: RAM 8Gb je mi málo


Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník