problém přidat zboží

Vyhrazeno pro diskusi na téma nové verze hry: Trainz Simulator 2009

Moderátor: Lugger

problém přidat zboží

Příspěvekod geopas » stř 21. lis 2018 15:09:05

Zdravím, po více než roce jsem se vrátil k Trainz. Hru jsem nainstaloval, dal všechny servis packy, doinstaloval kuidy, vše proběhlo bez problémů.
Hra normálně funguje, až na přidávání zboží do vagónů.
Když chci do vagonu přidat další typ zboží na přepravu, a v nákladovém listě vagónu dám +, otevře se nabídka zboží, která je prázdná.
Problém mají všechny vagóny označené zelenou „fajfkou“
Takže mohu pracovat jen se zbožím, které je v daném vagóně předinstalované.
Zkoušel jsem vagony smazat (některé smazat nešly, tlačítko smazat bylo neaktivní) a znovu daný kuid instalovat, ale nepomohlo to.
V počítači se nic nezměnilo, hard i soft stejný jako před rokem, kdy to fungovalo.
Poradí někdo? Díky
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod misoft » stř 21. lis 2018 16:45:06

config.txt daného modelu!
Tam sa zapisujú, aký náklad sa môže nakladať. Otvor si ten cofnig vozňa s podporou nakládky a uvidíš zoznam. Mohol by si potom do toho doplniť tie svoje.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 953
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod ogarm » stř 21. lis 2018 18:09:18

A nenalil si s kuidy nějaký produkt do vyšší verze hry? Stalo se mi něco podobného.
Uživatelský avatar
ogarm
Zatápím pod kotlem
Zatápím pod kotlem
 
Příspěvky: 681
Registrován: sob 15. bře 2008 8:20:41
Bydliště: Šumperk
Trainz UID: 202075
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod geopas » čtv 22. lis 2018 0:30:36

Mě se ta hra normálně zbláznila. Odpo jsem ji ukončil a vypnul jsem počítač, před chvílí jem přijel a zapnul jsem ho a piustil trainz že kouknu na ten config. Ale nejdříve jsem spustil hru abych zjistil zda problém přetrvává.
Mě přestaly fungovat všechny kontroly aktivátoru, všechny flexibilní průmyslové objekty. Zmizely mi průmyslové objekty. (Místo kolejí zakončených červenými šipkami tam byly obyčejné koleje). Z kontroly aktivátoru zbylo všude prázdné okno. Zmizely některé stromy, tráva, domy, mosty, tunely. Ve hře v nabídce nebyly, ale když je dal vyhledat ve správci normálně jsem je našel.
Když jsem hru předtím končil, krom zboží chodilo vše. Počítač jsem standardně vypnul a vše krom Trainz regulézrně běží.
Aktualizaci jsem žádnou nestahoval.
Takže mě čeká přeinstalace. Díky za radu.
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod bumbrdlik » čtv 22. lis 2018 8:48:09

Problém s přidáním produktů (zobrazí se prázdný seznam) má u mne TRS2009+SP4 (sestava 44653), jinak TRS2009+SP3 (sestava 41844) funkguje s produkty správně. Problém s produkty v SP4 mi psalo i více Trainzáků. Takže lépe provozovat TRS2009 jen s SP3, ikdyž zase má jiné mouchy.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2631
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod geopas » čtv 22. lis 2018 13:31:09

No, já mám tu verzi SP4.
Zapoměl jsem naposledy napsat, že mi zboží u vagónů po spuštění hry začalo fungovat bez jakéhokoli mého zásahu, ale průmysl a aktivátory nefungují. Zkusil jsem dát flexibilní průmyslovou kolej na původní místo, nastavil jsem ji stejně jako byla původní, stejně jsem ji pojmenoval a začala fungovat.
Stejně tak jsem znovu osadil aktivátor a nastavil jej stejně jako byl předchoyí a funguje také.
Tunel který zmizel, jsem ze hry odstranil,daný kuid jsem znovu nainstaloval a je ve hře zpátky. Zkusil jsem přeinstalovat stromy které zmizely. Správce ohlásil že tam daný strom je a já dal přepsat, znovu jej uložil a je také zpátky ve hře.
Narazil jsem na součást která mi napsala, že nemám oprávnění nastavení změnit. Tady si nevím rady co s tím.
Tak to postupně zkusím takto opravit, do přeinstalace se mi nechce.
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod geopas » sob 24. lis 2018 13:47:59

tak jsem nakonec musel přeinstalovat. Zkusil jsem dát jen SP 2 a SP3. Jenže mi nefungovala mapa se hrou z původní instalace. Když jsem zvolil mapu a hru napsala mi že jsem nezvolil žádnou mapu. Protože o vytvořenou mapu nechci přijít instaluji i SP 4 uvidím jak to dopadne.
Díky všem za rady.
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod bumbrdlik » pon 26. lis 2018 16:15:55

Já mám v TRS 2009+Sp3 v configu u mapy a hry trainz-build 3.1, Ty tam asi budeš mít 3.3, proto ti mapa načíst nešla. Zkusil bych to snížit na 3.1, ale jen s podmínkou, že ty svoje mapy máš zálohované.
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2631
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: problém přidat zboží

Příspěvekod geopas » pon 26. lis 2018 19:12:32

Nevím kde je problém. Nainstaloal jsem úplně novou čistou instalaci, pak jsem nainstaloval všechny kid které jsem měl v předchozí hře a nainstaloval svou mapu.
Zboží funguje, aktivátory také. flexibilní průmysl také, ale některý prúmysl jako třeba uhelný důl se na mapě nezobrazí. Stejně tak některé textury, koleje, stromy či budovy.
Když dám stravbu nové mapy všechny tyto objekty se bez problémů na nové mapě zobrazí a fungují.
Přitom stačí vzít daný kuid, znovu jej instalovat, dát přepsat a pak ctrl M uložit a v mé hře se daný objekt objeví.
Problém bude asi s mapou, ale nerozumím tomu. Takže teď mapu opravuji a opravuji.
Uživatelský avatar
geopas
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 211
Registrován: ned 06. dub 2008 16:11:52
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06


Zpět na Trainz Simulator 2009

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron