TRS2004 se nespustí

Obecně o hře Trainz Railroad Simulator 2004. Problémy se stahováním objektů. Instalace objektů. První spuštění. O opravných balících hry.

Moderátor: Lugger

TRS2004 se nespustí

Příspěvekod deiv70 » úte 09. srp 2016 13:54:45

Zdravím,
po dlouhé době jsem se chtěl vrátit k Trainz 2004, nainstaloval se bez problému, ale když chci hru spustit, vyskočí jen nabídka s možnostmi "spuštění trainz, nastavení trainz" atd.. Jak kliknu na spuštění trainz, tabulka zmizí a dále se už nic neděje. Nevíte, kde může být problém?
Zkoušel jsem Windows 7 Professional, Ultimate, Windows 8.1 Pro i Windows 10 Pro, na všech se chová stejně.
Předem díky :)
deiv70
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 09. srp 2016 13:50:29

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod misoft » úte 09. srp 2016 15:25:24

Skús najskôr nadefinovať parametre pre Trainz. Teda "nastavení" - je možné, že ide v DirectX, alebo je nastavené na OpenGL a ty ho nemáš.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod deiv70 » úte 09. srp 2016 16:00:18

Díky za radu, ale stále nefunguje. Vyzkoušel jsem DirectX i OpenGL, dokonce i na různé rozlišení, ale stále nic. Jen se občas stane, jakmile kliknu na zástupce TRS, naskočí černá obrazovka, vypnout jde jen přes správce úloh.
deiv70
Začátečník
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 09. srp 2016 13:50:29

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod janlady » úte 09. srp 2016 16:17:24

Voni Deiv70 mají to špatně nainstalováno.Musejí vypnout internet,antivirus,widows bránu a nesmějí instalovat do Programu Files.A hlavně by nemělo být nainstalováno nějaké TRS 06 09 atd.
neboť to vše ovlivňuje správnou instalaci TRS 2004.Bohužel jinak nastanou problémy.Janlady.

grrr :bomb: :boohoo: :)))) ~O)
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1093
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod misoft » stř 10. srp 2016 9:38:20

Dobrá pripomienka. Ale TRS2004 je tak blbuvzdorný, že sa dá inštalovať do akéhokoľvek adresára, dokonca i na iný disk. Pri inštalácii sa však vyberá Custom - a tam sa potom volí, kde sa bude inštalovať.
Ja ho mám na D:// a nerobí mi žiadne problémy. V registroch je na neho jasná cesta. A všetko, čo s 2004 robím, pre ňu robím, robí mi to na D://....
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod bumbrdlik » stř 10. srp 2016 20:47:56

deiv70, asi nemáš správné kodeky videa pro úvodní animaci tak zkus dát do souboru trainzoptions.txt
-intro=disable
tím se animace vypne,
Těžký je život dobrodruha v Trainz
Uživatelský avatar
bumbrdlik
JTT: Electrification
JTT: Electrification
 
Příspěvky: 2659
Registrován: stř 12. bře 2008 19:30:27
Bydliště: Litvínov
Trainz UID: 147484
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: MSI 970A-G45, AMD Phenom II X4, AMD HD 6670 1 GB, DDR3 8 GB, HDD SSD, Win 7 64 HP

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod misoft » čtv 11. srp 2016 13:02:44

Tiež dobrý postreh!
Intro má svoje kodeky:
Video: Cinepak Video (cvid)
Audio: PCM S16 LE (araw)
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod agatha » pon 10. říj 2016 18:31:54

Ať dělám co dělám, mně prostě TRS 2004 ve Windows 10 též nejde spustit. Držel jsem se zde zmiňovaných pokynů při instalaci, ale stále se při "Spustit Trainz" nic neděje. Nepomáhá ani když to sputím jako správce a ani když změním kompabilitu. TRS 2006 mám odinstalované - to mě težce nebavilo. Pomožte lemplovi prosím...
agatha
Začátečník
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 17. črc 2009 23:51:41

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod misoft » úte 11. říj 2016 20:37:18

Upresni, kde TRS inštaluješ.
Buď na C://, alebo na iný logický disk.
TRS2004 by malo dovoľovať inštaláciu kdekoľvek. Pokiaľ inštaluješ na C:// - skús ho inštalovať do hlavného adresára - teda C://Trainz......
Ja mám síce "sedmičky", ale TRS som inštaloval na D:// a potom do ďalšieho adresára a funguje. Na inom fóre bolo potvrdené, že TRS2004 makajú i na desiatkach....
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod agatha » stř 12. říj 2016 19:47:10

No právě že to čtu, že to šlape jako hodinky i na W10 a mě šlape prd. Zkoušel jsem to instalovat přímo na D:\, na kterém nemám vůbec nic. Na C:\ to taky nešlo. Nevim, vyznám se v tom jako koza v petrželi, ale od roku 2005 jsem to vždycky rozchodil, jen teď je v tom nějaká zrada. Asi to bude nějaká prkotina nebo tomu vadí nějaký pozůstatek z TRS 06, nevim.
agatha
Začátečník
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 17. črc 2009 23:51:41

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod jagg » stř 12. říj 2016 23:18:53

Nevyžaduje to nejdřív instalaci DirectX 9?
jagg
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 900
Registrován: pát 14. bře 2008 21:53:22

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod janlady » čtv 13. říj 2016 12:44:55

Voni Agatha před instalací zkontrolovali registr zda tam nejsou zmínky na Auran nebo Trainz.Trainz nechával v registru zbytky a to většinou chyby s předchozích instalací.


grrr :bomb: :boohoo: :)))) :bomb:
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1093
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod agatha » čtv 13. říj 2016 17:58:46

Co to je "registr" ani netuším, tudíž ani nevím kde a co mám hledat. Až na TRS jsem nikdy neměl v PC jedinou hru a až doteď jsem vždy Trainz úspěšně nainstaloval, takže se moc nedivte, že počítačovému programování absolutně nerozumím... To už je na mě moc složitý, nerad bych si kvůli blbý hře **pííp** celý komp.
Jinak mi Directx při instalaci oznamoval, že je již nainstalovaný a aktuální...
agatha
Začátečník
 
Příspěvky: 6
Registrován: pát 17. črc 2009 23:51:41

Re: TRS2004 se nespustí

Příspěvekod misoft » ned 16. říj 2016 10:21:58

jagg píše:Nevyžaduje to nejdřív instalaci DirectX 9?

TRS2004 fungujú i pod OpenGL.
Prišiel som,videl som,nechápem,odchádzam
Uživatelský avatar
misoft
Připravuji se k odjezdu
Připravuji se k odjezdu
 
Příspěvky: 995
Registrován: čtv 03. dub 2008 20:50:02
Bydliště: Michalovce-Slovakia-EÚ-Earth-Milky Way
Trainz UID: 332403
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: AMD A4-3300 1,9GHz, 6GB RAM, ATI AMD Radeon HD 6480 2GB, Win 7 SP1 - normálny priemer


Zpět na Trainz Railroad Simulator 2004

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron