Nové Bardotky od 350

Obecně o hře Trainz Railroad Simulator 2004. Problémy se stahováním objektů. Instalace objektů. První spuštění. O opravných balících hry.

Moderátor: Lugger

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod vinceblack » čtv 06. led 2011 9:38:01

Tuhle historii jsem neznal, ale dává to smysl. Ano, trpělivost je to hlavní, co uživatel TRS potřebuje. Pomalu už si začínám zvykat na to, že to není o stažení modelu, nainstalování, umístění do trati a ježdění, ale o mravenčí práci shánění chybějících součástí... :)
Uživatelský avatar
vinceblack
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 213
Registrován: pát 22. srp 2008 14:57:06
Trainz UID: 108979
Jezdím v: TS12
Hardware: AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz, 4096MB RAM, ATI Radeon HD 5600 Series, 2167 MB

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod pony » pon 07. úno 2011 8:04:44

Dobrý den mám velkou prosbu, mohl by mi někdo poslat kuid 89096:21013 na email ponitail@seznam.cz. Zvuk motoru z auranu mi nejde bohužel stahovat a já nevím proč.Děkuji moc
pony
Začátečník
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 07. úno 2011 8:00:06

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod kajnos » stř 16. led 2013 15:14:20

Neposlal by mi prosím někdo, případně nedal podrobný návod, jak upravit podvozky a interiér bardotek do TS09? Pročítal jsem to tady, ale moc mi to nedalo a už si s tím nevím rady. U podvozků mi to stále hlásí: "Textura 'env_metal_for_wheels.texture' chybí nebo nemohla být načtena ze sítě ..." přičemž všechno potřebné tam mám a u interiéru: "Textura 'guma_bump.texture' chybí nebo nemohla být načtena ze sítě ...". Děkuji
kajnos
JTT: Skins
JTT: Skins
 
Příspěvky: 75
Registrován: ned 16. bře 2008 12:56:01
Bydliště: Ostrava
Trainz UID: 244577
Jezdím v: TRS2004 + SP4

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod janlady » stř 16. led 2013 15:58:58

Voni Kajnos chybí ti textura tj.obrázek +txt.V txt. musí být popis obrázku tj. třeba auto tga + auto txt. podívej se jesli nemáš od 350 někde v kuidu požadované a do kuidu doplň.
Hezký den.

|D: :)) :D grrr :bomb: :boohoo: :)))) grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1093
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod kajnos » stř 16. led 2013 16:48:50

Texturu env_metal_for_wheels.bmp a .txt soubor env_metal_for_wheels.texture.txt ve složce mám a soubor .txt obsahuje:
Kód: Vybrat vše
Primary=env_metal_for_wheels.bmp
Tile=st
kajnos
JTT: Skins
JTT: Skins
 
Příspěvky: 75
Registrován: ned 16. bře 2008 12:56:01
Bydliště: Ostrava
Trainz UID: 244577
Jezdím v: TRS2004 + SP4

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod radoslavcz » stř 16. led 2013 17:07:18

Občas se mi stává, že textura má nesprávný rozměr (např. 84x32 místo 64x32) případně je poškozená či co.
Při špatných rozměrech opravím na správné, při poškozené otevřu např. v ImageTool a znovu uložím (někdy to pomůže).
Občas se ale setkávám s chybou, že i když textura je spolu s xxxxx.texture.txt souborem ve složce, tak mi program hlásí tuhle chybu i nadále (dle AssetX texturu nelze načíst a hotovo). To jsem pak na konečné a s daným modelem se rozloučím.
radoslavcz
Rozhlížím se
Rozhlížím se
 
Příspěvky: 48
Registrován: pon 31. bře 2008 15:50:21
Bydliště: Praha
Trainz UID: 242944
Jezdím v: TS12

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod janlady » stř 16. led 2013 18:05:32

Voni pořídit si CodePad a otevřít .im soubor podívat se jak je textura zapsaná a opravit,potom když je vše jak má být kuid uložit do cdp smazat a znovu instalovat.

|D: :)) :D grrr :bomb: :boohoo: :)))) grrr
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1093
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod kajnos » stř 16. led 2013 18:30:15

Problém vyřešen, nebylo nakonec potřeba stahovat Vámi doporučený program, stačilo .im soubor přejmenovat na .pm a prohnat ho programem PM2IM. Tento postup jsem našel ve Vašem příspěvku ve vlákně TS12. Takže děkuji za pomoc.

No radoval jsem se předčasně, u podvozků to sice fungovalo, kdežto u interiéru je to bez výsledku.
kajnos
JTT: Skins
JTT: Skins
 
Příspěvky: 75
Registrován: ned 16. bře 2008 12:56:01
Bydliště: Ostrava
Trainz UID: 244577
Jezdím v: TRS2004 + SP4

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod sasule » úte 29. led 2013 1:13:35

Zdarec,
už nějaký ten pátek jezdív TS 12 a chci se jen pozeptat, zda existuje nějaké řešení s kabinou, která prostě v TS12 nejde.

Problém je s texturou guma_bump.texture. Texturu i txt soubor mám, zkoušel jsem i přejmenovat na pm a prohnat pm2im, ale ať dělám, co dělám, tak prostě se nedaří. Zkoušel jsem si hrát i přímo s hex editorem, tam se mi sice povedlo najít a dohledat to, co chybovalo, zkusil jsem to i umazat/přejmenovat. Jediný výsledek byl, že Mesh Viewer to schroustnul, ale TRS už ne.

Tož co, poradí někdo, co s tím? (Tedy s výjimkou postav si ten cab sám, nebo dej si tam jiný. Zvláště druhou možností už jsem si prošel, ale nějak se mi nepovedlo natrefit na nějaký, který tam pasuje...)

Díky předem :-)
Tož já bych se aji vycenzurovál...
Uživatelský avatar
sasule
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 202
Registrován: stř 19. bře 2008 9:41:46
Bydliště: Slavičín / Třebíč
Trainz UID: 258803
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Extra silný mikročip od Intelu, který doplňují Korzáři a chladí Cooler Master

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod sasule » úte 29. led 2013 12:26:00

Ještě přidávám screen toho, co zlobí. Je to z hex editoru, tak se nelekejte.
Obrázek

Je někdo šikovný, kdo by buď poradil, nebo opravil?

Smazat to nelze, přepsat nulami taktéž ne.
Tož já bych se aji vycenzurovál...
Uživatelský avatar
sasule
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 202
Registrován: stř 19. bře 2008 9:41:46
Bydliště: Slavičín / Třebíč
Trainz UID: 258803
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Extra silný mikročip od Intelu, který doplňují Korzáři a chladí Cooler Master

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod janlady » úte 29. led 2013 15:24:28

Voni Sasule dají kuid a odkad se dá zjískat.Jinak po opravě .im-.pm uložit do cdp a zkusit znovu instnout.

|D: :)) :D grrr :(( :boohoo: :)))) :bomb: grrr :((
Uživatelský avatar
janlady
Plnou parou vpřed
Plnou parou vpřed
 
Příspěvky: 1093
Registrován: čtv 13. bře 2008 20:17:01
Bydliště: Neratovice
Trainz UID: 194719
Jezdím v: TS09
Hardware: AMD2-jadro +3-jadro

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod pavelre » úte 29. led 2013 17:13:37

Něco jsem kdysi na tom upravoval do TS09. Musím to vyhrabat ze šuplíku a podívat se v jakém to je stadiu. Pak se ozvu.
V TRS 2004 nemám zásadní potíže
Uživatelský avatar
pavelre
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 207
Registrován: pon 25. srp 2008 16:38:38
Bydliště: Karlovy Vary
Trainz UID: 207137
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: IntelPentinum 2GHz, Ram 2GB, GeForce 5200

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod pavelre » úte 29. led 2013 19:04:36

V TC ta chyba ještě šla obejít a interier fungoval. V TS09 to již definitivně stávkuje. Co na to autor ?
V TRS 2004 nemám zásadní potíže
Uživatelský avatar
pavelre
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 207
Registrován: pon 25. srp 2008 16:38:38
Bydliště: Karlovy Vary
Trainz UID: 207137
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: IntelPentinum 2GHz, Ram 2GB, GeForce 5200

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod sasule » stř 30. led 2013 23:00:02

Janlady: Myslej to dobře, mladé pán, ale spláčou nad vejdělkem. Ne, ne ne, a ještě jednou ne. Běžné postupy nefungují. Ale pro všechny případy: kuidy jsou (tuším) 89096:55477 a 55478. Jedno je kabina 751 101 a druhé snad 749 019 (nebo tak nějak ... omlouvám se, nechce se mi to hledat)

pavelre: Autor doporučil smazat přebytečné textury (poněkud absurdní postup, zvlášť, když jsou nesmysly v meshi, že...). Trochu mě i zamrzelo, že si na mě nevzpomněl, neb jsme spolu měli/chtěli spolupracovat. No nevadí...
Tož já bych se aji vycenzurovál...
Uživatelský avatar
sasule
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 202
Registrován: stř 19. bře 2008 9:41:46
Bydliště: Slavičín / Třebíč
Trainz UID: 258803
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: Extra silný mikročip od Intelu, který doplňují Korzáři a chladí Cooler Master

Re: Nové Bardotky od 350

Příspěvekod pavelre » čtv 31. led 2013 0:18:58

Ony jsou pro TS 09 nestravitelné některé chyby i na samotných loko i v bogey. Ještě něco vyzkouším, ale potřebuje to trochu delší čas. Skoro jako pokus - omyl. V cabu je nějaký problém mezi polygony a vrcholovými body. Zřejmě ta problematická textura je právě v té chybové části. Uvidíme.

Opět smekám před tupohlavou TRS 04. Tam to překousalo všechny tyhle zlotřilosti a funguje to tam bez zvláštních oprav.
V TRS 2004 nemám zásadní potíže
Uživatelský avatar
pavelre
Ještě stojím na červenou
Ještě stojím na červenou
 
Příspěvky: 207
Registrován: pon 25. srp 2008 16:38:38
Bydliště: Karlovy Vary
Trainz UID: 207137
Jezdím v: TRS2004 + SP4
Hardware: IntelPentinum 2GHz, Ram 2GB, GeForce 5200

PředchozíDalší

Zpět na Trainz Railroad Simulator 2004

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků

cron