Bardotky

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

Bardotky

Příspěvekod Tunelar555 » sob 26. bře 2011 21:29:25

Prosím vás dá sa v TRS 09 jazdiť s Bardotkami zo stránky http://bardotky.ic.cz/?
Pri inštalácii CDP sa nepodarila načitať ani jedna textúra.
Skúšal som pack stiahnuť aj druhý krát, či nie je poškodený ale znova rovnaký výsledok.

Ďakujem.
Tunelar555
Začátečník
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno 2011 22:34:35

Re: Bardotky

Příspěvekod sudruh » sob 26. bře 2011 21:31:43

Dá, mne idú vpoho.
May The Force Be With You
Uživatelský avatar
sudruh
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1446
Registrován: čtv 22. kvě 2008 17:36:09
Bydliště: Devínska Nová Ves
Trainz UID: 289865
Jezdím v: TS09
Hardware: MSI GX623 (4gRAM, Radeon HD4670, dvojjadro centrino 2 1.6g, 7.1 audiovýstup... no proste delo)

Re: Bardotky

Příspěvekod Tunelar555 » pát 01. dub 2011 16:57:20

A neviete prečo mi nechce načítať textúry?
Skúšal som inštalovať patch ale ten nie a nie naištalovať (v polke inštalácia zamrzla).
Tunelar555
Začátečník
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno 2011 22:34:35

Re: Bardotky

Příspěvekod sudruh » pát 01. dub 2011 21:58:59

Zrejme nezamrzla, patche na 2009 trvajú aj niekoľko hodín, ono sa to potom zdá že sú zmrznuté. Niesú.
May The Force Be With You
Uživatelský avatar
sudruh
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1446
Registrován: čtv 22. kvě 2008 17:36:09
Bydliště: Devínska Nová Ves
Trainz UID: 289865
Jezdím v: TS09
Hardware: MSI GX623 (4gRAM, Radeon HD4670, dvojjadro centrino 2 1.6g, 7.1 audiovýstup... no proste delo)

Re: Bardotky

Příspěvekod Tunelar555 » sob 02. dub 2011 12:44:09

Hej,to bolo peklo.....inštaloval som dva patche ale výsledok bol rovnaký,nešla nainštalovať ani jedna textúra. /:)
Tunelar555
Začátečník
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno 2011 22:34:35

Re: Bardotky

Příspěvekod Atkins » čtv 07. dub 2011 12:04:58

Ale hovínko - to je v prackách :lol:
Uživatelský avatar
Atkins
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 3200
Registrován: stř 12. bře 2008 15:39:25
Bydliště: Úplně jinde
Trainz UID: 71716
Jezdím v: TS10
Hardware: Core2Duo 3,00 GHz - 4GB DDR3, ATI HD3850, WXP-SP2, LCD-TV 37"

Re: Bardotky

Příspěvekod Tunelar555 » čtv 07. dub 2011 16:52:07

Ja mám asi smolu na takéto veci.....
Nepomohlo nič, pri každej inštalácii mi pravidelne vyhadzuje: Unable to load source texture hash... a na konci je vždy niečo iné |D: |D: |D:
Tunelar555
Začátečník
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob 05. úno 2011 22:34:35

Re: Bardotky

Příspěvekod faba » pon 08. srp 2011 18:39:07

Připojím se sem a zeptám se zdali by mě někdo neposlal na email zbynekfabianek@tiscali.cz cab 749 a 751 z těch bardotek funkčních v trs10 nemohu je prostě opravit a vzdávám to.
faba
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon 24. bře 2008 18:49:23
Trainz UID: 407829
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: Bardotky

Příspěvekod kiski » sob 09. lis 2013 13:38:55

Zdravím páni,

chcem sa spýtať, či už niekto pokročil s úpravami na Bardotkách a či mu ide všetko tak ako má...?? Pýtam sa preto, aby som nerobil náhodou robotu, ktorá je už dávno urobená...

Momentálne som sa totiž do toho ponoril, a upravil som si jednu vzorovú Bardotku, aby som vedel, či to dokážem - a div sa svete, ide to. Aj keď musím povedať, že obzvlásť pri tom cab-e bola zapeklitosť (ano, guma_bump.texture robila problém, ale hex editorom som neopravoval názov samotnej textúry, ako sa tu niekde píše |D: - to nemalo vôbec vplyv [-X - musel som upraviť niečo iné :)>- )... Lenže ako sa vraví, Slováka neoje.eš :D , a nakoniec povolila. Musel som sa však hlboko ponoriť do mojich vedomostí a skúšať všeličo v HEX-editore... Hlavné je že to ide, a nevyhadzuje to v CMP žiadne chyby.

Takže - mám v tom pokračovať a potom popísať úpravy? Alebo sa nato vykašľať, lebo je to už hotové?? Je jasné, že vydať to nemôžem, je to vlastníctvo Dušana Raaba alias 350 (jedine, že by mi to povolil), ale lokálne si to samozrejme snáď rozchodiť môžem...

Dikes za odpovede.
Uživatelský avatar
kiski
Začátečník
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob 09. lis 2013 13:28:50
Trainz UID: 661492
Jezdím v: TS09
Hardware: Lenovo Z510 Intel i5 Haswell 4200, GeForce GT740M 2GB, 6GB DDR3, 1TB Hdd + 8GB Ssd, Win 7 Pro 64

Re: Bardotky

Příspěvekod kajnos » ned 10. lis 2013 10:16:29

Popsat to samozřejmě můžeš. Já to zkoušel taky rozchodit, ale nepodařilo se. Buď byl problém s chybějící texturou nebo mi zmizeli všechny pohyblivé části, tak jsem to vzdal.
kajnos
JTT: Skins
JTT: Skins
 
Příspěvky: 75
Registrován: ned 16. bře 2008 12:56:01
Bydliště: Ostrava
Trainz UID: 244577
Jezdím v: TRS2004 + SP4

Re: Bardotky

Příspěvekod kiski » úte 12. lis 2013 10:18:44

Zdravím,

moje opravy boli nasledujúce:

Bogey - vadný typ materiálu TEX_SHINE pre textúru env_metal_for_wheels. Náprava je jednoduchá, stačí prehnať .im podvozku cez PM2IM a nechať stripnúť materiály. Program nefungujúci materiál vyhodí, a zmení počet materiálov na správny. Potom to funguje bez problémov...

Cab - tu to už nie je také jednoduché, PM2IM to nevie opraviť. Vadný názov materiálu pre guma_texture. Tento materiál používa bump mapu, ale v .im súbore je uložený iba ako m.onetex. Správne by mal byť m.tbumptex. Lenže prepísaním iba samotného typu materiálu by sa zväčšil názov a rozhádzali by sa chunky, .im by sa nedalo skompilovať. Dá sa to však obísť fintou zmeny celého názvu so zachovaním počtu znakov. Čiže zmeniť guma.m.onetex na gu.m.tbumptex a uložiť. Stačí nato akýkoľvek hex editor. Potom som to ešte prehnal cez PM2IM, pre istotu. Žiadne chyby to nevyhadzovalo.

Ostatné úpravy sú triviálne, tak ich nebudem zbytočne popisovať.

Hádam to niekomu pomôže... ;)

Kiski :roll:

EDIT: Plánujem ešte dorobiť k Bardotkám tiene v odpovedajúcom počte polygónov, a aj thumbnaily, aby to potom bolo možné prevádzkovat aj v neskorších Trainzoch...
Naposledy upravil kiski dne úte 12. lis 2013 17:12:06, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
kiski
Začátečník
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob 09. lis 2013 13:28:50
Trainz UID: 661492
Jezdím v: TS09
Hardware: Lenovo Z510 Intel i5 Haswell 4200, GeForce GT740M 2GB, 6GB DDR3, 1TB Hdd + 8GB Ssd, Win 7 Pro 64

Re: Bardotky

Příspěvekod jagg » úte 12. lis 2013 16:50:14

Klobouk dolů, pokud se nemýlíš a tvůj popis důvodů těch chyb je správný, tak jsi první, koho vidím, že to takhle kompletně popsal.
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 866
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: Bardotky

Příspěvekod kiski » úte 12. lis 2013 19:59:07

No mne to funguje, tak nevidím dôvod, prečo by to nemalo byť správne... =; jedná sa o TS2009 SP1

EDIT: Tu sú screeny...

Exteriér:
Obrázek

Cab (neviem, prečo je tak tmavý, v hre a aj na disku je v normálnych farbách, asi pre nahrávaní na rajce sa dačo pokazilo):
Obrázek

:pivo:
Uživatelský avatar
kiski
Začátečník
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob 09. lis 2013 13:28:50
Trainz UID: 661492
Jezdím v: TS09
Hardware: Lenovo Z510 Intel i5 Haswell 4200, GeForce GT740M 2GB, 6GB DDR3, 1TB Hdd + 8GB Ssd, Win 7 Pro 64

Re: Bardotky

Příspěvekod jungova » úte 17. říj 2017 8:11:28

kiski, diki za radu prepisem na gu*m.tbumptex, rozchodila jsem vsechny Bardotky v ts2012. Nic mi cervene nekrici.
Jen trochu problem. Zmizel mi v cabu volant. Je tam sice v .im souboru , ale nezobrzuje se.
Vi nekdo , jak ten volant zobrazit v ts2012 ?

EDIT : Oprava nepresnosti ---- za gu ma byt hvezdicka , nikoliv tecka.
jungova, kuid348682
Uživatelský avatar
jungova
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 841
Registrován: ned 06. dub 2008 22:41:21
Bydliště: Lodecka1206/2,11000Praha1
Trainz UID: 348682
Jezdím v: TS12
Hardware: ASrock4extreme, i7 6700K 3.4GHz, radXFX480 2x8gb, DDR4 32gb, system SSD m2, w10 64bit, 2xHDD 1a1tb

Re: Bardotky

Příspěvekod jagg » úte 17. říj 2017 9:43:57

auto-create 1
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 866
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Další

Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron