Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Obecně o hře Trainz Railroad Simulator 2004. Problémy se stahováním objektů. Instalace objektů. První spuštění. O opravných balících hry.

Moderátor: Lugger

Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod tyrkys » čtv 23. úno 2017 14:52:16

Dobrý deň,
predvčerom sa mi vyskytol problém, ktorý som nikdy predtým nemal a síce, že keď si chcem otvoriť nejakú mapu (buď svoju starú, alebo aj od iného autora) a tá obsahuje chýbajúce súčasti, tak mi hra zamrzne a vyhodí FATAL ERROR!

File: E:\src\relese\trs2004sp4\Jet\KernelStandard\File.cpp
Line:2273
Class: File
Reason: ReadNext() Failed to read block size
No call stack available

Keď spustím nejakú integrovanú, alebo svoju, ktorú som si začal robiť len tak zatiaľ kým si pomaly nepostahujem všetky chýbajúce objekty do starej mapy, tak to ide bez problémov.
Napadlo ma, že by to mohlo byť spôsobené nejakými novými súčasťami, ale od predošlého bezproblémového spustenia hry som inštaloval len nejaké príkazy z Auranu. tak som ich teda vymazal cez TrainzObjectz, ale bez výsledku.
Tiež ma napadlo, že by to mohlo byť náročnosťou mapy, ale to asi nezohráva rolu, pretože aj keď chcem spustiť mapu Stanica Nitra, kde som mal spravené len koľajisko stanicu a položených pár domov, tak to robí taktiež.
Divná vec je, že error píše, že je chyba v adresári E a jednotka E je v mojom PC DVD-RAM. Hru mám nainštalovanú na časti disku D.

Ďalej som skúšal:
-meniť všemožné nastavenia,
-meniť kompatibilitu,
-premiestniť hru do iného adresára,
-úple hru preinštalovať.
Nič nepomohlo...

Nevie niekto ako tento otravný problém vyriešiť?
grrr :-w [-O<
ArtistNR2 staré jméno mé.
Uživatelský avatar
tyrkys
Začátečník
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte 16. říj 2012 9:44:20
Bydliště: Nitra
Trainz UID: 438271
Jezdím v: TS12
Hardware: 3300MHz Dual core, Nvidia 730 GT 2GB, 8GB DDR3 RAM, Windows 7 64 bit

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod misoft » sob 25. úno 2017 16:18:01

*.cpp sú súbory z C++. A keďže ti to odkazuje na E:/ - teda optickú mechaniku, pravdepodobne si musel niečo cez optickú mechaniku do TRS dodávať.
Skús: zálohuj si niekde svoje súbory, súčasti, mapy. Neskôr si ich presunieš späť.
Potom: odinštalovať komplet TRS. Skontrolovať registre a všetko, čo sa TRS týka - vymazať - nesmie tam zostať ani jeden odkaz.
Nainštaluj TRS znova (aj so zadaním SN). Pre registráciu sa už nemusíš pripájať na Auran. Stačí ti otvoriť ContenttDispatcher a rovno v ňom zadať tvoje ID z Auranu (pod ktorým si hru registroval a bolo ti pridelené - je zo prvé číslo za KUID:xxxxxxxx:****.
Vytvoria sa opäť všetky potrebné adresáre a podadresáre. Potom spusť TRS a choď na nastavenia. A tam si zvoľ buď DirectX, alebo OpenGL (ten musíš mať v PC).
V hlavnom adresári (pokiaľ nenájdeš v Nastaveniach rozlíšenie pre monitor) ti stačí dopísať do trainzoptions.txt (príklad):
-height=768
-width=1366

prípadne aj ešte doplniť:
-fullscreenicles=1
-ResourceMemory=1536
- to je potrebná pamäť pre cache v hre - môžeš zadať až 1,5 násobok veľkosti RAM.
Skúsiť spustiť.
Ak bude fungovať, uložené veci premiestniť späť do pôvodných adresárov, teda do x (disk):/TRS2004(alebo ako to máš pomenované)/World/Custom.
Malá rada. V Custom je aj "profiles" - ja osobne pokiaľ rozbaľujem *.cdp súbory, tie sa rozbalia do World/Dispatcher/Download - ich presúvam potom do toho "profiles" a nemám s tým problémy.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod seml » sob 25. úno 2017 19:16:09

-fullscreenicles=1
...co tato funkce umí???
Děkuji, přeji klidný večer
Uživatelský avatar
seml
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1148
Registrován: úte 18. bře 2008 20:57:08
Bydliště: Liberec
Trainz UID: 239637
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz 3.10GHz 4,00GB RAM LCD 19"

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod tyrkys » pon 27. úno 2017 17:17:10

Ďakujem za radu. Skúsil som to celé, tak ako si to písal, no nepomohlo to.

Nakoniec som, ale prišiel na to kde je pes zakopaný.
Bolo to spôsobené príkazmi pre strojvodcov:

Hornz
Bellz
Uncouplez
Uncouplez From
Pantz a
Priorityz.

Ako jediné novostiahnuté som ich nevymzal, pretože mi pred pár rokmi, keď som naplno hravál Trainz nespôsobovali žiadne problémy a dosť som ich aj používal.
všimol som si, že sú formulované: kuid2:66277:XXXXX:1 (alebo 2 na konci).
Na "Aurane" sa dajú stiahnuť aj Hornz a Uncouplez from, ktoré majú bežne formulovaný kuid a idú bez problémov.

Prečo mi to, ale teraz blbne a pred tým to šľapalo bez problémov???
Škúšal som aj prepisovať kuidy a configy vyššie uvedených príkazov, ale bezvýsledne.

seml píše:-fullscreenicles=1
...co tato funkce umí???
Děkuji, přeji klidný večer


Tak to by ma tiež zaujímalo. Startup parametre pre TRS 2004 poznám, ale toto mi nič nehovorí. Neni to pre inú verziu Trainz?
ArtistNR2 staré jméno mé.
Uživatelský avatar
tyrkys
Začátečník
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte 16. říj 2012 9:44:20
Bydliště: Nitra
Trainz UID: 438271
Jezdím v: TS12
Hardware: 3300MHz Dual core, Nvidia 730 GT 2GB, 8GB DDR3 RAM, Windows 7 64 bit

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod misoft » pon 27. úno 2017 17:52:01

seml píše:-fullscreenicles=1
...co tato funkce umí???
Děkuji, přeji klidný večer


Podľa mňa to automaticky roztiahne na full obrazovku.
A tiež sa divím - pretože pôvodne tam by malo byť -fullscreen, keď som upravoval trainzoptions.txt - dopĺňal som niektoré veci, ktoré pôvodný trainzoptions nemal.
    -DepthBits=24
    -StencilBits=8
    -autopilotsignaldistance=400
    -fullscreenicles=1
    -Jet=bin
    -cabinfov=65
    -driverfov=55
    -loadingtime=2
    -ShowKuids
    -keepallresources=1
    -keepparticles=0
    -ResourceMemory=1536
    -surveyorfov=30
    -height=768
    -width=1366
    -framerate=30
    -intro=disable
    -forcerealtimeload=0

Zvýraznené som dopĺňal - a o tých príkazoch som dávnejšie čítal na Auran fóre (ale už vám asi zdroj nenájdem - predsa som to robil cca pred 6-timi rokmi) Ale potvora funguje i s týmto príkazom - automaticky to mám na celej obrazovke 16:9
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod seml » pon 27. úno 2017 18:08:01

Děkuji za info, některé funkce ani neznám. =;
Přeji jklidný večer.
Uživatelský avatar
seml
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1148
Registrován: úte 18. bře 2008 20:57:08
Bydliště: Liberec
Trainz UID: 239637
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz 3.10GHz 4,00GB RAM LCD 19"

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod Sley » pon 27. úno 2017 18:26:09

seml píše:Děkuji za info, některé funkce ani neznám. =;

Z toho si nic nedělej, já jich neznám většinu |D: Resp. znám akorát showkuids, a to je pro mě hodně užitečná funkce :-)
Uživatelský avatar
Sley
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 64
Registrován: čtv 26. dub 2012 19:11:06
Bydliště: Ústí nad Labem
Trainz UID: 0
Jezdím v: TRS2004 + SP4

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod seml » pon 27. úno 2017 18:49:31

...troufám říci, nepostradatelná ;)
Uživatelský avatar
seml
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1148
Registrován: úte 18. bře 2008 20:57:08
Bydliště: Liberec
Trainz UID: 239637
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz 3.10GHz 4,00GB RAM LCD 19"

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod tyrkys » pát 03. bře 2017 23:37:22

Keď sem už píšem, neposlal by mi niekto jednu koľaj od Trundy prosím?
Mala by to byť polozarastená, bez hrdze na temeni s drevenými podvalmi. Pred tým som si ju stiahol z jeho stránok, ale tie už nefungujú a tu tá koľaj v balíčku nieje. Mal som ňou spravenú polovicu koľajiska a teraz je to prázdne. Kuid neviem :-s
Len chcem aby sa mi to doplnilo a potom ju vymením cez trainzMap za nejakú, ktorá ešte je k mání.

Obrázek
image hosting gratis
ArtistNR2 staré jméno mé.
Uživatelský avatar
tyrkys
Začátečník
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte 16. říj 2012 9:44:20
Bydliště: Nitra
Trainz UID: 438271
Jezdím v: TS12
Hardware: 3300MHz Dual core, Nvidia 730 GT 2GB, 8GB DDR3 RAM, Windows 7 64 bit

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod misoft » sob 04. bře 2017 17:34:28

Koľaje od Trundy máš predsa aj tu: http://www.trainz.cz/download/autor/tru ... ne%C4%8Dek)
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod tyrkys » pon 06. bře 2017 8:51:16

Áno, ale ako som písal tam tá koľaj neni. Pozeral som cez TrainzObjectz chýbajúce kuidy typu rail, ale trundov tam nebol. Niečo sa mi marí, že to bola prerábka od iného autora.
Zrejme to bude KUID:47439:37210. Ako jediný z typu rail mi ho nenašiel google a nenašlo mi ho ani na Aurane. Ostatné sa mi podarilo dohľadať a posťahoval som si ich. Väčšinou to boli ale nejaké oplotenia.

Hold, si to budem musieť asi pekne prerobiť manuálne.
ArtistNR2 staré jméno mé.
Uživatelský avatar
tyrkys
Začátečník
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte 16. říj 2012 9:44:20
Bydliště: Nitra
Trainz UID: 438271
Jezdím v: TS12
Hardware: 3300MHz Dual core, Nvidia 730 GT 2GB, 8GB DDR3 RAM, Windows 7 64 bit

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod ogarm » pon 06. bře 2017 16:32:47

Vím že v té řadě kolejí mám i 4 koleje od autora Papouška a jsou ve standartu Trundy. Jsou to dřevěny a betonovy pražce v trávě a pak jedna s dřevěnýma jakoby hodně zaprášená či co to je. Nejsou li to ty co sháníš?
Obrázek
Naposledy upravil ogarm dne pon 06. bře 2017 20:47:02, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
ogarm
Zatápím pod kotlem
Zatápím pod kotlem
 
Příspěvky: 683
Registrován: sob 15. bře 2008 8:20:41
Bydliště: Šumperk
Trainz UID: 202075
Jezdím v: TRS06 + SP1

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod misoft » pon 06. bře 2017 18:58:58

tyrkys píše:Áno, ale ako som písal tam tá koľaj neni. Pozeral som cez TrainzObjectz chýbajúce kuidy typu rail, ale trundov tam nebol. Niečo sa mi marí, že to bola prerábka od iného autora.
Zrejme to bude KUID:47439:37210. Ako jediný z typu rail mi ho nenašiel google a nenašlo mi ho ani na Aurane. Ostatné sa mi podarilo dohľadať a posťahoval som si ich. Väčšinou to boli ale nejaké oplotenia.

Hold, si to budem musieť asi pekne prerobiť manuálne.

Tento KUID asi nie sú koľaje - podľa http://www.trainzkuidindex.com/eng/Assets/search bolo na aurane ako river2-2a - už to tam nie je - má to niečo spoločné s vodnými tokmi.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod tyrkys » úte 07. bře 2017 2:12:32

Ogarm :arrow: Áno na 99% to budú ony.

Misoft :arrow: Je to možné. Nebol som si istý, či je to koľaj v pravom zmysle slova. Škoda, že sú v tejto kategórii aj spline veci. Mohli tomu spraviť kategóriu vlastnú. Takto človek poriadne nevie čo je čo.

Mimochodom, prečo sú už na Aurane neni veci, ktoré tam voľakedy boli?. Chcel som si stiahnuť lokomotívu G 3/4 Rhätia https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/G_3_4.jpg Rád som s ňou behal na úzkokoľajkách.

Pred tým stačilo, keď som zadal kategóriu Locomotives, región Switzerland a vyhodilo ju medzi prvými mašinami. Teraz spravím to isté a vyhodí mi mašiny, ktoré som mal pred tým tiež stiahnuté (Krokodil a nejakú podobnú elektrickú), ale túto nie. Skúšal som ju hľadať aj roznymi inými spôsobmi, ale somozrejme tiež nič.

Šetrenie priestoru vymazaním vecí, ktoré sa nesťahovali :?:
ArtistNR2 staré jméno mé.
Uživatelský avatar
tyrkys
Začátečník
 
Příspěvky: 36
Registrován: úte 16. říj 2012 9:44:20
Bydliště: Nitra
Trainz UID: 438271
Jezdím v: TS12
Hardware: 3300MHz Dual core, Nvidia 730 GT 2GB, 8GB DDR3 RAM, Windows 7 64 bit

Re: Hra po kliknutí na Load the map anyway hádže error

Příspěvekod misoft » úte 07. bře 2017 18:58:36

Na to triedenie ja používam svoj vlastný postup.
V configoch totiž dopĺňam napr.:
type "Koľaje"
.
type "Výhybky"
.
type "Traťové objekty"
.
company "ZSSK"
.
company "ČD"
.
region "CZ"
.
region "SK"
.
region "DE"

atď...
a potom to mám v Editore krásne rozdelené podľa druhov, určenia, u lokomotív, vozňov podľa spoločnosti, krajín.
A nemám potom problém niečo identifikovať. Je to robota navyše, ale vypláca sa.

K Auranu: Pretože už 2004 akosi "nepodporujú" - postupne z databázy a zo servera ich vyhadzujú (uvoľňovanie priestoru). A keďže Auran majú šikmookí Číňania - nejaké autorské právo im nič nevraví - navyše - modely vložené do Auranu do Downloadu sa automaticky stávajú ich majetkom (darmo je tam autor).
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer


Zpět na Trainz Railroad Simulator 2004

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron