Chybějící závislosti

Obecně o hře Trainz Railroad Simulator 2006. Proč si ji koupit? Problémy se stahováním objektů. Instalace objektů pomocí Správce součástí. První spuštění. O opravných balících hry.

Moderátor: Lugger

Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » čtv 21. dub 2011 15:54:30

Ahoj všem,
cca před měsícem jsem si pořídil první Trainz, na radu na K-Reportu, TRS2006. Jsem z toho docela zoufalej. Přešel jsem k Trainz z MSTS, kde mi vadila "mrtvost" hry. Když jsem už v TRS pochopil instalaci objektů (.cdp) přes SSP, tak se mi ty mapy apod. stejně neukazují ve hře. Zase studium zdejších stránek a zjistil jsem, že mi chybí související KUIDy. Njn, ale kde je sehnat? Máte někdo někde nějaký seznam, kde se dají ty soubory pod KUIDy stáhnout? Máte nějaký návod, pro TRS lamy, jak postupovat? Už fak nevím, jak dál a docela mě to mrzí. Díky předem za pomoc.
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod waistcoats » čtv 21. dub 2011 19:28:11

No člověče, to bude trochu problém, jelikož jsi si zvolil dosti neštastně verzi hry.
1. zhruba 60% kuid seženeš na Auranu, kde musíš být registrován a registrovat svůj CD key. Ale protože pro TRS2006 skončila podpora pro download zářím 2010 je ti to k ničemu.
2. otevři si config.txt soubor a v něm bývají uvedeni autoři těch kuid a s trochou štěstí i web adresou stránek, kde jsou ty součásti možné stahovat
3. zdejší uživatel "Rubik" má na svých stránkách databázi stránek autorů kuid, které jsou dostupné
4. stránky webu zdejšího fóra s českými autory kuid
Zkouším TS 2009 SP3...
Uživatelský avatar
waistcoats
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 209
Registrován: stř 12. bře 2008 21:21:17
Bydliště: ČR, Holubice
Trainz UID: 310125
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon64 X2 6000+,3GB RAM,nVidia GIGABYTE 9500GT 512MB

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » pát 22. dub 2011 9:40:04

Hm, to mě docela mrzí, já jsem tohle forum neznal, objevil jsem ho, až jsem vlastně instaloval hru, zaregistrovanej jsem, i SP1 tam mám. Ale mně chybí kuidy k tvorbě, co jsem stáhnul na stránkách jedisoft, tzn. od českých autorů. Kouknu na ten odkaz, jestli něco najdu. Já se ptal na K-reportu, protože mám tu hru do ntb s integrovanou grafikou a chtěl jsem ji lokalizovat na české addony. Tak mi nějaký tamní Tomrom doporučil právě verzi 2006. Ono to tak ani nevadí, stála mě 199,- Kč. Ale kterou verzi si tedy pořídit? TRS 2010 nechci, má nějaký nový engine na růst stromů, nebo co, sice to prý vypadá hezky, ale hra se seká a 2009 mi nedoporučovali kvůli chybějícím addonům (není na ni skoro nic, prý). Jinak mi ta 2006 na tom ntb jede na plný céres. Díky za odpověď.
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod waistcoats » pát 22. dub 2011 11:28:31

Tak teda nevím co ti kdo na K-reportu "nakukal", ale TS2009 je též nabito addony (konkrétně třeba loco a vagony od Balda).Pokud je mi známo bylo Trainz-Classic bez vestavěných součástí, to byla verze právě mezi TRS2006 a TS2009. Takže osobně bych ti momentálně doporučil právě TS2009(dá se pořídit okolo 350,-kč ve výprodejích), ta má na Auranu zaručenu podporu pro stahování do r.2014. Ale zase bude nejlepší se ted naučit zacházet se součástmi v SSP TRS2006 (budou na tebe vyskakovat různý vykřičníky), protože v TS2009 je to skoro podobný- možná o málo horší...
Případně bych byl ochotný ti zaslat svoje záložky Firefoxu s za leta nashromážděnými odkazy na stránky s kuid od nás a zahraničí (některé už možná budou mrtvé).
Zkouším TS 2009 SP3...
Uživatelský avatar
waistcoats
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 209
Registrován: stř 12. bře 2008 21:21:17
Bydliště: ČR, Holubice
Trainz UID: 310125
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon64 X2 6000+,3GB RAM,nVidia GIGABYTE 9500GT 512MB

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » pát 22. dub 2011 12:29:35

2009 jsem viděl u kámoše, ten nemá staženého skoro nic, je to spíše sběratel her (simulátorů), než hráč. Ukazoval mi nějakou trať z Děčína do Bad Schandau, ale co mě zarazilo,že tam mu svítilo volno a jel někam do odbočky atd. A to na českých návěstidlech (AŽD). Právě proto jsem na K-čku požadoval odpověď, jestli se dají stáhnout i nějaká jiná návěstidla, která hlídají rychlost apod. A právě proto mi asi doporučil TRS 2006. Jestli jsem to správně pochopil, tak na každou verzi TRS musí být i verze addonů (nebo ne?). Já bych si klidně koupil i tu 2010, ale pokud se nedá vypnout ten engine na růst stromů, tak je to pro mě na nic, protože i na výkonných PC jede FPS dolů. A navíc, ta podpora českých addonů asi taky nebude. Měl jsem stažené DEMO 2009 a taky to jelo slušně, ale nezkoušel jsem nastavení grf na plno. Tak abych to shrnul: potřeboval bych verzi, kde je plné ovládání lokomotiv, jako ve verzích předchozích, možnost aplikovat české addony (lokalizace českého prostředí), možnost tvorby tratí (map) a hlavně, aby byly i ty kuidy k mání... Dík.
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod waistcoats » pát 22. dub 2011 12:59:11

:idea: :?: Co myslíš tím "podpora českých addonů"? Jako lokalizaci hry do CZ? Do hry si můžeš postahovat cokoliv, co najdeš na netu. Platí zde, že většinou fungují ve hře součásti pro danou verzi hry a příp. nižších verzí (po patřičné úpravě a opravě). Stavět tratě si můžeš v kterékoliv verzi, která obsahuje Editor. A "plné" ovládání lokomotiv funguje jen tehdy, pokud autor udělá verzi s cabem.
Zkouším TS 2009 SP3...
Uživatelský avatar
waistcoats
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 209
Registrován: stř 12. bře 2008 21:21:17
Bydliště: ČR, Holubice
Trainz UID: 310125
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon64 X2 6000+,3GB RAM,nVidia GIGABYTE 9500GT 512MB

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » pát 22. dub 2011 13:51:40

Jj, to mám přesně na mysli, jestli jdou do hry aplikovat i addony do předchozích verzí. A hlavně české addony, kolejivo, návěstidla, vozidla apod. Asi proto mi možná chybí kuidy i z těch funkčních českých prvků stažených ze stránek jedisoftu, protože já stahoval a instaloval jen ty, které byly pro verzi 2006 (popř. 2004+2006) a pro verzi s "?" (neznámou). Já to zkusím postahovat všechno a znovu naistalovat, uvidíme, co mi bude chybět. Díky za pomoc. Ještě se zeptám takhle: v SSP se mi zobrazí chybějící součásti (závislosti) jako ta žlutá placka s otazníkem? Pak to rozliknu a najdu chybějící součásti a teď jsou tam čísla těch kuidů, jedny v šedým čtverečku s otazníkem (neznámé) a pak zase se žlutou plackou... Který z nich jsou ty chybějící? Ď.
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod janlady » pát 22. dub 2011 16:49:05

Voni Terdal otazník=chybějící žlutá placka zase rozkliknout a další,začátek je běh na dlouhou trať třeba přečíst manualy tam pro začátek něco je a potom se ptát.Addony=kuidy se dají
použít v 99% ale trvá to trochu déle než se naučejí,hodně zdaru. |D: grrr :)) :D :bomb: :boohoo: :))))
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1056
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod waistcoats » pát 22. dub 2011 17:02:25

Ano, když si otevřeš SSP a klikneš např. na mapu pravým myšítkem a dáš "Zobrazit závislosti", vyskočí ti toto:Obrázek

ty žluté puzzle bez otazníku jsou kuid, které máš naistalovány a jsou bez závislostí. Ty "puzzle" s otazníkem máš rovněž naistalovány, ale ještě potřebují další závislosti. Stačí v tom okně klepnout na tlačítko Zobrazit v hlavním seznamu a potom znovu pravým myšítkem na to s tím otazníkem a dát "zobrazit závislosti".

Dále se ti může ukázat toto:
Obrázek

ta ikona "DS" značí, že daná součást je na DownloadStation na Auranu. Pro tebe, pokud si nepředplatíš stahování (FCT), k ničemu.
A ty s šedým čtverečkem jsou ty, které nemáš a musíš si je dohledat jinde (ale někdy jsou i na Auranu).
Zkouším TS 2009 SP3...
Uživatelský avatar
waistcoats
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 209
Registrován: stř 12. bře 2008 21:21:17
Bydliště: ČR, Holubice
Trainz UID: 310125
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon64 X2 6000+,3GB RAM,nVidia GIGABYTE 9500GT 512MB

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod janlady » pát 22. dub 2011 17:48:34

Voni Waistcoats zapoměli na Trainz Download Pro. |D: :)) :D grrr :boohoo: :)))) :bomb:
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1056
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » sob 23. dub 2011 17:32:27

waistcoats:
díky, tam jsem se už taky dostal, ale tápal jsem, který mám a který ne... Já se v tom nějak porochním.
janlady:
My děkujeme, ale My jsme se v tom manuálu úplně ztatili, tak jsme ho zavřeli a přesunuli se na tohle fórum, kde jsme toho pochopili daleko více. My se snažíme vždycky nejprve číst a pak se ptát, ale zde je to nad Naše síly.
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » pon 25. dub 2011 11:48:20

janlady:
My jsme znovu pročítali návod, ale opět nám připadalo, že jsme úplně někde jinde, než máme otevřeno, nechová se to, jak je popsáno v návodu (manual). My jsme asi starší na pochopení (a to je Nám pouhých 40). Zlatý MSTS, dělali jsme úkol 14-30 dní, pak kámoši ho projeli za cca 4-6 hodin, leckde se to seklo, leckde to klaplo, ale dobrý, Ale instalovalo se to jednodušeji, jak instalátorem, tak pouhým kopírováním. Asi to zabalíme. Děkujeme za pomoc.
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod jagg » pon 25. dub 2011 13:31:06

Njn to je úděl netrpělivých, ti asi holt budou muset zůstat u toho MSTS...
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 866
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod Terdal » stř 27. dub 2011 12:10:34

Njn, asi máš pravdu, protože už mě to nebaví číst poněkolikáté dokola a stejně tam z toho nevyčtu to, co potřebuju, tak jsem netrpělivý... ^:)^
Terdal
Začátečník
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned 17. dub 2011 7:14:29
Bydliště: Sadská
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS06 + SP1
Hardware: AMD Athlon 64X2 2,0 GHz HD 3200

Re: Chybějící závislosti

Příspěvekod alesino62 » úte 02. srp 2011 14:56:32

budte zdraví přátelé potřeboval bych poradit ohledně SSP a kuidu jde o to že když mám chybějici kuid tak ho dohledám nainstaluji oběkt se spravi a jiny oběkt mi hlasi stratu podobného kuidu jde hlavně o lokomotivy a když ty kuidy neustále hledám a instaluji tak jsem si všiml že jeden a ten sam kuid jsem tam nahral už po třeti a on tam pořád chybi chybi sice někde jinde ale chybí
alesino62
Začátečník
 
Příspěvky: 39
Registrován: úte 11. led 2011 17:07:03

Další

Zpět na Trainz Railroad Simulator 2006

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron